Dvojčata Chomutov a Most

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
20.3.13 14:21

Dvojčata Chomutov a Most

Ahoj holky, moc prosím o radu zkušenější. Čekám dvojčátka a přemýšlím jaká porodnice je pro nás nejlepší. Jaká máte zkušenosti s porodnicí v Chomutově nebo Mostě?

A ještě jedna otázka. Neustále čtu a od okolí poslouchám jak je vícečetné těhotenství rizikové ale k mému těhotenství se pan doktor chová jako k normálnímu. Naposledy jsem u něj na UTZ byla v 9tt potvrdit srdeční činnost, pak jsem byla v Praze v Gennetu na prvotrimestrálním screeningu, teď jsem v 17tt a UTZ mi můj lékař opět nehodlá udělat, takže další mě čeká až ve 20tt opět v Praze v Gennetu. Většina maminek dvojčat zde v diskuzích píšou že jim doktor dělá UTZ každé 3 týdny a já teď budu dva měsíce bez potvrzení že jsou mimča v pořádku. Tak nevím zdali je to normální či nikoliv? Chodím k MUDr. Kulovanému do Mostu. S jakým doktorem máte dobré zkušenosti u vícečetného těhotenství? Jsem zoufalá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
294
20.3.13 14:42

@špacirka Já dvojčátka nemám, ale v Mostě bych v životě nerodila. To radši na slamníku. Běž do toho Chomutova ;) Jinak já od Kulovaného odešla, ale jinak jsou okolo mě s tímto lékařem spokojení. Předpokládám, že se k vícečetnému těhotenství přistupuje stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5427
20.3.13 14:45

Ahoj, gratulace k miminkum, drzim palce, at je vse ok! Ja chodila kazdy mesic na kontroly…a to mam 1 dite.
Rodila jsem v Chomutove a velka spokojenost, mile sestricky, starali se o me a prcka na vybornou :potlesk:. Muzu jen doporucit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
20.3.13 15:06

Záleží taky asi jaká dvojčata čekáš :).Jinak bys měla asi docházet do rizik. poradny, ta je v Ústí nad Labem.
i když já tam taky docházím, všude čtu jakjsou mo-bi dvojky rizikové že se mají hlídat víc, a ko mám po měsíci. Moje dr mi UZ neudělá bo nemá na dvojky atest. :nevim: Jdu do UL teď v pondělí, jsem 23tt tak jsem zvědavá jestli mě pozvou dřív. :think:
A porodnice.. v chomutově jsou spec. na nedonošence? Jestli ne, tak máš na výběr Most nebo UL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.3.13 09:52

No to je taky otázka, doposud mi nikdo nebyl schopen říct jestli čekám jedno nebo dvojvaječný. V Praze mi řekli že je 40% šance že jsou jednovaječný, a že se to zjistí až po porodu. Já mám celkově asi speciální těhotenství nebo co :-D Právě že pro nedonošence je spec. v Mostě, ale už jsem slyšela že se rodí i v Chomutově dvojky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
21.3.13 14:39

@špacirka no tak to máš dobrý :) mají tedy každej svůj obal i placentu :) Tojsem četla že pak se to můůže plést jestli jsou dvoj či jedno :D. Každopádně domluvit se asi můžeš i v chomutově, ale v případě předčasného porodu ti děti odvezou do mostu. takže to máš prašť jako uhoď… nebo se podívej na porodnici v Ústí :). Musíš se domluvit s tvým OG, nebo ho zkus změnit.

jen OT : kamarádka je z Mostu, jela už s porod. bolestmi do UL, po předchozí zkušenosti rozhodnuta že v Mostě neporodí ani náhodou, nakonec díky úžasnému přístupu personálu v Ul podepsala revers a jela zpět do Mo. porod proběhl naprosto v pořádku a byla nakonec i tak spokojena :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.3.13 08:16

No asi to vážně vypadá na ten Most no, tak nevím, asi vyšlu manžílka s obálkou aby si dali většího majzla a starali se tak jak mají nebo co :-) hlavně v pondělí zkusim ukecat OG ať mi udělá ultrazvuk že si ho zaplatím, tak držte palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
22.3.13 08:53

@špacirka Já taky nechci do UL, a budu asi muset :D Mě OG Uz neudělá, bo prý nemá atest na dvojky :nevim: Ale zas mi zařídila nadstandartně UZ u nás v nem… asi opravdu záleží na dr. Držíme palce. Jinak se můžeš přidat k nám do dvojčátek 2013 ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.3.13 09:00

Nerozumím tomu že nemá atest na dvojky, jako že není kompetentní k tomu aby se vyjádřila co z UZT vyčte u dvojek? Jj, přidám se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
22.3.13 09:11

@špacirka no asi tak. Protože jsem se čílila na co jezdím do UL, že kouknout na mimi jestli jim bije srdíčko a mají dost plodovky zvládne i ona, a ona že prý nemá atesty. Takže asi tomu rozumí, ví vo co gou, ale z lékařského hlediska jí nepřísluší dělat nějaké závěry. :think: No jsem zvědavá co mi dneska řekne. Protože na všechna vyš. mě musí posílat ona, v rizikovce opravdu jen kouknou, mrknou do zpráv co mám od dr, a objednají na další kontrolu. Minule měli i problém že mi mají změřit čípek proč mi to neudlá OG :nevim: je to kocourkov dneska :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
22.3.13 09:17

Ahoj holky, taky čekám dvojčátka a taky mi nedokážou na 100% říct, jestli jsou jedno nebo dvouvaječná, ale spíš asi jednovaječná :) Jsem ze Žatce, tak jsem myslela, že budu rodit tady a teď koukám podle vašich příspěvků, že dvojčátka nerodí každá porodnice 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
22.3.13 09:22

@Sariele ne že každá porodnice nerodí, oni rodí.. u nás se narodilo dvojčat dost. D. záleží jak moc budeš mít těhu rozikové, dvojky jsou přeci jen záhul… a pokud by hrozil předčasný porod, ne každá nemocnice je na to vybavena. :nevim: Já jsem se s dr bavila, jestli bych třeba mohla ležet u nás kdyby na to došlo, a pak teprve jet do UL, ale prý kdyby se rozjel porod byl by převoz komplikovaný. Tak se modlím abych ve špitále ležet nemusela :D. Ale já mám jednovajky s jednou placentou, takže větší riziko.
jinak prý záleží na primáři jestli by mě vzal u nás :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.3.13 09:26

@jalemina jééé, chudinko, taky to máš pěkně naprd, opravdu jsou dnes hrozné problémy s těmi doktory, nemáme to jednoduchý holky :-)

@Sariele ahojky, s tím porodem, ono nejde o to že by dvojky nerodili, ale že se většinou rodí předčasně a ne všude mají centrum pro nedonošence, to je právě jen v Mostě a v UL, a právě jsem taky slyšela že kdy se narodí hodně předčasně a jsou nějaké komplikace tak stejně převezou mimča do porodnice s tímto centrem :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6248
22.3.13 09:28

@špacirka Aha, tak to se schválně zeptám, jak to tady je. Protože bych tu ráda rodila, kdyby to šlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
22.3.13 09:53

@Sariele Já bych taky ráda u nás… jsem si i říkala, že když to jiné zvládly do 36tt, a já bych to zmákla taky, že by mě mohli nechat u nás :) Ale pro ty naše překvapení udělám cokoliv, hlavně ať se narodí v pořádku a je jedno kde :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková