Dveře v domě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
445
30.8.19 19:02

V pohodě, jen jsem chtěla pomoct, u toho případu té koupelny, možná jí tam přidělávali a původně tam nebyla, nevím, ale poradím, existuje jestli mají obklady vypínač na světlo bezdrátový, asi bych jim to poradila. Jestli je koupelna dost velká tak to možná je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.8.19 19:13

Tchán má pravdu. A tvoje řešení je nepraktické. Rodicě mají stejnou dlouhou chodbu a dveře z koupelky, záchodu a kotelny se otevírají do té chodby. Nespočítám kolik se tu stalo úrazů, když někdo otevřel dveře aniž by tušil, že po chodbě někdo jde. Je fakt nepříjemné, když každou chvíli dostaneš dveřma do šišky. Navíc dveře v pokoji nikoho neomezují. Nebudeš přece metr za dveře cpát nábytek.

• Citovat
  • Upravit
558
30.8.19 19:55

Děkuju, děkuju :kytka:

Je fakt, že ty moje argumenty vlastně neměly moc logiku, až když to po sobě čtu a odpovídám si na vaše otázky, tak mi to dochází :zed:

Asi mi šlo čistě jen o prostor, ta chodba je fakt široká a bez dveří v prostoru o to víc. Ale dává to smysl no :)

Děkuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
1.9.19 14:39

Na kolaudaci se zeptám manžela, je projektant ;) Nicméně některé dveře máme otevírající se ven z ložnice na chodbu, a naopak dovnitř na wc.
A úplně chápu o co ti jde. Takhle mi hnusný starý dveře mlátily do mojí nový krásný kuchyňský linky :mrgreen: Opravovali jsme si dům po částečný (blbě udělaný) rekonstrukci. Krásný místo, ale ty dveře na hajzlíku mě i po pěti letech neskutečně štvou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31608
2.9.19 21:15
@iPodPrd píše:
Zdravím :)

Mám takový dotaz. Dostali jsme se do fáze rozdělování elektřiny v našem rozestavěném domě (zásuvky + vypínače). A narazila jsem na problém, všichni (manžel, táta, tchán) prostě tvrdí, že dveře se otvírají z chodby do místnosti, s výjimkou wc a koupelny. To jsem se taky všude dočetla, ale proč?

Jde o to, že náš dům je nudle, takže máme jednu obří dlouhou chodbu a z ní dveře do jednotlivých pokojů (nechtěla jsem průchozí). Jelikož na chodbě nebude jediné okno (maximálně dva ty stropní průduchy nebo jak), tak tam bude fakt hromada místa - proč se má omezovat prostor v těch ložnicích, když na chodbě by to ničemu nevadilo? Proč uzpůsobovat nábytek a vypínače kvůli dveřím, které by přece mohly zasahovat do prázdné chodby?

Má tenhle systém dveří do místnosti ještě nějaký logický důvod, nebo se mi vyplatí si za svým pohledem stát? Jen chci znát i názor jiných, protože zatím mi nikdo nepředložil argument, proč to musí být tak, vždycky jen proto, že se to tak prostě dělá.

Děkuju :palec:

Doporučení zní tak, že dveře by se měly otevírat do místnosti, aby hasiči a záchranáři měli rychlou cestu (přišli, vyrazili a zachránili). Záchod a koupelna to často mají naopak z toho důvodu, že se jedná o příliš malé místnosti a pokud tam člověk zkolabuje, často ani nejdou použitelně otevřít (určitě ne bez zranění). Ale řídit se jen tím bez ohledu na půdorys je hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31608
2.9.19 21:17
@X_Cassiopea píše:
Nevím do jaké míry jsou kontroly při kolaudaci, ale projektant by to udělal správně a ano, je na to předpis. Jestli nezkolaudují netuším, ale v žádném únikovém prostoru, čímž se rozumí i chodba prostě dveře zavazet nesmí. Vypukne v noci požár, nepůjde lektřina, všude plno kouře, není nic vidět, pochybuju, že by za sebou někdo zavíral a ten co by vybíhal od dveří vedle a šel by u zdi protože nic nevidí tak by se o ty otevřené dveře minimálně zdržel ne-li do nich narazil když poběží. Nebo proč by měly zdržovat dveře při prohledávání pokojů jestli tam ještě někdo nezůstal, nebo poběžíš do pokoje s dětmi například ve stresu a namlátíš si o otevřené dveře? Myslím, že to má svoje opodstatnění. Jsem laik, ale při případném tlaku, výbuchu nebo čímkoli co se může dít v místnosti můžou ty dveře vevnitř být více rezistentní než vše pustit do chodby kde třeba budou potřebovat uniknout další osoby. Asi bych to nerozporovala.

Koulaudací to projde úplně v pohodě, už protože půlka novostaveb dělá právě tu zhůvěřilost, že chodbu totálně ucpe dveřma otevíravýma ven nezávisle na tom jestli to dává smysl nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79908
2.9.19 21:41

Celý život jsem to v RD navrhovala tak, aby byl plynulý provoz. A taky podle umístění dveří, podle rozměrů mistnosti, prostě žádná pevná pravidla. I jak si přál klient, jen jsem hlídala, aby se nepomlatily dveře navzájem. Takže si je dej jak chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí