Dvě tašky do porodnice

478
14.10.10 07:54

dvě tašky do porodnice

Ahoj holky,
hodně tady čtu, že je dobré mít tašku na šestinedělí a jednu přímo na porodní sál. Zítra končím 41tt a nastupuju na vyvolání. Můžete mi poradit, co si mám dát do té menší tašky, co budu mít na sál? Děkuji MOC!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6612
14.10.10 08:01

Ahojky, tuhle brožůrku jsem dostala od své porodní asistentky a je tam všechno, co budeš potřebovat do porodnice (jak pro sebe, tak pro miminko). Jinak je nejlepší buď zavolat, nebo si projít stránky porodnice, kde budeš rodit a tam se přímo informovat. Každá porodnice má některé věci, které poskytuje rodičce zdarma. :kytka:

http://www.bepanthen.cz/…orodnice.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.10.10 08:06

Majinko, já ti nevím, tašku jsem měla jen jednu a to až na pokoj. Na porodní sál jsem nic „svého“ nepotřebovala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3011
14.10.10 08:07

Majinko, taky myslím, že je to zbytečné :wink: , stačí 1 taška na pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.10.10 08:14

Já měla taky jen jednu tašku :wink: Když nastupuješ na vyvolání tak bych měla nějakou malou taštičku,kam by jsi si mohla dát pár osobních věcí-jako mobil,foťák,malý pití,kapesníčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
14.10.10 08:18

Já bych vzala teplý ponožky, jelení lůj, mobil, foťák, kapesník, vodu, ručník a případně boty do sprchy, pokud je možnost sprchy (případně plavky pro manžela, kdyby byl v té sprše s tebou), svačinu pro manžela, hroznový cukr pro tebe, CD s oblíbenou hudbou (mívají na sálech občas přehrávač), jestli máš kladný vztah k aromaterapii tak třeba levandulový olejíček. Těhotenskou průkazku. Možná i knížku, než se to rozjede …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2573
14.10.10 08:22

Já bych vzala dvě..... přeci jenom pití, foťák, ručník (ne každá porodnice na porodním sálu poskytuje) a pro tatínka taky nějakou malou svačku a pití… leták od Savika je dobrý! řídila bych se jím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.10.10 08:22
Betula píše:
Já bych vzala teplý ponožky, jelení lůj, mobil, foťák, kapesník, vodu, ručník a případně boty do sprchy, pokud je možnost sprchy (případně plavky pro manžela, kdyby byl v té sprše s tebou), svačinu pro manžela, hroznový cukr pro tebe, CD s oblíbenou hudbou (mívají na sálech občas přehrávač), jestli máš kladný vztah k aromaterapii tak třeba levandulový olejíček. Těhotenskou průkazku. Možná i knížku, než se to rozjede …

tak to už je fakt na tu druhou tašku :mrgreen:

hele já rodila,po jelením loji jsem nevzdchla,ani po CD,manžel teda vzdychal po svačině :lol: :lol: JInak ručník,náhradní košili mi tam půjčili erární.Bych se informovala co a jak v porodnici kam jedeš.Jen si nezapomeň ten foťák.Dodnes mi to neskutečně se..,že jsem ho zapoměla :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
14.10.10 08:41

Tak nám na předporodním kursu naopak řekli, že máme mít jen věci ze seznamu a hlavně jen jednu tašku, že není prostor proto, aby každý měl více tašek a hlavně není nikdo, kdo to bude hlídat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.10.10 08:57

vzala bych minimálně 2 osušky, pokud strávíš hodně času ve sprše a budeš z ní cestovat třeba na záchod, tak aby ses po hodině už nemusela utírat do mokrého ručníku.
boty do sprchy. Nejen kvůli tomu, že jsou to společné sprchy a nevíš, kdo měl co s nohama, ale také kvůli bezpečnosti, aby sis porod ještě nezkomplikovala, že bys tam uklouzla.
Flašku s vodou, někde mají ještě úžasný názor, že rodička je velbloud, který si v břichu nese zásoby vody. oslabení z dehydratace může způsobit vyčerpání, omdlévání a jiné komplikace
Svačinku pro sebe a doprovod. Něco spíš malého, hodně vydatného. čokoládu, hroznový cukr. a doprovod samozřejmě může i víc, nějakou tatranku či něco.
Foťák, já ho manželovi nedovolila hledat, protože jsem už nutně potřebovala jet, kdyby byl v tašce, měli jsme fotky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.10.10 08:59

měla jsem dvě tašky, jednu s sebou a druhou přivezl manžel druhý den ráno..
v té první, pokud si vzpomínám, malý ručník, přezutí pro sebe a manžela, foťák, náhradní baterku /jsme experti že nám vždycky dojde baterka v nepravou chvíli :)/, převlečení na por pokoj /já měla krátkou košili/, pití, hroznový cukr a papírové kapesníky. noa ještě druhou košili po porodu.
jo a léky, jelikož beru letrox..
měla jsem to v batůžku, líp se to pak nosí..
a v tašce doma u dveří připravený zbytek..
letos to udělám přibližně stejně..

řídila jsem se tím, že podolí doporučovalo to přezutí. boty do sprchy ne, protože porodní pokoj je jen pro tebe,. sprcha nová, bezpečná, dokonce se stoličkou, .. ale chce to podle konkrétního místa.. po hudbě jsem taky nevzdechla.. a košili sice erár dají, ale ne moc rádi a hlavně je to jak když na tebe oblíknou šmirgl.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
14.10.10 12:10

Mně se osvědčily tašky dvě. Na porod jsem rozhodně potřebovala boty do sprchy, velký ručník, jednorázové kalhotky (ty by mi asi dali), noční košili (taky by mi ji dali, kdybych neměla), mobil, foťák, všechny potřebné doklady, raději i kartáček na zuby a pastu (kdybych rodila moc dlouho, na druhou stranu nedovedu si představit čištění zubů při porodu, to spíš po něm) a pro jistotu pár poporodních vložek.
Plus ještě pití a malou sváču, ponožky.

Vem to tak, že na to šestinedělí ti tu tašku přinese manžel třeba až druhý den (pokud s tebou nebude rodit).
A do tašk na šestinedělí už jsem měla pleny pro malého, čtivo, nabíječky, nějaké ovoce, oblečení pro malého na propuštění apod.. - to u porodu fakt nepotřebuje být. Navíc já rodila u Apolináře a tam jsou ty porodní boxy dost malé, tak jsem si tam nic velkého nechtěla brát.
Ať to všechno dopadne dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
14.10.10 15:47
verenika píše:
Betula píše:
Já bych vzala teplý ponožky, jelení lůj, mobil, foťák, kapesník, vodu, ručník a případně boty do sprchy, pokud je možnost sprchy (případně plavky pro manžela, kdyby byl v té sprše s tebou), svačinu pro manžela, hroznový cukr pro tebe, CD s oblíbenou hudbou (mívají na sálech občas přehrávač), jestli máš kladný vztah k aromaterapii tak třeba levandulový olejíček. Těhotenskou průkazku. Možná i knížku, než se to rozjede …

tak to už je fakt na tu druhou tašku :mrgreen:

hele já rodila,po jelením loji jsem nevzdchla,ani po CD,manžel teda vzdychal po svačině :lol: :lol: JInak ručník,náhradní košili mi tam půjčili erární.Bych se informovala co a jak v porodnici kam jedeš.Jen si nezapomeň ten foťák.Dodnes mi to neskutečně se..,že jsem ho zapoměla :cry: :cry:

No jo, ono taky záleží na tom jak dlouho ten porod trvá, že :-) . Když máš za hodinku, dvě porozeno, tak nic moc nepotřebuješ. Když to trvá, tak to oceníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danuška123
8.7.12 23:15

Co vzít do porodnice ve Frýdku-Místku

Já bych jenom chtěla připsat pro zájemkyně, které budou rodit ve Frýdku, co si vzít. Protože každá porodnice to má jinak. Do Frýdku rozhodně po zkušenostech tašky raději 2. První na sál a druhou na oddělení šestinedělí. Na sál větší osušku nebo 2 ručníky - je možné, že se budete chtít během porodu jít i několikrát uvolnit do sprchy. Teplá voda ulevuje bolestem. Tak ať se neutíráte do mokrého ručníku. Ručník mi nedali, musela jsem mít svůj. Košili mi dali - na šestinedělí ochotně vymění i denně, takže není třeba špinit vlastní. Teplé ponožky (podle preference), láhev s pitím - neperlivým, aby nenadýmalo. Hroznový cukr se mi taky osvědčil, dodá sílu. Omyvatelné pantofle - jedny na sál a druhé do sprchy. Nabitý mobil (nabíječka pak může přijít do zavazadla na oddělení šestinedělí), může být i časopis, ale žádná těžká literatura :lol: Zpočátku jsem čekala, než se porod pořádně rozjede a nudila jsem se :lol:
Druhé zavazadlo na oddělení šestinedělí by pak rozhodně mělo obsahovat následující věci, které musíte mít své, protože vám je nedají:
1. porodnické vložky - tak cca 2 balíky
2. poporodní kalhotky - nejlépe síťované, protože jsou vzdušné a opakovatelně pratelné
3. plenky pro mimčo - když budete hodně škemrat, dají vám je, ale raději vlastní, ať je to bez řečí
4. nechte si pravidelně nosit nějaké nenadýmavé jídlo, svačinky. Protože na snídani dostanete suchý rohlík a jabko :cert:
5. vlastní ručníky
Ostatní věci si vezměte dle svého uvážení. Nabíječku na mobil, foťák, čtení, MP3, ponožky, podprsenky, župan, oblečení pro mimčo (doporučuji mít vlastní, i když vám dají erární, ale to jejich nemá knoflíčky, má dírky a mimčo může dopadnout i s odhalenými ramínky - mluvím z vlastní zkušenosti). A hygienické věci.
Přeji, aby vám to všem dobře dopadlo!

• Citovat
  • Upravit
165
14.6.16 16:25

Ahoj, měla bych takový dotaz. Mám dilema jestli zabalit podprsenku a vložky do ní už do tašky na porodní sál, nebo až do druhé tašky na oddělení šestinedělí? Myslím proto, že až se po porodu po dvou hodinkách s mimčem na sále půjdu před přestěhováním na odd. šestinedělí sprchnout, jestli už si vzít kojo podprsenku a vložky do podprsenky, jestli ji budu potřebovat hned, nebo až později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí