Zákaz dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3391
23.1.25 17:41

To fakt ocakava autorka ze nevesta za kazdym z pozvanych hosti osobne pride a bude s nim diskutovat jeho poziadavky na svoju svadbu?

Urcite je „snom“ nevesty pozivat ludi ktory si budu vymyslat specialne poziadavky a ukolovat ju. Co takto jej trochu pomoct? Pripravit/zariadit nieco, postarat sa o nejaku dielciu cast organizacie, alebo aspon drobne vlastnorucne vyrobene prekvapenie ked uz ste take dobre kamaratky - miesto peskovania a vymyslania si vlastnych poziadaviek.

Taketo veci sa oznamuju. Jeden nema rad morske plody, jeden nechce aby tam bola zima, dalsiemu vadi ked je hudba nahlas, dalsiemu vadi ze tam je vela ludi, dalsiemu ze tam nemoze fajcit, iny tam zase nutne potrebuje mat zo sebou psa a aby toho nebolo malo dalsi chova macky a tiez si ich nutne potrebuje zobrat zo sebou :-D Pri viac ako 1 cloveku nikdy nieje mozne kazdemu splnit vsetky priania.

3m mimino predsa nepotrebuje kojit kazdych 15min. To je taky problem si pobliz miesta svadby na par hodin prenajat izbu kde bude hlidani a dieta. Ked dieta bude hladne tak hlidacka zavola a prides ho nakojit. Nic sa nedeje - no rocket science - staci pouzit par mozgovych buniek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3975
23.1.25 17:48
@Ocuna píše: Více

Souhlasím! Vdávala jsem se v dost osekané verzi a ani tak bych už do toho znovu nešla kvůli požadavkům hostů. S manželem jsme si říkali, že příště jedině na úřadě 🤣 🤣 🤣. Ale samozřejmě doufáme, že žádná další svatba nebude 🤣 🤣 🤣.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33730
23.1.25 17:49

@IcePlanet7 Presne tak. Svatba bez deti a smitec. Chci tam byt? Tak si to zaridim. Nechci nebo nemuzu, omluvim se a neresim. Proc hledat problemy tam kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
23.1.25 17:52
@Anonymní píše: Více

Poslala bych ji do… teda slušně bych odmítla, že opravdu takto malé miminko neopustím. Někdo je s tím v pohodě vrznout novorozence hned do kočáru s flaškou babičce. Já ne. Btw.. 4 měsíce jsem malou nonstop nosila, protože to proste nešlo. Mě to teda od ní přijde extrémně sprosté a nevychované myslet si, že půjdu s nadšením od miminka. Evidentně neví co to obnáší když pak ve spurtu máš co 20 minut mimino na prsu. Měla jsem s takto malým miminkem svědkyni a bylo to čistě na ni. Měla naprosté právo veta jak na svědčeni, tak na to vzít si miminko s sebou. My jsme radši osekali dospělé hosty, abychom měli místo na ty malé, protože sál měl omezenou kapacitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.1.25 17:54

Mě celkem překvapuje, kde zakladatelka bere jistotu, že 3 měsíční mimino určitě celou svatbu prospí v kočáře :… Pokud to tak je, tak až okolo svatby courá manžel …. Je to rodič stejně jako matka a tomu spícímu dítěti to bude úplně jedno.
A je vyřešeno.

Moje dítě by to ve 3 měsících nedalo, protože kočár nesnášelo a potřebovalo byt 24/7 v mem kontaktu. Takže bych tam prostě nešla. A určitě bych uřvaným miminem nerušila svatbu a chtěla mít nějaké rozhodující právo, protože to není moje svatba, ale den úplně někoho jiného ( zakladatelka navíc nejde za svědkyni ).

Příspěvek upraven 23.01.25 v 18:02

• Citovat
  • Upravit
18668
23.1.25 17:57
@Anonymní píše: Více

Já tě chápu. Asi pro ni nejsi tak dobrá kamarádka jako ona pro tebe. Prakticky tě odstřihla a nedivím se, že tě to mrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.1.25 17:58

@hospodki Tak každý to má nastaveny nějak. Vy takhle, kamarádka takhle. Ani jedno přeci není špatně nebo dobře. Je to její svatba. :nevim:
Proč někoho někam posílat. Buď chci jít a mimino je toho schopno tak jdu a nebo neni a nejdu. :nevim:
Ja bych si zase nedovolila tvrdit, že dítě určitě svatbu prospí.

Příspěvek upraven 23.01.25 v 17:59

• Citovat
  • Upravit
6914
23.1.25 17:58
@hospodki píše: Více

Tak slušně odmítne, a?
Prostě někdy nejdou sladit požadavky a potřeby dvou lidí.
A vážně si nemyslím, že máma tříměsíčního dítěte, které musí být nonstop na prsu ve spurtu apod., se zdrží na svatbě déle než na obřad a potřesení rukou. Tady se řešení nabízí, už jich tu xy padlo a vůbec nejsou špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
23.1.25 18:02

Nevim co tak hrotis, kdyz chce svatbu bez deti, tak proste bude mit svatbu bez deti. Ja chapu, ze kdyz mas male mimino, tak je to pro tebe ocividne stredobod vesmiru, ale ne kazdy to tak vidi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.1.25 18:03

@hospodki Ale tak zakladatelka tvrdí, že mimino bude spát po celou dobu v kočáru, určitě. Tak může jít hlídat manžel. Ta žena prostě děti na svatbě nechce. Může to mít nějaký důvod, který třeba ani zakladatelka neví. A nějaký důvod to asi má, proč tam děti nebudou.
Mají to 30 km. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
18668
23.1.25 18:10

@Lojzísek @kocourGarfield já hlavně nechápu za co dostala čočku. Ze je ji to líto? Ze si připadá, ze ji úplně vyškrtla ze seznamu? No vždyť to udělala :lol: pozvat novopečenou matku bez dítěte je takové vlk se nažral a koza zůstala celá :lol: kdyby tam zakladatelku chtěla mít, tak udělá výjimku. Ale teda rady o flašce jsou super, jenom ne každé dítě je na flašku a dudlíky zvědavé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
23.1.25 18:24
@kocourGarfield píše: Více

Ale manzel je taky pravdepodobne pozvany. Jako nesmim vzit dite, dite tedy musim nechat doma s manzelem, a jit sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
23.1.25 18:24
@hospodki píše: Více

Ale jasně, já jsem už na začátku diskuze psala, že ji chápu, že ji to mrzí. Nevěsta se ženichem si na svatbě nepřejí děti, ona má v době jejího konání malé mimino. Co tedy s tím? Kdybych dostala takové pozvání, řekla bych nevěstě, že mne to moc mrzí, ale pokud přijdu, bude to zřejmě jenom na obřad, zatímco pohlídá manžel. Že takhle brzy bez miminka být nechci, a pokud tam s ním být nemůžu, vyřešíme to takhle. Chápu, že to zamrzí, ale co s tím naděláš? Tohle není její den. A ona je pro nevěstu zřejmě jeden z mnoha zvaných, pro které platí stejná pravidla. A fakt si umím představit, že dětné příbuzenstvo by mohlo být touto „výjimkou“ dost rozladěno, a ještě se rodina rozhádat. Vedle v diskuzi se píše, „že tohle snad všichni pochopí“, nedělám si vážně iluze, nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.1.25 18:27
@bonsaj493 píše: Více

To vám přeju, aby už to nebylo potřeba! :D :srdce:
Netuším čím to je, ale na jiných velkých oslavách např. kulatiny apod. se mi zdá, že se ti hosté tak nějak přizpůsobí snadněji tomu, co chce oslavenec, ale v případě svateb je to z nějakého důvodu jiné. Tam do toho snoubencům spousta lidí kecá, co má být a co ne a jak by to chtěli oni, jako by to bylo vlastně celé o nich. A ještě se urážejí, když si to nakonec snoubenci udělají po svém (viz svatba bez dětí). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný