Je moudré mít dvě svatby?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
23.1.25 13:21

Přijde mi to hloupé, proč tedy neuděláte tu oslavu rovnou? Vemte se klidně jen se svědky a pak uspořádejte grilovačku nebo jinou neoficiální party, nechápu, na co čekat další rok a ještě si hrát divadýlko, že opravdová svatba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
23.1.25 13:22

Synovi je jedno, jestli budete manželé teď a nebo za rok. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30314
23.1.25 13:50

Já bych se klidně vzala nyní jak chcete. Jak jsme zjistili náhoda je blbec a občas se vyplatí vyřešit vše ihned. A pokud máte fajn rodinu a kámoše, tak bych oslavu ve stylu, jak tu někdo popisoval, bereme se a pokud to chcete s námi oslavit, tak prosím místo darů přineste a rozdělit jídlo, pití atd. a užijete si to určitě. Nějaký prostor se dá vždy sehnat za rozumný peníz a nemusí to být svatba za statisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6696
23.1.25 14:08

Já bych se vzala teď jen se svědky a pak bych udělala oslavu pro rodiče a kamarády. Ale ne za rok, ale v létě.
Grilovačku, ne druhou svatbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
23.1.25 14:12

@goodluck334 ještě mě napadlo, letos se vzít, rozvést se a za rok se vzít znovu :mrgreen:

Myšleno jako nadsázka a zamyšlení nad absurditou toho nápadu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
23.1.25 14:47

A proč ten rok nepočkat!???

takovou maškarádu bych teda rozhodně neprováděla, je to trapas…

z okolí znám víc případů, kde se vzali jen ve 4 a pak udělali později oslavu - to je ještě OK.. a znám i případ, kdy se vzali v zahraničí na pláži, pak v ČR si ji museli nechat matričně uznat a poté udělali svatební oslavu, kam si teda šaty vzali… ale obřad už žádný nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
23.1.25 15:02

@lucad77 to je pravda. Jestli je už syn na světě, tak bych to nechala na příští rok a nemusíte to tak slozite vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.1.25 16:05

Proč by měli se svatbou čekat? Kdyby jeden z nich zemřel, tak je tu budete tesat, že se měli vzít. Svatba přece není kvůli mejdanu, ta má především ochránit zájmy rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.25 16:07

Tak udělej jenom normální obřad se svědky a pak nějakou párty s ostatními.
Jako třeba chápu u strejdy, ale on je gay a musel jet az snad rikal do Kladna, aby se vubec mohli vzit (regiatrovane partnerství).Měli normální sňatek se svedkama a pak to udělali na oko pro ostatní

• Citovat
  • Upravit
2703
23.1.25 16:18

@Janli teď nechci rypat, ale jaké zájmy teď konkrétně myslíš?

Třeba životní pojistka…tam se dá dát obmyslena osoba v případě úmrtí kdykoliv, u majetku se dá napsat závěť atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.1.25 16:25
@goodluck334 píše: Více

Moje kamarádka to tak měla. Už si nepamatuji přesně proč, ale o peníze tam nešlo… První svatba byla na úřadě. Jen snoubenci a my dva svědkové a druhá velká s rodinou a hosty byla o několik měsíců později. Druhý obřad byl v kostele, takže to před Bohem prostě stvrdili trochu později, žádné „fake divadlo“ to nebylo. Jestli to bylo moudré, nevím, ale už jsou spolu přes deset let, tak asi jo. :lol:
Jako je to na vás… Ale kdyby to bylo o mě, tak bych asi počkala do příštího roku, až budou peníze, a udělala to na jeden vrz, protože jinak hrozí to, že když už tu malou svatbu budete mít za sebou, tak už se k pořádání té velké rodinné nikdy nedostanete. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.1.25 16:27
@Dn0712 píše: Více

Vdovský důchod, právo na informace o manželovi, dědictví….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5017
23.1.25 16:27

Já měla s manželem dokonce tři. :D Jako mladí jsme se vzali před Bohem v mešitě (církevní sňatek, který ale z hlediska zákonů v ČR není platný) a poté jsme udělali svatbu (společnou oslavu, ale měla jsem normálně bílé šaty) společně s bratrem manžela v jeho rodné zemi. A o pár let později jsme měli klasickou svatbu v ČR na úřadě s mojí rodinou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
23.1.25 16:30

Nevidím v tom žádný problém, byla jsem takhle na svatbě kde se brali nejdřív v Asii a pak až druhá svatba tady (věřící, „oddávající“ to pojal jako takový freestyle na obnovu slibů). Obě rodiny obrovské, fakt je nešlo celé přes půl světa přesouvat.

A další takové druhé svatby byly vidět po covidu.

Za mě proč ne, ale musíte na to mít :nevim:
Pokud to děláte kvůli penězům, za rok či dva to asi o moc lepší nebude a stojí za úvahu, zda radši nenechat peníze do rezervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
23.1.25 16:32

@Janli jo no, tak u toho vdovskeho důchodu je podmínky, že buď má osoba nárok na starobní důchod anebo má odpracovsne roku pro důchod, dědictví se dá řešit závěti, pokud nějaký majetek mají…

Když už dite mají a bez svatby to vydrželi tak dlouho, tak ten rok to asi ještě pocka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný