Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@murkyf píše:
Proč je Dorota nadávka?
Jj, i u nas se tak.rika stetkam. Julca nebo Anca se rika prirozeni.
Ale zas treba Matěj nebo Jarin, Janek se rika blbym. To si clovek nevybere.
Kdo bude chtit, tak si neco najde, kdo ne, tak si toho nevsimne.
Ono na každé jméno se něco najde, tím bych se nezaobírala. Dala bych to co se mi líbí. A Dorotka, Dorka je náhodou moc krásné jméno. Pak se mi líbí ještě Terezka a Maruška.
@PapeJ píše:
Tak já mám Izabellu a pořád se mi moc líbíAle Berenika je taky moc krásný, jen jak by se zkracovala? Niki nebo Reni? To se mi moc nelíbí
Nad Elenkou jsem uvažovala u druhýho miminka, ale mám Gabíska
My mame malou Berinku doma, rikame ji ted prevazne Berinko nebo Berusko, kdyz je mala a jinak tonjmeno je tak variabilni, ze kazdy z rodiny si prijde na svoje: Beru, Beri, Berčo, Berunko, Reni, Niki, Nikčo, Beki, Beko, Bekinko ![]()
@Anonymní píše:
Téma zadávám anonymně, chodí sem rodina.
Poraďte dívčí jméno, na výběru je:
Berenika, Dorota, Elena, Isabella/Izabela, Jitka, Marie, Tereza.
Nejvíc se mi líbí Dorota, ale tu nejspíš nedám, je to nadávka a hodně lidí se k tomuto jménu staví negativně.
Nicméně žádné jméno není pro mě úplně top.
Jiné nepřipadá v úvahu, poradíte?
Nejhezčí je Izabela, mě se líbí i Dorota, jednu malou (Dorotheu) znám a připadá mi to hezké jméno pro holčičku Dorotka, jako nadávku to používá spíš starší generace… Elena taky není špatné jméno ![]()
Vždycky když se řekne Dorota vybaví se mi Dorota Máchalová z pohádky S čerty nejsou žerty
Je třeba přivést do pekla Dorotu Máchalovou ![]()
Z toho výběru se mi nejvíc líbí Izabela. Dorota je zprofanovaná pohádkou S čerty nejsou žerty. Každý by jí to pořád připomínal. My jsme dali jméno z jednoho starého filmu a každý mi pořád říká jednu trapnou scénku a už mě to fakt štve. Vždy důrazně musím říct, že jde o jméno z filmu, ne reálnou postavu!! Na každé jméno se dá najít posměšek. Elen a Sofií je teď moc. Tereza se mi líbí. Marie s Jitka vůbec. Berenika není špatné, ale já bych se tak jmenovat nechtěla. Jméno vybírám s předpokladem, že ho bude nosit celý život…
Mám kamarádku Dorotu a vždy když se někomu představuje tak každý hned Dorota Máchalová
Není jich moc na můj vkus vcelku tvrdé jméno málo variabilní. Z výběru se mi líbí Elena a Izabela, ale mám pocit, že jich poslední dobou dává dost lidí
Ale pokud se ti libí tak bych kašlala na lidi a dala ![]()
@řehulka 7 jasně Dorota Máchalová ![]()
Každopádně pod Dorotou si představím vesnickou buchtu, no prostě taková Dorota ![]()
Ovšem líbí se mi Dora a taky jsme jí uvedli do papírů, kdyby to byla holka. Vzpomněla jsem si na Helimadoe-Helena, Lída, Marie, Dora a Ema. Paní matrikářka musela volat na okres, jestli je Dora povoleno
což mě zarazilo, vždyť je to klasické jméno.
@PapeJ píše:
Tak já mám Izabellu a pořád se mi moc líbíAle Berenika je taky moc krásný, jen jak by se zkracovala? Niki nebo Reni? To se mi moc nelíbí
Nad Elenkou jsem uvažovala u druhýho miminka, ale mám Gabíska
já mám Bereniku (teda už je jí skoro deset) - když byla malinká, říkali jsme jí Beruško, teď spíš Bibi, Berunko, Bereniko. Ve škole jí říkají Bibi, Bereniko, Beri.
Ovšem, pokud si vyberete Bereniku, počítejte s tím, že se 8 z 10 lidí zeptá? „Jak? Veronika?“ ![]()
Za mě jednoznačně Izabela, taky jí máme a myslim, že jsme ani žádný negativní reakce neměli, všem se to líbí. Pak už jedině Berenika, to je takový zajímavý. Ty ostatní jména bych nedala.