Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den maminky,
doporučíte prosím dvojkočár pro sourozence věkový rozdíl 18. Měsíců? Sezení za sebou.
Koukám na Cybex Gazelle a Thule Sleek, máte některá zkušenosti a doporučení?
Mockrát děkuji.
Měli jsme Baby Jogger City select a vřele doporučuji. Uvezl všechno a přejel všechno. ![]()
Ja take nedam dopustit na Baby Jogger
City Select. Projede i polni cestu, ale bude to docela drncat. Holt ma mala predni kolecka, ale to maji v teto kategorii snad vsechny kocarky. Mame jeste Thule Chariot, a ten bez problemu projede sileny teren a prejede i spadly mensi strom. Na ten BJ City Select samozrejme nema.
Jinak je hodne prostorny, ma velky spodni kosik. Bez problemu v nem uvezu obcerstveni a nahradni obleceni pro 4 deti. Sedacky se daji variovat, treba u sportaku obe dopredu nebo proti sobe, vyuzivali jsme obe varianty, ale spise tu proti sobe.
Ma i velkou nosnost, bez potizi uvezl 40 kg.
Jedina nevyhoda (ale tu maji opet vsechny kocarky tohoto typu) je ta, ze se s nim spatne najizdi na obrubniky. Je potreba prislapnout tycku mezi zadnimi kolecky.
Jinak mezi detmi mame 2 roky, 15 mesicu a 3 a 1/4 roku. Vyuzili jsme ho tedy hodne (7 let), a to jsme ho kupovali z druhe ruky. A stale slouzi dobre.
Vloni jsem v nem vozila i 6letou po zlomenine stydke kosti (120 cm). Se skrcenyma nohama se do nej vesla a dokazala v nem i spat - viz foto s bruslemi.
Pridala jsem take foto maximalnich poloh sportovni sedacky.
Mám Thule Sleek pro děti s rozestupem 15 měsíců. Všude se vleze, i do menšího výtahu, v MHD úplně bez problémů.
Jede hezky a výborně se s ním manévruje. Často jej tlačím jen jednou rukou a jdu vedle něj, abych koukala na obě děti zároveň. Oproti mému prvnímu mono kočárku Salsa Air 4 je mnohem lehčí - což mi zprvu trochu vadilo, protože jsem měla pocit, že není tak stabilní.
Co mi vadí (při srovnání s mým prvním kočárkem)
Kdyby tě ještě něco o Sleeku zajímalo, dej vědět 😊