Dvouletá dcera má akné

5
11.2.23 16:05

Dvouletá dcera má akné

Ahoj maminky,

nemáte některá zkušenost s necim podobným? Dcera bude mít dva roky a cca od osmi měsíců, má na obou tvářích takovou vyrazku, podle mě klasicky akné. Pediatr mě trikrat poslal někam, ze to nic není a časem to zmizí. Podle mě to něco byt musí. Nějaká alergie? Na alergologii jsme objednany, ale až za dva měsíce. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
11.2.23 16:11

No a v čem pereš povlečení, jaké hygienické a případnéí kosmetické přípravky používíš? čím tu podrážděnou pleť ošetřuješ a co na to zabírá?

Jina spíš než akné bude jednodušší tomu říkat dermatitida - tedy něco zaníceného. To ono je i to klasicé akné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.2.23 16:17

@Ou peru v klasickým pracím prostředku, nic pro malý děti. Nicméně nikde jinde tohle nemá, kdyby to bylo pracím prostředkem, tak to má na víc místech?
Nezabírá prakticky nic. Ten pediatr nám na to dal od stolu kortikoidovou mast, což jsem ze zoufalosti zkusila, ale zase rychle vysadila. Je to blbost. Jinak už měla framykoim, aknemycin, chvíli se zdálo, ze zabral obyčejný fenistil kapky, ale už je to zase horší. Takže mazu už jen krémem od uriage nebo sebamed, ale nevidím žádný posun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.2.23 16:28

U nás se syn osypával jako první v obličeji. Skutečně pomohlo zkusit jiný prostředek (zkusili jsme postupně tři) a přidat máchání navíc.
Nebo zkusit postupně různé potraviny, ale jestli to má takhle dlouho, tak nevím, jak bych s tím začala. Syn takhle reagoval na rybu, pomeranč. Ale jako mladší a dneska už to z jídla nemá, postupně se to upravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.2.23 16:31

@Hanka1993 Jestli na to zabírá fenystil, tak aha, no tak alergologii určitě a dětskou dermatologii.

Tím že to má na tvářích, tak se nabízí že to je od polštáře - asi bych na dětské prádlo koupila nějaký prášek založený čistě na mýdle, rozhodně nepoužívala aviváž a po vyprání ještě jednou vymáchala od reziduí.

Zároveň to čím ji případně myješ tvář bych vymělina za něco hypoalergenního, ručníky žinky či mycí houby pro děti pravidelně dezinfikovala a opět důkladně máchala, aby v tom nic nebylo.

Vydržet to alepsoň měsíc, respektive jedno balení toho prášku. Sypký jelen není marný. Může to jen pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
11.2.23 17:59

Šla bych na dermatologii, podle mě to nebude alergie, ale klasické akné, které se může projevit i u takto malých dětí z důvodu oslabené imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.2.23 19:00

@babeandbae ja si taky myslím, ze to je akné, ale imunitu má holka dobrou. Všechny děti jsou okolo nemocný a ona nic, žádná rýma, kašel, nic🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.2.23 19:02

@albertka13 @Ou zkusim změnit ten praci prášek, za to nic nedám. Začalo to se zaváděním lepku, proto mám podezření na nějakou intoleranci 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35893
11.2.23 20:05
@Hanka1993 píše:
@albertka13 @Ou zkusim změnit ten praci prášek, za to nic nedám. Začalo to se zaváděním lepku, proto mám podezření na nějakou intoleranci 🤷‍♀️

Tak zkus eliminační dietu. Vynechat na 14 dní lepek, pak kdyžtak mléko atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.2.23 08:04

@JancaS84 ja sem už tohle zkoušela 🤷‍♀️ ale ono je potřeba tuhle dietu držet mnohem dyl aby se tělo vycistilo. To teď nemůžu, když jdeme za měsíc a půl na alergologii. Uvidím asi víc tam, snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí