Dvouleté dítě nechce usnout

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1480
6.3.20 00:15

Dvouleté dítě nechce usnout

Ahoj všem, máme doma 23m chlapecka a poslední dobou vůbec nechce usnout. Spával tedy i po obědě cca 2-3h, tak jsem to zkrátila a nechám ho max hodinu. Bohužel i tak usíná po hodinovém řevu až kolem půlnoci. Ráno vstává celkem brzo, kolem 7h, usne kolem 1h na tu hoďku a pak tu do noci řádí. Zkoušela jsem si k němu sednout, číst, zpívat, vzít si ho do postele…nic, nechce ani ležet. Zkoušela jsem vynechat odpolední spánek úplně, ale to zatím nevydrží a kolem 5h už je úplně hotový. Holky už jsem zoufalá, napadlo mě i, zda to není nějaká porucha…
Jen dodám, že měl od mimi režim a do 1,5 roku usinal sám v postýlce kolem 8h a úplně bez problémů…pak byl nemocný, celé se to rozhodilo a pak se to postupně zhoršovalo a zhoršovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
400
6.3.20 06:04

Tohle na mě můj dvouleťák taky zkouší, ale proste trvám na tom, že bude ve 20h ležet a spát. Lehnu si vedle něj a objimam ho a pustím relaxační hudbu. Když vstává a dělá blbosti tak ho prostě vytrvale vracím zpět do lehu a říkám že je čas jít spinkat. Když hodně blbne, tak zvýším hlas. Dvakrát jsem mu dala na zadek, protože si místo spaní dělá z postele trampolínu. Je na tobě být vytrvalá - když bude ležet vedle tebe tak určitě nebude usínat 4h, ze začátku možná z nezvyku hodinu, hodinu a půl. Kdyby chtěl lítat do silnice, tak by mu to taky neprošlo, tak tohle nenechávej na něm. Pokud ty vidíš, že je unavenej a že přes den spal max hodinu, tak prostě za mě se jde ve 20 spát a konec diskuzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
6.3.20 06:14

„@Jednablbka“: Ja takhle bojuju s nasi slecnou uz rok. Je schopna utikat z postylky i 3 hodiny a to na ni jasne vidim, ze je unavena. Zvyk nejak nepomaha, stejny scenar kazdy den. Ona teda nechce, abych s ni lezela v posteli. Sedim vedle postylky nebo ve dverich a porad ji vracim zpet. Prvni hodinu nezne, pak uz rvu. :oops: Aby mi usla brzy a to jeste funguje jen nekdy, musi vstavat s tatkou pred 6 a musi se vylitat na hristi. Do postylky jde v 7. Spi po obede hodinku. Je to divoska a ma hodne energie. Nejaka rada pro tento pripad?

Příspěvek upraven 06.03.20 v 06:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
6.3.20 06:19

Ted uz je nejspis pretazeny, protoze spi hrozne malo-7hodin v noci+1pres den.To je 8 hodin a je to fakt hrozne malo.Moje 22m dite spi cca 11v noci+2 odpoledne. A jakym zpusobem usina odpolko? Takze ted bych se hlavne snazila za kazdou cenu to vratit do starych koleji, aby se konecne poradne vyspal.Me treba deti, cim lepe spaly odpoledne, tim lepe spaly vecer, takze ja bych ho odpolko nebudila. Vecer bych ho uspala kolem te osme jakymkoliv osvedcenym zpusobem. V nasem pripade bych ho nejspis ujezdila v kocare. Pres den bych ho poradne provetrala, at je unaveny. Vcera bylo celkem hezky, tak jsme byli odpoledne 5hodin venku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
6.3.20 06:21

@mingxiao Upřímně na tohle bych nervy neměla, to bych ji prostě v posteli držela a jasně jí řekla že z postele se nedochází a konec. Jako podle věku samozřejmě, pokud je mladší 18ti měsíců-2 let tak bych ji spíš uhoupala v nosítku, ale starší dítě už je rozhodně schopný chápat že z postele se nevstává. Jako myslím že jsem hodná respektující maminka, ale nehodlám po celém dni na nohou věnovat víc než hodinu uspávání.. Čteme pohádky a jakmile zhasnu tak se prostě nedochází z postele a leží se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
6.3.20 06:37

@Jednablbka Ja mam na to stejny nazor. Po celem dni chci taky klid a dodelat si domaci prace. Jsou ji zrovna 2 roky. Mame ritual vecere, prevleknout do pyzamka, zoubky, pohadka, mazleni a spat. Kdybych ji drzela v posteli nasilim, dostane zachvat a taky mi to pripada trochu… pres caru no… Kdyz se naseru, zavru dvere a je tam sama, vraci se jako jojo. To ja ji samozrejme reknu, jde se spinkat, haja se v postylce, ted si odpocines, abys mela zitra silu…ale proste neposlechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
6.3.20 06:40

@Staworowski Zakladatelko, abych tu jen neplevelila. Vzbud ho rano driv a priprav mu na ten den poradnou fyzickou aktivitu. To jedine funguje u nas (obcas).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
6.3.20 06:43

@Staworowski A jeste pevne dodrzovat rezim. Nenechat spat po 3 hodine odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.3.20 06:56

Vydržet a dodržovat pravidla. Mám tři, kolem dvou let to zkouší všichni. Buď pevná a rázná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
6.3.20 09:57

Holky děkuji za rady. Syn teda vůbec není unavený, což nechápu. Mrzí mě, že se nám to tak pokazilo, fakt usinal krásně a bez potíží. Večer samozřejmě zkouším uspat dřív, ležím s ním i hodinu případně sedím u postýlky a on po té hodině prostě vyskakuje z postýlky a řve. jinak včera ho přítel dál do postýlky a zavřel v pokoji, že už to tak dál nejde, že prostě musíme být tvrdí. Byla to katastrofa, šíleně řval, nedalo se to vydržet, a řval mi pak ještě hodinu v náručí jako v tranzu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
6.3.20 09:58
@mingxiao píše:
@Staworowski A jeste pevne dodrzovat rezim. Nenechat spat po 3 hodine odpoledne

Jj to dodržujeme, spí zhruba od 13-14h, později už ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
6.3.20 10:00

@Oriseka mě to přijde taky šílený, že spí tak málo. Ale on není vůbec unavený. Jenom když se ho podaří celý den nenechat usnout, to pak usne kolem 7h sám a spí do rána…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
6.3.20 11:37
@Staworowski píše:
@Oriseka mě to přijde taky šílený, že spí tak málo. Ale on není vůbec unavený. Jenom když se ho podaří celý den nenechat usnout, to pak usne kolem 7h sám a spí do rána…

A poznate, ze neni unaveny? Me starsi syn cim je vice unaveny, tim je vice hyperaktivni. A lidi rikaji, koukej vzdyt neni unaveny a ja vidim, ze ikdyz beha, jak fretka, tak proste unaveny je. Ale do teto faze se to snazim nenechat dojit a ukladam pravidelne do 8hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
6.3.20 14:15
@Oriseka píše:
A poznate, ze neni unaveny? Me starsi syn cim je vice unaveny, tim je vice hyperaktivni. A lidi rikaji, koukej vzdyt neni unaveny a ja vidim, ze ikdyz beha, jak fretka, tak proste unaveny je. Ale do teto faze se to snazim nenechat dojit a ukladam pravidelne do 8hod.

No já tedy právě beru, že když litá, unavený není. Jinak třeba po obědě, když ráno vstává brzy, unavený je a to se prostě šmudlá, poléhavá a když ho dám spát tak hned usne…zkoušela jsem dát do postýlky dříve, jak píšete, ale on se tam hodinu prevaluje, kope a nakonec z ní stejně vyleze a řve…prostě nemůže usnout…dříve jsem ho dala do postýlky a chvíli si brblal a usnul, sám, bez problémů…

Dnes jsem ho tedy nechala po obědě cca od 12:15 spát a spí stále…jelikož, jak psal někdo výše, spí poslední dny strašně málo, cca 7h denně a zda se mi, že to je začarovaný kolotoč, že už musí být hrozně přetažený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
6.3.20 17:53
@Staworowski píše:
No já tedy právě beru, že když litá, unavený není. Jinak třeba po obědě, když ráno vstává brzy, unavený je a to se prostě šmudlá, poléhavá a když ho dám spát tak hned usne…zkoušela jsem dát do postýlky dříve, jak píšete, ale on se tam hodinu prevaluje, kope a nakonec z ní stejně vyleze a řve…prostě nemůže usnout…dříve jsem ho dala do postýlky a chvíli si brblal a usnul, sám, bez problémů…Dnes jsem ho tedy nechala po obědě cca od 12:15 spát a spí stále…jelikož, jak psal někdo výše, spí poslední dny strašně málo, cca 7h denně a zda se mi, že to je začarovaný kolotoč, že už musí být hrozně přetažený.

Pisete, ze vyleze z postylky, takze uz ma velkou postel? Nebo preleze pres mrize. U nas byl presun do velke postele u starsiho syna(tenkrat mel 2,5) konec odpoledniho spanku a na dlouho konec samostatneho usinani. Nedokazal se proste pri volnosti pohybu sam uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí