Dvouletá MD a podmínky

482
1.8.11 10:56

Dvouletá MD a podmínky

Ahojda, mám dotaz ohledně mateřské, konkrétně té dvouleté varianty. Rozhoduje denní dávka nebo denní vyměřovací základ :nevim: ? Denní dávku mám 295 kč a denní vyměřovací základ 421 kč. Díky moc za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
1.8.11 11:03

musíš mít nejmene 380kč na den, prostě to, co opravdu dostaneš, takže nemáš nárok a jde o rodičák, ne mateřskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
1.8.11 11:09

mateřská se ti počítá z platu, na dvouletý rodičák máš nárok, pokud tvoje peněžitá pomoc v mateřství dosáhne 380,–Kč/den. Pokud máš alespoň 16 400,– hrubého, tak na dvouletou dosáhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.8.11 12:45

a jakto ze kdyz jsem si byla já žádat o RD tak jsem mela na vyber ze 3 a 2 lety varianty?? pritom cistá mzda u me byla kolem 10tis.

Čekatelka píše:
mateřská se ti počítá z platu, na dvouletý rodičák máš nárok, pokud tvoje peněžitá pomoc v mateřství dosáhne 380,–Kč/den. Pokud máš alespoň 16 400,– hrubého, tak na dvouletou dosáhneš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
1.8.11 12:50
tak to teda netuším :nevim: s desítkou čistého přeci nemáš ani těch 380,–Kč na den, dle mě ti podala úřednice pracáku špatné informace nebo jinak nevím :nevim:
market.s.87 píše:
a jakto ze kdyz jsem si byla já žádat o RD tak jsem mela na vyber ze 3 a 2 lety varianty?? pritom cistá mzda u me byla kolem 10tis.
Čekatelka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
1.8.11 12:57

no já dostala papír a pani mi rekla, at si zaskrtnu jestli na dva nebo na tri, nebo na 4, já chtela na 3, tak nevim, možná vtom pani měla bordel :nevim:

citace] Čekatelka píše:
tak to teda netuším :nevim: s desítkou čistého přeci nemáš ani těch 380,–Kč na den, dle mě ti podala úřednice pracáku špatné informace nebo jinak nevím :nevim:
market.s.87 píše:
Čekatelka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
1.8.11 13:06

to mě samotnou zajímá, protože jsem sociální pracovnice :lol: ale jiné dávky než státní sociální podpora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12863
1.8.11 14:03
market.s.87 píše:
no já dostala papír a pani mi rekla, at si zaskrtnu jestli na dva nebo na tri, nebo na 4, já chtela na 3, tak nevim, možná vtom pani měla bordel :nevim:citace] Čekatelka píše:
market.s.87 píše:
Čekatelka píše:

Na tom papíře je možnost vybrat dva nebo tři, kdyby sis vybrala dva, tak by ti to na základě výše tvého příjmu zamítli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
1.8.11 18:19
jizvíková píše:
musíš mít nejmene 380kč na den, prostě to, co opravdu dostaneš, takže nemáš nárok a jde o rodičák, ne mateřskou

jojo, vlastně rodičák :roll: , díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital