Sourozenecký kočár nebo dvojkocar?

72725
27.12.22 13:37

Sourozenecký kočár nebo dvojkocar?

Ahoj, moc prosím o radu, pomoc s výběrem. Čekáme mládě, no v době narození bude mít starší 2 roky a 4 měsíce. Spí přes den zásadně jen v kočáru, takže chci pořídit dvojkocar či sourozenecký kočár. Požadavky jsou jasné, hluboká a sportovní korba, obě pohodlné pro spící dítě a kočár musí zvládnout terén - bydlíme na samotě u lesa. Jaký kočár se vám osvědčil? Koukala jsme, že často je sportovní korba někde nízko, což mi nepřijde úplně v pohodě, obzvlášť, když v době porodu bude ještě cca 2 měsíce zima. Díky za jakýkoliv postřeh, radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101917
27.12.22 13:44

Byla jsem spokojena s Peg Perego Duette, ten s volantem, prujeznost neskutečna, ale nesplnuje úplně jeden tvuj pozadavek, s korbou nema starší dite v leze extra mista na nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.12.22 13:54

@j.a.n.i1 mrknu na nej, díky moc.. mladý je jak ustrelene kecky, má 80 cm, tak to snad nebude tak hrozný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14682
27.12.22 14:01

Máme valco duo sport a novorozence dávám normálně do sportovní sedačky v lehu - fusak a kombinezka :lol: korbicku nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
27.12.22 14:06

My máme easywalker duo, do terénu je opravdu fajn, má velká nafukovací kola. 77cm na šířku. Korba ujde, mám v ní teď 9m v kombinéze a vleze. Sporťák jde skoro do lehu, resp. polohování noh musíš dokoupit. My máme bez polohování, taky to jde.

Jeho nedostatky

• je odpružený, ale tak jako tvrdě, není houpavý. Na trávu a do lesa dobrý, paráda, na kočičí hlavy nic moc, hlavně pro novorozence. Ale jak se kočár zatíží, je to lepší.
    • zmíněný neúplný leh u sporťáku
  • volné kšíry, které neudrží dítě přikurzované, teda alespoň to moje dítě :roll:

Fajn je pořizovací cena na bazarech - my máme ve velmi dobrém stavu za 2500

Mrkla bych se ještě na TFK duo, ten by se měl snad dát polohovat lépe. Měla jsem ho vyhlédlý, ale zrovna ho tehdy nikdo v okolí neprodával za dobrou cenu.

• Citovat
  • Upravit
169
27.12.22 14:06

Měla jsem Hauck Duett 2, ale není to zrovna terénní kočár. Nicméně účel splnil, syn si nestěžoval.
Na tvém místě bych se podívala po Thule nebo Easywalker Duo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
27.12.22 14:22

Pořizovali jsme easy walker duo, tuším, že jsem na něj tady nebo na modrém koníkovi psala podrobnou recenzi. Vyplatí se koupit se dvěma sportovními sedačkami + dokoupit korbičku. (Tu máme v případě zájmu již nevyužívanou doma, mohu věnovat i s příslušenstvím.) Kočárek je opravdu velice dobře ovladatelný, nevýhodou je menší úložný prostor pod kočárkem (předtím jsem jezdila s Inglesinou s podvozkem ergo bike a byla jsem zpovykaná a zvyklá na veliký koš), kam se blbě skládá i pláštěnka. Pokud se jede z prudšího kopce, kde to klouže, nevýhodou může být i absence brzdy na rukojeti kočárku, jinak jsme s ním hodně spokojení. U hluboké korbičky mi vadilo, že je poměrně úzká, větší dítě se do ní brzy nevejde. Také u ní nejsou kšíry, takže byť jsme měli malé dítě, které se tam ještě na roce vešlo, už se přetáčelo a zvedalo, což bez kšírů bylo dost divoké. Kšíry jsme proto vyrobili vlastní, abych s dítětem mohla jezdit do nejdéle v hluboké korbičce, nechtělo se mi dávat kojence, který ještě neuměl sedět, do sportovní sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
27.12.22 14:25

Měla jsem možnost vyzkoušet TFK duo a super. Kdybych náhodou potřebovala, tak bych šla do něj a klidně bazarovýho kousku. Ve městě vídám ještě Easywalker. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24400
27.12.22 15:37

My měli tfk duo a nešla bych do něj. Měla jsem teda starší bazarový a jen tak půl roku. Kluci jsou od sebe o dva roky. Jízdní vlastnosti, prostor vše v pohodě. Ale je děsně těžký. Třeba ty novější jsou na tom líp, ale tohle se strašně blbě skládalo do auta a byl to děsný tank. Zase projede hezky dveřmi. No já uvažuji teď o Thule. Děti budou o dva a půl roku. Já mám od Thule Urban glide a jsem děsně spokojená. Pak máme vozík pro dvě děti také od Thule a je to bomba. Ale právě nevím zda mi bude s miminkovníkem stačit. Přece jenom to miminko je tam pořád jako v autosedačce. Bude léto a fakt nevím jestli to bude ono. Tak trochu přemýšlím na ty první měsíce pořídit dvojkočár od Thule. Ale uvidím až třeba s termínem porodu jak to bude s prostředím vypadat. Nemám problém i s nosítkem, ale kočár je kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24400
27.12.22 15:39

@martina.se určitě ať má ten dvojkočár brzdu. Fakt jo, ty dvě děti jsou v tom hrozně těžké. Bez toho ani ránu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí