Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lluuccc tak u nas v porodnici se po dvou hodinach na sale uz nesprchuje. Prevezou na pokoj a do sprchy jdes az tam, abys tu na sale uz neblokovala…
Podprdu nebudeš, mlíko ti začne týct až dýl, mě až druhý den odpoledne..takže, klídek. Vložky si mužeš na sál přibalit, u mě v porodnici měli na sále omezený počet vložek a použila jsem nakonec i svoje, protože jsem jela s krvácením do porodky otevřená na 1 cm a rodila jsem až za 10 hodin, takže ty vložky se mi nakonec hodily, jejich jsem vypotřebovala.
@Zorbas @Hermio Moc díky za info, pořád jsem nad tím přemýšlela
Už v tom mám jasno ![]()
@Pherenike u nás se sprchuje ještě na sále.
U nas se taky sprchuje jeste na sale.. ale mam pocit, ze jsem na sestinedelnim podprdu nemela vubec
vzala jsem si ji az na cestu domu..
@a12 A to si ji nepotřebovala? Určitě si ji do porodnice vezmu, jen by bylo dobré aby ta taška na sál byla co nejmenší, tak tam nechci tahat zbytečné věci ![]()
@lluuccc píše:
@a12 A to si ji nepotřebovala? Určitě si ji do porodnice vezmu, jen by bylo dobré aby ta taška na sál byla co nejmenší, tak tam nechci tahat zbytečné věci
ja ji s sebou taky mela.. ale nic mi neteklo.. az kdyz jsem jela domu tak mi zaclo tyct mliko.. tam jsem kojila docela casto tak to asi ani nestihalo tyct ![]()
Jinak jsem mela vsechno v jedny tasce, a v tasce jsem mela jenom igelitku a v ni vlozky, rucnik, sprchac a to bylo vsechno asi..
jo a kosili
Já jsem rodila v Podolí a určitě bych se tam neobešla bez košile (možná by mi ji dali, ale ujišťovali se, že mám vlastní), ručníku, pití, něčeho sladkého na energii, využila jsem i jelení lůj, manželovi nařídila PA, ať mi maže rty, protože se mi strašně vysušovali..jinak doporučuji i krém, nebo nějaký olejíček v případě křížových bolestí. My jsme neměli a manžela ještě týden po porodu bolely prsty z masírování. Určitě bych si vzala i přezůvky sobě i partnerovi a pokud by Ti nevadil partner ve sprše ( mě to třeba bylo proti srsti, ale někdo to uvítá), tak bych mu vzala i ty plavky..A hlavně držím pěsti, aby jsi měla miminko brzy u sebe a s co nejmenší bolestí! Jo a samozřejmě kapesníčky a foťák!
@a12 Taky řešení..
Uvidím do jakých tašek to nacpu až budu balit, zatím dělám jenom seznam na papíře ![]()
Jo a tu kosili jsem vlastne v tasce nemela, ja ji mela na sobe.. sla jsem za sestrou, ze uz to asi bude
ta me zkoukla a rekla, ze pujdem na sal.. tak jsem si sla pro tu igelitku a pro fotak a tam mi pak dali tu jejich kosili a po porodu jsem se prevlikla do svoji.. ale ja byla na vyvolani..
@a12 Tak u nás je možnost mít celou dobu jejich košile a věci na mimčo, takže to chci využít. Myslím že jak nás pustí domů, tak budu ráda že jsem ráda a nebude se mi chtít prát haldu špinavých věcí z porodnice
Kdyby třeba byly ty jejich věci nepoužitelné, tak manžel doveze naše ![]()
Já měla malou tašku do ruky na sál a v ní : pár vložek, pár jednorázových kalhotek, lesk na rty, osušku, ručník pro miminko na zakrytí po přiložení na tělo, pantofle do sprchy, sponu do vlasů, nabíječku na tel., doklady, peněženku, foťák, těhu průkazku a vlastní PH neutral mýdlo. Ve velké tašce na šestinedělí jsem měla vše ostatní, co výše popisují holky, včetně těch kojících podprd a vložek do nich. Rodila jsem na obilňáku a tam je akutní nedostatek miminkovských košilek, protože je prý maminky kradou, takže když mi malej poblinkal 3 ks po sobě, na další jsem čekala několik hodin s poblitým miminem. Takže bych si vzala košilky a propínací bodýčka, aby jste nemusela převlékat přez hlavičku a velké množství Leros čajů pro kojící matky. Ještě se mi osvědčil gel pro intimní hygienu s výtažkem dubové kůry, na lepší hojení poporodní rány, malé ručníčky na osušení a pevnější papírové utěrky.
@lluuccc Podprsenku (a vložky do ní) jsem měla s sebou, ale taky jsem to užila až v den propuštění (rodila jsem ve čtvrtek a pouštěli mě v pondělí). Jinak tašku jsem měla jen jednu na sál i na šestinedělí. Člověk vlastně všechno potřebuje i na sále (vložky, kalhotky, ručník, sprcháč, pantofle…), tak jsem byla klidnější, že mám všechno u sebe, kdybych to potřebovala.