Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
moje dvoutýdenní miminko má zánět prudůšek a má antibiotika a hrozí nám nemocnicí dr…zažiliste to někdo takhle brzo mělo vaše miminko antibiotika?
Ahoj,jojo,zazili jsme to.Samikovi nasadila doktorka v jeho 14ti dnech ATB na zdurely prsicko.V tu dobu jsem si rikala,ze to nemuselo byt ani tak potreba a preslo by to samo,ale zadne nasledky to nezanechalo a driv se mu to dalo do poradku ![]()
Nejsem zastancem toho,cpat do tak malych deti uz ATB,ale nekdy prste neni na vybranou.
ahoj, no my jsme zrovna příkladem
, rodila jsem začátkem prosince, a v porodnici jsem chytla virózu a malá jí ode mne chytla (možná i mudr. v čekárně) a 22.12. nás odeslali mudr. do nemocnice, protože měla strašný kašel a jí bylo přesně 14 dní, ležela na Karlově v Praze na pozorování, aby se jí to nedostalo do plic. Měla v těle jakési RS viry, které způsobují zápal plic, dušnost a je to hodně nebezpečný pro tak malý mimi. Nakonec jí žádné ATB nedali, jen jí pozorovali, na vánoce nás pustili domů. Ještě teď chrchlá a jsou to 3 neděle od propuštění, a má zase rýmu
… Buď v pohodě, pokud na to jsou ATB, tak je lepší, aby jí je nasadili, než aby se to rozšířilo v tak malém tělíčku
. Držím palce, aby to bylo v pořádku.
děkuji moc..to je moje třetí mmiminko a nikdy jsem nic takovýho nezažila…doufám,že se z toho dostane brzo…achjo tak malá a takový trápení,je to hrozný..dávám si zavinu,co jsem udělala nebo neuděla špatně ..já už fakt nevím
Neudělala jsi nic špatně.to se občas stává že děti onemocní.teď toho strašně moc a každý je nemocný.uvidíš bude to dobrý.
Tobi je už tedy starší,ale zánět průdušek teď měli oba moji kluci,ještě dobírají atb a v nemocnici,kam jsme chodili na kontrolu bylo s tímhle teď spoustu dětí i miminek:-(
ti dva starší měli také antibiotika,měli zánět prudůšek taktéž..takže malá to chytla asi od nich
Starší dcera měla ATB také ve 14ti dnech,na aspirační pneumonii.K tomu šílené průjmy…nic příjemného ![]()