Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šmoulice píše: Více
Proč by to měla být moje trapnost? Už několikrát se tu řešilo, že když nevěsta chce, aby rodiče slavili její svatbu se svým ex po boku, má se to podle dost lidi respektovat, aby si dospěle dite uzilo tu idylku, ze ma zase jednou rodiče pohromadě ![]()
@hani28 píše: Více
Jo, 3 měsíční nemusí. Ale nejspíš to nebude jediné dítě v rodině, že? Třeba jsou v blízké rodině nějací nesoudní rodiče a jinak, než zakázat všechny dětí ty jejich vyškrtnout nešly
a nebo je v rodině hodně dětí před pubertou, kteří by jim neúměrně navýšily rozpočet… ![]()
Já taky neznám osobně nikoho, kdo by zakázal na svatbu vzít děti, vždycky tam byli lidi i s nimi včetně nas
ať už to byli mladí novomanzele, nebo starší ![]()
Na jednu stranu chápu nevěstu, že by chtěla svatbu bez křičících dětí. Ale pokud bych měla nejlepší kamarádku, pak bych to ještě s ní osobně vykomunikovala, jak by to bylo nejlepší udělat, abych jí tam měla aspoň na ten obřad. Nejlepší kamarádku mám jako sestru, a té bych taky jenom suše neoznámila, že chci svatbu bez dětí, pokud vím, že má malé miminko. Na druhou stranu jsem zažila i svatby, kde dokáže všechno pokazit dospělý jedinec, který se třeba opije do němoty,/dokonce i ženich/, nebo se členové rodiny zhádají přímo na svatbě, nebo takový „únos nevěsty“, kdy to málem skončilo rozvodem, případně se strhne i nějaká bitka. Stát se může cokoliv.
@Semtex
Já jsem to též zakázala. Děti měly zákaz vstupu na svatbu, nechtěla jsem poslouchat řev, hysterák, kňourání malých haj. zlíků. znala jsem ty děti, i když se ve společnosti uměly chovat, tak taky dokázaly dostat záchvat a to jsem na svatbě nechtěla. Taky nechodím s děckama na svatbu, proč to kazit.
Ne osobně ne, stejně jako lidi co nezvou partnery nebo děti.
Je zde jistý rozdíl, ve vedlejší diskusi je to také o tom, že někdo bude pozván s partnerem a někdo bez.
Nechci se nějak chválit, jak píšou nějaké maminky, že s těma nejmenšími je to naopak v pohodě, tak s manželem právě se synem vše zvladáme, já si ho dám i do šátku a nikdo o něm neví 😁 prostě fungujeme dál. A určitě plánují dávat syna až bude větší na hlídání, ale jsem v šesti nedělí, kojen na požádání, určitě nebudu hledat paní na hlídání, protože to si vážně neumím představit. Zároveň manželovi ho do kočárku dám, abych mohla na obřad, takže on tudíž nemůže jít vůbec. Takže to udělám takhle, určitě jsem na kamarádku nevystartovala, že když bez dětí, tak mě na svatbě neuvidíš, ale zároveň mě to zasáhlo, ale pocity jsem si nechala pro sebe a jen nad tím přemýšlím, že já bych jí to neudělala a radím se s vámi, nerozebirám to s ní, takže se drama nekoná pro ostatní rýpalky.
@Keyllah píše: Více
No mě teda trosku přijde, že nevěsta zakladatelku trošku využívá, viz. To, že hned jede na noc k ni, když se s ni rozejde přítel atd. Ale když něco potřebuje zakladatelka, tak nevěsta ochotná není..
@Anonymní píše: Více
Což je chyba, primárně bys měla své pocity, které v tobě daný požadavek vyvolal, komunikovat s ní. Samozřejmě v klidu.
@Šmoulice hele u nas jsou ty svatby takové pospolité a free, nevěsty ani většinou nepredepisují barvu oblečení. Ač se na to i tak vždycky ptám, jedna kamarádka všem svou doplňkovou svatebni barvu odmítala zásadně sdělit, jenze já si uplnou náhodou vybrala prave takové saty a byla tam v té barvě jediná mezi asi 80 lidma
až mi to bylo trapne, zřejmě nechtěla, aby ji někdo měl, když to nikomu nechtěla říct.