Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lojzísek píše: Více
Hele v pohodě. Já bych se hlavně zamyslela celkově nad tím jejich vztahem. Když je pro mě někdo důležitý, tak se prostě snažím to nějak vymyslet (to dělá zakladatelka), a nebo ho rovnou pošlu do perdele (to svým pozváním udělala nevěsta). Zajímalo by mě jestli jsem stále k dispozici pro nevěstu (viz ti doktoři, noční návštěva) a zároveň od ni dostávám stejnou podporu. Pro mě by to byl red flag v našem přátelském vztahu.
Co to je zas za clickbait nadpis, to je takový problém to nazvat tak, o čem to skutečně je? Tedy Zákaz dětí na svatbě?
@hospodki Mě tedy spíš překvapuje, že údajně velmi dobré kamarádky neví o sobě takové věci, že ta druhá nechce děti na svatbě.
@hospodki píše: Více
Vnímám to úplně stejně. Pokud bych měla takovou kamarádku, jak to popsala výše zakladatelka, tak bych ji na svojí svatbě chtěla mít, i když by měla 10 dětí, a ne jedno malé miminko, které kromě kojení spí. Taky jsem kdysi musela přehodnotit některé „kamarádské vztahy“. Udělala jsem škrty, a najednou se mi hodně ulevilo, a měla jsem daleko více času a energie pro sebe, a skutečné kamarádky.
Jo, to souhlasím. Holky asi čeká nepříjemný rozhovor. Ale chápu, že když děti nechtějí, tak žádné. A jak tu někdo psal, kdyby byly blízké kamarádky, určitě by zakladatelka o nevěstině postoji věděla a celkově by to důkladně spolu probraly.
@Anonymní píše: Více
Jo, taky jsem před pár lety byla vyghostovana. Asi jsem byla špatný materiál
ale nebyla jsme sama, prakticky celý náš okruh, takže jsem to nebrala nějak tragicky. Mam okolo sebe letité kamarádky ai relativně nové známe a nemam problém navazovat kontakty. Tenkrát jsem nějak nevnímala, ze by to byla vyloženě moje chyba když nas odstřihla celkem 4
Mam znamu, ktora sa vydavala kratko po potrate. Preto na jej svadbe neboli ziadne deti, psychicky to takto potrebovala.
Samozrejme to vsetkym nevysvetlovala, preco to tak je…
Zakladatelka, skus sa na to pozriet tak, ze do druheho cloveka nevidis. Skus priat svojej kamaratke pekny den, zivot sa nekonci, este spolu prezijete nieco pekne.
Za mě se jedná o naprosto validní požadavek. To by mne jako kamarádku nemrzelo.
Ale jak to tak čtu, tak by mne spíše mrzela forma, jakou to kamarádka podala a automatický předpoklad, že nedorazím. Čekala bych, že to se mnou dopředu probere, řekne, že jí to mrzí, ale… Možná se mnou probrala, jak si to spolu vynahradíme a jaké mám možnosti účasti. Zeptala by se mě na názor (ne zda děti na svatbě ano/ne, ale co to pro mě znamená). Ne, že mi tak nějak suše oznámí, že se mnou vlastně kvůli dítěti nepočítá. ![]()
@Mkmkz no ale zase. Když mám někoho takhle blízkého, tak bych cekala, ze o tom vím
zase je to o tom zváženi, jestli je ten blízký vztah oboustranný. Potraty se nevykládají na potkani, ale někdo kdo je moje vrba to přece bude vědět ![]()
Ja som sa to tiez nedozvedela, pretoze by potrebovala vrbu. Ale bola som v tom obdobi s nou v intenzivnom kontakte a bola som in media res.
Zakladatelka ma tiez rodinu - dieta, ktory je tak povediac teraz jej stredobod. Neviem si predstavit, ze by som hladala utechu u matky malinkeho babatka. A niekto o tom nemusi chciet hovorit, preco aj. To je tak citliva vec. Je v poriadku nevysvetlovat, nezdoverovat sa. Okrem toho, predpokladam, ze nieco take prezivas primarne s partnerom.
@Mkmkz a ja zas předpokládám, ze většina žen má ti svoji nejku, které se svěří. Zakladatelka je evidentně dobra na tahání z průšvihu, ale ne na nějaký revanš
Když jsem se léčila s neplodností, a bylo to spoustu, spoustu let, určitě jsem se si ke svěřování se nevybírala těhotné, rodící kamarádky a kamarádky s miminy. Byly duše, které o tom věděly, ale úplně z jiné kategorie.. Přijde mi, že na tu nevěstu nasazuješ zbytečně ostře, protože Ty to prostě máš a měla jsi jinak (akcentovala jsi svatbu s dětmi, přizpůsobovala se miminům). Už tu spekulujeme, ale je fakt, že nikdy nevidíme, co má ten druhý v hlavě… A naučit se respektovat něčí přání není na škodu. Jak někdo píše výše, mělo to být lépe / empatičtěji vykomunikováno, nic víc.