Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda, mám dotaz ohledně mateřské, konkrétně té dvouleté varianty. Rozhoduje denní dávka nebo denní vyměřovací základ
? Denní dávku mám 295 kč a denní vyměřovací základ 421 kč. Díky moc za odpovědi ![]()
musíš mít nejmene 380kč na den, prostě to, co opravdu dostaneš, takže nemáš nárok a jde o rodičák, ne mateřskou
mateřská se ti počítá z platu, na dvouletý rodičák máš nárok, pokud tvoje peněžitá pomoc v mateřství dosáhne 380,–Kč/den. Pokud máš alespoň 16 400,– hrubého, tak na dvouletou dosáhneš.
a jakto ze kdyz jsem si byla já žádat o RD tak jsem mela na vyber ze 3 a 2 lety varianty?? pritom cistá mzda u me byla kolem 10tis.
Čekatelka píše:
mateřská se ti počítá z platu, na dvouletý rodičák máš nárok, pokud tvoje peněžitá pomoc v mateřství dosáhne 380,–Kč/den. Pokud máš alespoň 16 400,– hrubého, tak na dvouletou dosáhneš.
market.s.87 píše:
a jakto ze kdyz jsem si byla já žádat o RD tak jsem mela na vyber ze 3 a 2 lety varianty?? pritom cistá mzda u me byla kolem 10tis.Čekatelka píše:
no já dostala papír a pani mi rekla, at si zaskrtnu jestli na dva nebo na tri, nebo na 4, já chtela na 3, tak nevim, možná vtom pani měla bordel ![]()
market.s.87 píše:
a jakto ze kdyz jsem si byla já žádat o RD tak jsem mela na vyber ze 3 a 2 lety varianty?? pritom cistá mzda u me byla kolem 10tis.Čekatelka píše:
to mě samotnou zajímá, protože jsem sociální pracovnice
ale jiné dávky než státní sociální podpora
market.s.87 píše:
no já dostala papír a pani mi rekla, at si zaskrtnu jestli na dva nebo na tri, nebo na 4, já chtela na 3, tak nevim, možná vtom pani měla bordelcitace] Čekatelka píše:
tak to teda netušíms desítkou čistého přeci nemáš ani těch 380,–Kč na den, dle mě ti podala úřednice pracáku špatné informace nebo jinak nevím
market.s.87 píše:
Na tom papíře je možnost vybrat dva nebo tři, kdyby sis vybrala dva, tak by ti to na základě výše tvého příjmu zamítli.
jizvíková píše:
musíš mít nejmene 380kč na den, prostě to, co opravdu dostaneš, takže nemáš nárok a jde o rodičák, ne mateřskou
jojo, vlastně rodičák
, díky