Dvojhrob rekonstrukce

Anonymní
13.5.21 16:24

Dvojhrob rekonstrukce

Ahoj, předem se omlouvám za možná netradiční téma, ale kdyby mi někdo uměl poradit, byla bych moc ráda.
Jedná se o to, že máme jako rodina dvojhrob, který je něco přes třicet let starý a chceme ho zrekonstruovat. V zemi je uložen pouze děda, druhá polovina je prázdná. Mysleli jsme, že bychom v té prázdné půlce hrobu udělali takzvaný urnový hrob, protože většina rodiny je zpopelněna a chceme, aby byli všichni pohromadě. Myslíte, že je to možné, nebo nás s tím kameník pošle někam. Nemůžu se totiž nikde dopátrat toho jestli je třeba možné už ve vlastně využívaném hrobě třeba betonovat. Tak kdyby jste měl někdo zkušenost… dík.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65147
13.5.21 16:27

A musí se betonovat? Dají se koupit nějaké „krabice“, do kterých se urny uloží. Vím, že se tak něco kupovalo pro urnu babičky a uložila se normálně do hrobu, kde už je někdo pochovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.5.21 16:28

My máme hrob, kde jsou dole rakve a nad nimi urny. Dost záleží, jak dlouho je děda po smrti. Asi by byl nesmysl dělat rekonstrukci, pokud ještě neproběhlo zetlení těla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.21 16:30

@vokishka nevím, myslela jsem, jestli nebudou chtít udělat té schránce nějakou „obrubu“, ale kdyby to šlo bez toho, bylo by to super.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.21 16:33

@Janli děda je po smrti přes třicet let, máme ty urny právě také nad tím, ale pouze dvě, bohužel potřebujeme teď místo pro další dvě a tak jsme mysleli, že by jsme to rovnou připravili i pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
65147
13.5.21 16:34
@Anonymní píše:
@vokishka nevím, myslela jsem, jestli nebudou chtít udělat té schránce nějakou „obrubu“, ale kdyby to šlo bez toho, bylo by to super.

https://www.hrbitovni-doplnky.cz/…y/kat54.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.21 16:38

@vokishka Ježíš,vy jste zlatá, tohle jsem ani nevěděla, že existuje, moc děkujeme. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.21 16:53
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za možná netradiční téma, ale kdyby mi někdo uměl poradit, byla bych moc ráda.
Jedná se o to, že máme jako rodina dvojhrob, který je něco přes třicet let starý a chceme ho zrekonstruovat. V zemi je uložen pouze děda, druhá polovina je prázdná. Mysleli jsme, že bychom v té prázdné půlce hrobu udělali takzvaný urnový hrob, protože většina rodiny je zpopelněna a chceme, aby byli všichni pohromadě. Myslíte, že je to možné, nebo nás s tím kameník pošle někam. Nemůžu se totiž nikde dopátrat toho jestli je třeba možné už ve vlastně využívaném hrobě třeba betonovat. Tak kdyby jste měl někdo zkušenost… dík.

Odborně se tomu říká urnový sklípek. Můžeš si vybrat různě velké, dle toho kolik vás tam plánuje pobývat :nevim: Je to běžná kamenická zakázka, nevím proč by vás měl posílat někam… Jediné na co dát pozor, pokud máte hrob třeba pod kopcem, tak po dešti se tam drží voda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová