Je moudré mít dvě svatby?

44
23.1.25 12:15

Dvě svatby

Ahoj, je bkby nápad mít svatbu jen se svědky ( někde na pěkném místě ) a o rok později ji udělat tradiční se všemi (prostě takový to divadlo.
S parterem se chce vzít, už jen proto ze se nám narodil syn ale tenhle rok na to bohužel nejsou finance takže me napadlo se proste vzít jen se svědky a příští rok to oslavit naplno.
Nevim jestli to je blby mít svatbu a až za rok mít svatbu i s hostinou pro ostatní atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Silverine247
23.1.25 12:23

A na te druhe tradicni svatbe se vsemi bys mela bile saty, „falesneho“ oddavajiciho atp.? A svatebcane by to vedeli, ze uz jste davno svoji a je to vsechno jen na oko? Proc takova komedie? Jestli se chcete vzit ted jen se svedky, tak prece muzete pak udelat jen oslavu, nejakou grilovacku treba, bez te sarady, ktera stoji dost penez na to, ze to bude jen divadlo. Navic pokud to lidem nereknete, ze uz jste svoji, tak je to trochu podvod a pokud to budou vedet, tak hodne z nich muze mit pocit, ze to delate kvuli svatebnim darum treba. Protoze jinak to smysl fakt moc nedava. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8485
23.1.25 12:23

Tak jestli to tak budete chtít, tak si to i tak udělejte. Já bych byla spíš pro nějakou letní grilovačku bez oficialit (nebo chcete udělat i fake obřad, šaty apod.)? To by mi přišlo celkem zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
23.1.25 12:29

Udělala bych rovnou pro všechny. Koho chcete zvát? Byla jsem na neformální a kromě obřadu venkovní svatbě, každý dostal za úkol přinést něco k jídlu a pití (někdo sladké, jiný slané), jedlo se na piknikových dekách, pod jídlo a pro těch pár účastníků, kteří si přece jen nesednou se dovezlo pár stolů a židlí. A bylo to fajn(jen tedy uznávám, kdyby nevyšlo počasí, tak by byl problém). Za mě dvojitá svatba je zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
23.1.25 12:33

@Silverine247 souhlasím. Když chcete, tak se vemte jen se svědky a pak udělejte oznámení, že jste se vzali a pozvali lidi na oslavu.
My to měli podobně…svatba jen s rodinou a za dva týdny oslava s kamarády a úplně v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
23.1.25 12:34

Mně to přijde totálně ujetý 8o jako proč 2 svatby.
Udělala už bych pak jen oslavu pro rodinu a přátele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
23.1.25 12:37

Já tyhle komedie nechápu. My se chtěli vzít čistě jen z praktických důvodů a tak jsme udělali jen malý obřad se svědky a s rodiči. Kdybych neměla peníze, udělám to stejně a žádnou další oslavu bych nedělala. Můžete vzít rodiče a svědky sednout do restaurace a tam to v rodinném kruhu oslavit. Žádný velký party a milion hostů není žádná podmínka svatby. A pokud to jo chcete oslavit s přáteli a širší rodinou, taky mi příjde super prostě letní grilovačka. Dvojitá svatba je za mě kravina.

• Citovat
  • Upravit
7356
23.1.25 12:41

To by se mi tak chtělo.. fakt je to trapné… se budeš pak znovu česat, malovat, navlíkat do svatebních šatu… další prstýnek? Nebo sundáte ten z letoška a navlíknete znovu? K čemu tu oslavu druhou svatbu pak potřebuješ? Bud to odložte celé na příští rok… já se vdávala jak měla dcera tři roky.. nebo to udělejte letos se svědky a v létě oslavu, nějakou grilovačku třeba s kamarády a rodinou. Každý vám přispěje obálkou takže vám to plus mínus vyjde šul nul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35814
23.1.25 12:41

Ne, udělala bych pak jen nějakou oslavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
23.1.25 12:50

Trapas na n-tou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
23.1.25 12:52

Tak dítě už se narodilo, takže jestli se vezmete teď nebo za rok je asi fuk. Já osobně bych se cítila jako nevěsta strašně trapně a i jako host bych si asi klepala na čelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.1.25 12:56

Vezměte se teď, za rok udělejte oslavu, ale ne fejkovou svatbu. Udělala bych takovou recesi, jako obnovení nebo potvrzení manželskýho slibu. Naprosto chápu, že se chcete vzít hned, ale zároveň to se všemi nějak oslavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
23.1.25 13:00
@goodluck334 píše: Více

Za mě trapárna a za každou cenu být zajímavá. :nevim: Letos se vemte, jak, můžete a příští rok udělejte jen party bez oficialit, falešného obřadu a hlavně proboha bez svatebních šatů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
23.1.25 13:05

My jsme se brali jen se svědky na úřadě. Pro rodinu a kamarády jsme udělali o par dni pozdeji grilovacku na zahradě. Nestalo nás to skoro nic, všichni si to užili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
23.1.25 13:13

Jo, je to blbý až na půdu. Buď jedno nebo druhý. Tak prostě rok počkejte, co je na tom.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný