Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, maminky ![]()
Obracím se na Vás s dotazem:
Naše Dominika spala prakticky od konce šestinedělí celou noc, nikdy nebyl se spánkem větší problém, když nepočítám pár protestů před usnutím, ale to opravdu zřídka.
Poslední cca dva týdny se budí -někdy jednou, někdy i třikrát za noc- hystericky řve, volá maminku a nejde uklidnit jinak, než v manželské posteli, odkud ji zas následně nemohu přenést zpět do její, neb znovu spustí řev a nechci ji na spaní s námi naučit, na to nás všechny mám moc ráda ![]()
Co je to za období? Může mít zlé sny? Z čeho? Nemáte zkušenosti a nápady, jak ji uklidnit?
Zuby má všechny, režim pravidelný, jinak je bezproblémové „obyčejné“ dvouleté dítě. Na noc má ještě pleny, ale souvislost s počůranou/suchou plenou jsem nenašla-řve tak i tak.
Děkuji za rady a postřehy a přeju pěkný den ![]()
Verča
Ahoj Verco,
ja jsem jako mala ve dvou letech mela to same jako tvoje dcera. rodice nevedeli co se mnou maji delat. ale pak to nejak skoncilo a ja uz spala normalne. deti do tri let jsou schopny videt i nadprirozene veci, takze pokud je v pokoji neco takoveho, tak to to dite vydesi. ja pracuji s kyvadlem a tak bych hlavne procistila celou mistnost, kde tvoje dcerka spi. nevidim jiny duvod, proc by se mela tak budit.
@eVerča bohužel jsem si tím prošla, dle neurologa mezi druhým až čtvrtým rokem (jak u koho) dozrává nervová soustava. U někoho se vyskytnou pavoty (noční můry). Dceři začali loni, měla 2,5 roku, bylo to šílené, trvalo to i několik hodin, naprosto nepříčetně řvala, nemohli jsme jí probrat když jsem jí probrali zklidnila se a za chvíli to jelo zase jen co usnula. Přešlo to, pak se to objevilo znovu. První jsem to řešila s pediatrem, dal nám nějaké léky, ale ty nám nepomohly. Takže jsme naklusali na neurologii. Máme léky, jsou teď období, kdy je to dobré a pak kdy to i přes léky přijde a nepustí se to ani za nic. Naštěstí je to nulové oproti tomu co to bylo. Některé děti to přestojí rychle a stačí jim čajík na zklidnění či homeopatika a u některých je to horší. U nás je to ovšem i genetika. Tak držím palce. Zkus meduňku nebo nějakou směs.
@breberka1605
děkuji, to mě taky napadlo, jestli zkrátka něco nevidí, ale je mi divné, že malého nic nebudí a hlavně v tom pokoji spí takřka od narození, tak proč takhle hysterčí až teď? ![]()
@LadyRebeka prášky do ní cpát nechci, to radši tu manželskou postel obětuju
Ale meduňku zkusím, nenapadlo mě to, mám ji tady. Děkuju ![]()
@eVerča tak u nás to bohužel vygradovalo až tak, že ona nespala vůbec a jak říkám nemohli jsme jí pořádně probrat a nezabralo nic.
trvalo to např. od 2 od rána až do 5
Nebyla malá naočkovaná Priorixem? po tom jsou noční děsy celkem,,běžné,,