Dvojčátka, Izabela a....?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15103
16.5.17 19:54
@bjetuschka píše:
A nechceš to ještě chvíli nechat a vybrat to intuitivně?
Já mám totiž taky dvojky a jednou jsem spala a v tom snu se mihly jména Lucinka a Terezka - prostě zcistajasna se tam takhle objevily.
Takže když nám řekli, že to budou dvě holky, výběr jmen byl jasný.
Od té doby tvrdím, že si to holky vybraly samy. :)

Hlavně, aby se pak nehádaly, že já měla být Terezka a ty Lucinka, když si to vybraly samy. :D Jinak hezký :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
16.5.17 20:19
@bjetuschka píše:
Já si teda nemyslím, že by se ty jejich jména musely nutně doplňovat a ladit k sobě. Vždyť to budou dvě odlišný osobnosti (a možná budeš sama překvapená, jak dvojčata dokáží být odlišná jak vzhledem, tak povahou a charakterem).
No ale je to vaše věc, to je jasný. :)

Naprosto sdílím názor. Ještě mě tak napadla k příjmení Marková Sandra. Izabela i Sandra jsou takové moderní, ne příliš obvyklá jména - v tomto k sobě ladí. Asi by bylo divné Izabela a Růžena…ale že by musely mít i ladící tvar, podobnou koncovku apod., myslím není nutné. Je to nakonec jen na tobě Zakladatelko. Hlavně ať se daří a to dvojnásobné štěstí zvládneš! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.17 20:26

@anupati Děkuji. Já to nemyslela tak, že musí mít vysloveně ladící tvar. To jsem asi špatně napsala. Jako líbí se mi, když je i tvar podobný, ale zároveň jména jsou to odlišná. Není to však úplně nezbytné. Chtěla bych ale podobnost alespoň délkou, typem jména, atd…nechtěla bych třeba Izabelu a Drahomíru, nebo zase rozdíl v té délce Izabela a Mia, to mi na dvojčátka neladí. Nadruhou stranu bych určitě nechtěla jména začínající stejným písmenkem a jména příliš podobné… např. Adriana a Andrea, Ema a Ela atd…

• Citovat
  • Upravit
7478
16.5.17 20:39
@Anonymní píše:
@anupati Děkuji. Já to nemyslela tak, že musí mít vysloveně ladící tvar. To jsem asi špatně napsala. Jako líbí se mi, když je i tvar podobný, ale zároveň jména jsou to odlišná. Není to však úplně nezbytné. Chtěla bych ale podobnost alespoň délkou, typem jména, atd…nechtěla bych třeba Izabelu a Drahomíru, nebo zase rozdíl v té délce Izabela a Mia, to mi na dvojčátka neladí. Nadruhou stranu bych určitě nechtěla jména začínající stejným písmenkem a jména příliš podobné… např. Adriana a Andrea, Ema a Ela atd…

Je, to jsou tak krasne starosti. A to myslim vazne.Mam tolik nevyuzitych tipu. A nakonec mam pro holky jmena, ktera me v zivote nenapadla. Nebyly ani v zadnem predvyberu…proste bum prask a naraz bylo jasno. U prvni se mi taky zdal sen…u druhe to bylo krapet jinak…ale obe beru, ze si, vybraly samy. Jinak se mi kombinace Izabela a Gabriela libi.Sama jsem ji chtela, do.8 mesice jsem o ni byla presvedcena. Akorat dcera mela uplne jinou predstavu :D Tak treba zkus promluvit vecer pred spanim na brisko, at ti poslou nejakou napovedu nebo sdeli, co by si praly…a pak tomu nech volny prubeh a uvidis. Treba casem neco prijde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
16.5.17 21:15

@boball Díky :) No já to vybírala taky intuitivně, který jméno bude pro plod A a pro plod B :) Snad nezním moc étericky s tou intuicí, ale já byla v těhotenství fakt šíleně citlivá na všechno… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6830
16.5.17 21:40
@Anonymní píše:
Díky všem, tak máme snad již definitivně potvrzeno, že to budou dvě holčičky :mrgreen:. Byli jsme na velkém vyšetření a 3D ultrazvuku, tam to už šlo hezky vidět :lol:. Jméno Izabela je snad definitivní (to už se mi nechce měnit, i když…:D :D :D), bude to i zapsané v tomto tvaru. Přecejenom to bude lepší klasicky česky, už takhle je to takové méně běžné jméno =). Příjmení dáme také klasicky, tedy s -ová. Partner a jeho rodina jsou takoví tradičnější, tak nesmím být příliš kreativní :D. Jo, kdyby to bylo na mně a mé mamince, tak by to mohly klidně být Isabell Mia Mark a Annabell Emma Mark či něco v tom stylu, ale u druhé rodiny by nic takového neprošlo :D…Na seznamu pořád zůstala Sofie. Také hodně zvažujeme Gabrielu. Úplně na začátku jsme ji měli na seznamu, potom jsme ji vyškrtli, právě kvuli oslovení Gábina, ale teď se nám to jméno začíná zase více a více líbit. Isabelka a Gabrielka, Izi a Gabi, Izinka a Gabrinka a klasicky Izabela a Gabriela - tyhle tvary by bohatě stačily. Gábina se přece používat nemusí! Také mě zaujalo jméno Daniela. Sice mi vždy přišlo takové obyčejnější, že se oslovuje prostě Dano. Ale když jsem se víc zamyslela, tak bychom mohli říkat i Dani, Dany, Daný, atd…jako výhoda je, že tchán je Daniel, takže bychom si šplhli :D - za Danielku hlasuje především partner.Padl také návrh na jméno Mariana. Mně se to celkem líbí, ale nepřijde mi, že by to pasovalo k Izabelce. Marianu právě také upřednostňuje partner. Potom tu ještě máma Leontýnu, Valentýnu,… a procházíme další :)

My máme Danielku a v životě jsme jí Dano neřekli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
28.5.17 21:30

A co Patricie a Izabela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
28.5.17 21:36

Agáta a Beáta :srdce: