Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky začali jsme s příkrmem,dostala sjem červenou řepu,můžu jí uvařit jeb ta samotnou a dát malýmu?! Bez brambor atd.
Určitě bych jí nedávala od ukončeného 4.m ![]()
Našla jsem tohle
http://detskybox.blog.cz/…ta-a-kojence
Ale koukala jsem ,že je tam rizikový olivový olej a ten nám zase dr. doporučovala ![]()
Začíná se mrkvičkou,třeba ti holky víc poradí.Já bych se bála jí dát takhle brzy.Třeba pak s bramborem ![]()
jěště jsem našla tohle
Zelenina má přirozený obsah dusičnanů. Ty samy o sobě zdraví neohrožují, ale snadno se mění na dusitany, například působením jistých bakterií v potravinách či v ústech nebo v žaludku. Vysoké dávky dusitanů mohou vyvolat zvracení a zmodrání kůže – brání totiž hemoglobinu vázat kyslík a transportovat ho po těle.Kojenci do šesti měsíců
Kojenci do šesti měsíců jsou na dusičnany a dusitany obzvlášť citliví, proto se doporučuje nedávat jim špenát, červenou řepu, fenykl a celer, protože tato zelenina má velký obsah dusičnanů.Děti od 6 do 12 měsíců
U dětí ve věku 6 – 12 měsíců by zelenina bohatá na dusičnany měla tvořit přibližně desetinu pyré nebo jídla. Pokud nějaké konkrétní jídlo obsahuje hodně zeleniny bohaté na dusičnany, mělo by se dítěti podávat jen občas, například jednou za dva týdny.