Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám skoro dvou měsíční holčičku ale posledních cca 14 dní je to hrůza. Nic jí nebaví, u všeho vydrží jen pár minut. Na bříšku se jí nelíbí vůbec, to řve skoro hned, když jí dám na záda na hrací deku, sama tam vydrží pár minut, když si k ní sednu a ukazuju různé hračky tak to vydrží o pár minut déle pak se zase začne vztekat a rozčilovat. Když si ji vezmu na klín a povídám jí, zpívám, dělám zvuky a ksichty, taky vydrží max 5 minut. V lehátku vydrží celkem dlouho ale musím houpat, to je vlastně jediná větší chvíle kdy je vklidu, teda když zrovna nespí nebo nejí. V šátku se jí líbí moc, a v náručí když chodím a houpu taky. Je to normální? Mě jde spíš o to že s takovou se nic nenaučí (pasení koníčku, otáčení se, atd. ) Je fakt že spaní moc nedá, v noci ale spí hezký jen s jednou pauzou na jídlo, ale zkoušela jsem tohle všechno i ráno a pořád stejné, takže si nemyslím že by byla unavená. A prdí s kaká hezký, takže prdíky to taky nebudou.
Ma dva mesice probuh. Pet minut je dlouha doba co ti vydrzi. Brat si ji na klin stejne neni ok na zada. A zpivani atd nevnima. Ted ma jist, spat, curar a kakat.
Dej ji cas, co by tak 2 mesicni dite melo bavit? Na dece s hrazdickou jeste tak aspon mesic, nez ji to bude zajimat, na otaceni ma casu jeste hodně. Nos ji, tulte se, houpej ji v tom lehatku, ted chce vicemene jenom jidlo a blizkost mamy, vic ke štěstí nepotrebuje. Jestli nechces houpat v tom lehatku ty, tak si kup to co houpe samo ![]()
@Veru1987 Mám první dítě, nevím co tak dvouměsíční miminko má nebo nemá dělat. S tím klínem to nebylo myšleno doslovně. (Pokrčím si nohy a na ně si jí dám ). Jenže problém je v tom že ona nespí. Spí v noci od 23-7 s jednou pauzou a pak od cca 11-14 odpoledne. Jinak pospáva tak vždycky na 5-10minut pak zas půl hodiny buď kouká nebo řve a pak zas na 5-10 minut usne. @Kriss Tina Takže je to úplně normální? Já bych nerada něco zanedbala navíc pak mám pocit že se jí málo věnuju, vím že má na otáčení soustu času spíš mi jde o to že se bojím že to bude i nadále pokračovat třeba i za pár měsíců. Nevadí mi jí nosit, houpat ale v náručí se mi pak těžko otočí
Teď jí mám v šátku a spinká, je moc spokojená, jenže mít jí v tom celý den není dobrý ani pro ní ani pro mě. No a ven nemůžeme ![]()
Tak ja mam doma to same, jen s pindourem. A rozdil mezi nami dvema je ten, ze si pochvaluju, jak je šikovný, kdyz se trefi obema ocima na nejaky předmět a uz se zacal usmívat. Ale par dni zpet tu byla diskuze, ze prej uz mesicni dite rozezna černobílé karticky.
Jinak dle doktorky s nim mam cvicit paseni konicku a 4× denne je malo ![]()
Jake nebavi? Lehatko, satek a naruc jo. Nauci se vsechno i bez vyuky, netlac na pilu. Ja mam tri deti a taky je poslednich 14 dni nic nebavi.
@Lucie1906 No podle mě by ve dvou měsících miminko nic moc ještě zajímat nemělo. Natož že by u něčeho mělo vydržet.
@karkarka Máš děti? Jestli ano tak ty jsi určitě hned všechno věděla že? Buď tak laskavá a své blbé kecy si nech pro sebe ![]()
@Lucie1906 píše:
@karkarka Máš děti? Jestli ano tak ty jsi určitě hned všechno věděla že? Buď tak laskavá a své blbé kecy si nech pro sebe
To je dobry, karkarka ma blbe kecy v kazde diskuzi, zato moc neotravuje, vystaci si s jednim prispevkem ![]()
Příspěvek upraven 29.03.20 v 18:09
@PaníKadrnožková jojo to šilhání máme taky
ale už je to každým dnem lepší. Jí se právě na bříšku vůbec nelíbí ale když si jí po jídle dávám odříhnout tak to se nestačím divit jak krásně zvedá a drží hlavičku. Ale jinak doktor na 6ti týdení prohlídce nic neříkal @kacakaca děkuji za odpověď, ono je to hrozně těžké když se všude píše něco jiného a já bych fakt nerada něco zanedbala. Ale tak uklidili jste mě že je to normální, tak tomu dám čas 😊
Jezis, nech ji spat, lezet jen tak na dece a neotravuj ji s nejakyma ukonama.
co po ni chces? Za mesic predcitat F. L. Veka?
@Micaella22 vždyť píšu že spát nechce a jen tak ležet na dece taky ne, to všechno dělám hlavně pro to abych ji zabavila a ona neřvala.
@PaníKadrnožková to se pleteš. Někdy mám blbých příspěvků i víc. ![]()
@Lucie1906 děti mám a ani při prvním mě v jeho 6 týdnech nenapadlo, že by ho mělo něco bavit. Jídlo, spánek, pomazleni.