Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Z tohoto výběru asi Berenika. S Dorotkou mám stejný problém, tak moc se mi to jméno líbí, ještě spíš ve verzi Dorothea, ale ta negativní konotace tam je, no.
Tak já mám Izabellu a pořád se mi moc líbí
Ale Berenika je taky moc krásný, jen jak by se zkracovala? Niki nebo Reni? To se mi moc nelíbí
Nad Elenkou jsem uvažovala u druhýho miminka, ale mám Gabíska ![]()
@Anonymní píše:
Téma zadávám anonymně, chodí sem rodina.
Poraďte dívčí jméno, na výběru je:
Berenika, Dorota, Elena, Isabella/Izabela, Jitka, Marie, Tereza.
Nejvíc se mi líbí Dorota, ale tu nejspíš nedám, je to nadávka a hodně lidí se k tomuto jménu staví negativně.
Nicméně žádné jméno není pro mě úplně top.
Jiné nepřipadá v úvahu, poradíte?
To těžko někdo poradí. Každému se přece líbí něco jiného. Chápu diskuze, kde maminky hledají inspiraci, nebo se chtějí zeptat, jestli nějaké jméno na ostatní nepůsobí nějak zle/ošklivě/hloupě, ale takhle výběr ze jmen a poraďte? To moc nevím jak můžu pomoci
. Navíc neznáme příjmení. Mně se z nich nejvíc líbí ta Dorotka, nevnímám to jako nadávku. Elenka se mi líbila dřív, ale nějak se mi oposlouchalo. Marie je krásné jméno, ale je to trochu problematické s oslovením. Jinak se mi ta ostatní nelíbí. Ale to je můj názor. Každý tu napíše něco jiného. Tak hodně štěstí při výběru ![]()
Líbí se mi nejvíc Marie a Dorota. Na Dorotu jsem nikdy neslyšela žádnou nadávku ani negativní názor, jen tady na emiminu. Izabelu jedině k zahraničnímu příjmení, k českým příjmením se mi to nelíbí.
@PapeJ píše:
Tak já mám Izabellu a pořád se mi moc líbíAle Berenika je taky moc krásný, jen jak by se zkracovala? Niki nebo Reni? To se mi moc nelíbí
Nad Elenkou jsem uvažovala u druhýho miminka, ale mám Gabíska
Izabella je krásné když je to napsané, ale není to na palici všem to hláskovat? kámoška má Emmu a Ellu a docela ji z toho už hrabe
já mám teda debilní příjmení po manželovi a taky ho musím hláskovat a je to na
![]()
Já bych dala Marušku, to je krásné jméno
Ještě Elenka se mi líbí. Dorota se mi nelíbí, je to dost tvrdé jméno..
@Doe_Jane píše:
Izabella je krásné když je to napsané, ale není to na palici všem to hláskovat? kámoška má Emmu a Ellu a docela ji z toho už hrabe![]()
já mám teda debilní příjmení po manželovi a taky ho musím hláskovat a je to na
![]()
Zatím jsem s tím neměla problém
Ale dceři jsou teprve 4 roky, takže většinou vypisuju a zatím jsem nikde nehláskovala, jen jsem řekla, např. ve školce, jak jí mají říkat. Já jsem se pomstila i synovi, má jména dvě, Gabriel Jiří ![]()
Berenika
nikdy mě to moc nebralo, více se mi líbilo Rebeka, ale potom jsem viděla dokument o Kájovi Saudkovi a jeho žena říkala dceři Berenice"…naše Beruška"a znělo to krásně Beruška. Takže jsem pro Bereniku.
Dorotu bych taky nechtěla, raději jen Doru.
@Anonymní píše:
Nejvíc se mi líbí Dorota, ale tu nejspíš nedám, je to nadávka a hodně lidí se k tomuto jménu staví negativně.
Za mě: Terezek je hrozně moc, Jitka a Marie jsou pro mě snad nejhorší možná jména (Jituna, Mařena), Izabela pokud jde k příjmení tak celkem ok, na mě moc moderní, první tři se mi líbí nejvíce, ale asi bych dala raději Alenku než Elenku… Já bych klidně šla do Dorotky! Jednu malou znám a okolí si zvyklo si myslím…