Dvouletý prcek v letadle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1752
5.5.09 13:04

není zač. Štastnou cestu a pohodový let. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.5.09 13:11

Ahoj, s tím pitím nevím nevím, já mám jinou zkušenost. Letěli jsme v září do Řecka, malý měl 1.5 roku, měli jsme jeden originál Jupík a jeden originál Jupík Aqua. Směli jsme di ponechat jen jeden, druhý nás nechali vypít (vylít) na letišti, že jen jednu lahvičku můžeme mít do letadla! Resut

• Citovat
  • Upravit
100
5.5.09 13:27

Holky, s tím pitím je to průšvih, na každém letišti je to jinak - přestože by pravidla měla platit po všechny stejně.

Asi bych doporučovala jedno pití sebou a pak si nechat dolít od posádky třeba džus míchaný vodou nebo jenom vodu samotnou… Asi bych sebou nebrala třeba 5 lahviček, někde by to mohli vyhodit.

A deku určitě, já vždycky mrznu, pro sebe beru aspoň pašmínu, abych se měla do čeho zachumlat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
5.5.09 13:55

Já bych se nebála, před rokem jsem letěla s 8 letou neteří, od doktorky jsem si nechla anapsat papír, že musí mít svoje pití kvůli alergii a bylo to v pohodě. Tak můžeš pro jistotu Bed zkusit i tohle, ale podle mě to bude v pohodě.
Já mám dobrou zkušenost s Praha, Budapešt, Víden, Frankfurt, Mnichov a Stuttgart a s Atlantou (to vše s dítětem 5 let) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
5.5.09 14:08

No já se toho nebojím, myslím, že na kratší vzdálenost se to stát může, ale pokud bude někdo na cestách celých 24 hodin, tak dost pochybuju, že by malé nechali v letadle jenom jedno pití. To by byli sami proti sobě. Ale je fakt, že je to všude jinak a taky záleží na ochotě personálu či kontroly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.5.09 14:51

Ahoj, ja jen musim reagovat ma ty pasy, kterymi si dite pripnes na svuj pas. Nektere aerolinky vyzaduji jejich pouziti (napr. CSA), jine (napr. americky Northwest, Delta, ale myslim ze i KLM) jejich pouziti zakazuji a to prave s ohledem na bezpecnost ditete, ktereho by ten pasek mohl prepulit..
Jinak dite ma narok na sezeni na kline do dvou let veku, od dvou let musi mit vlastni sedacku. Na tu si podle pohodli muzes prinest autosedacku, pokud je certifikovana pro letadlo.
Na cestu doporucuju vzit prenosne DVD. :wink:
Neprihlasena Janaze

• Citovat
  • Upravit
100
5.5.09 16:59
Anonymni píše:
Ahoj, ja jen musim reagovat ma ty pasy, kterymi si dite pripnes na svuj pas. Nektere aerolinky vyzaduji jejich pouziti (napr. CSA), jine (napr. americky Northwest, Delta, ale myslim ze i KLM) jejich pouziti zakazuji a to prave s ohledem na bezpecnost ditete, ktereho by ten pasek mohl prepulit..

To je pravda, mluvili jsme o tom i v praci. Zase bez pásu je hrozně velká pravděpodobnost, že dítě rodičům vyletí z ruky, ono to vypadá, že letadlo přistává hrozně pomalu, ale tak 220 na „tachometru“ má určitě. V téhle rychlosti dítě nikdo neudrží :? Pak hrozí, že ještě ohrozí někoho jiného v letadle. Je to na prd, tohle není pořádně ošetřené. Ale podle mě se to časem nějak pořeší, když si člověk vezme, jak byla bezpečnost letu ošetřená před 20ti lety… S miminky v letadle nikdo moc nepočítal.

Z hlediska bezpečnosti by bylo nejlepši, kdyby každé miminko mělo vlastní autosedačku na samostatném sedadle, ale ceny by byly někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
5.5.09 18:18

Je, holky, to jste mi tu prvotní radost teda zkazili :lol:
Starší dcera už má nárok na sedadlo i jídlo v letadle, tak té asi nic brát nebudu a pro mladší mi to snad nechají. Nebo bych vzala jen prázdnou lahvičku a v letadle bych si pak řekla o vodu. Jen jsem slyšela, že voda někdy dost brzy dojde a dávat ročnímu dítěti colu nebo džusy nechci… jídlo i pro malou objednám, naše cestovka nabízí kojeneckou stravu za stovku, ať mám klid a nestresuju se, že mi to vyhodí.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.6.15 20:19

Oživuji s trochu jiným dotazem.

Na konci srpna máme letět do Bulharska s 22m prckem. Jak děti zvládají přistávání a vzlétání? Malý poletí poprvé, tak vůbec nevím, co čekat - aby nezvracel, nebo se mu nezvedla teplota… :nevim: :nevim: Měl by při vzletu a přistání jíst/pít, aby mu nezalehly ouška a nebylo mu špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
15.6.15 20:22

@SarkaLo moje v pohodě, chrnělo nebo si hrálo s hračkami. Je dobré, aby pilo, ale zvracení a teplota nebyl nikdy problém. Dětem se létání libi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.6.15 20:23

@krasnodar Já z toho mám právě strach. My s manželem jsme už několikrát letěli, ale pro prťouse to bude poprvé, tak vůbec nevím, jak se připravit a co s sebou, aby mu nebylo špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
15.6.15 20:28

@SarkaLo vzala bych NOVÉ hračky, ideálně třeba nějaké, co si rozbalí (nám se osvědčily razítka), aby se zabavil. Pak telefon nebo tablet s hrami, časopis nebo pár knížek, nějakou dobrou a pití. To bude bohatě stačit. Jo a možná dečku, kdyby mu byla zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.6.15 20:29

@krasnodar Let trvá dvě hodiny, takže to snad uteče. Tablet s pohádkami určitě, nové hračky taky vezmu :-) Co kdyby v tom letadle zvracel nebo mu bylo blbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
15.6.15 20:41

@SarkaLo při nevolnosti v dopravě se mi osvědčila studená pepsi cola (sladká, ne dietní, fakt ledová), dát mu cucnout, kdyby řekl, že je mu špatně. Jinak na něj pustit ty „výfuky“ klimatizace nad hlavou, dát mu cucat led (letušky dají), a holt mít po ruce pytlík na zvracení. Hlavně nedávat kyselé (džus). Když se pozvrací, pozvrací se do pytlíku, a letušky to odnesou, je to součást jejich práce. Možná pro jistotu náhradní tričko sebou, kdyby to schytalo, ale jinak se moc dít nebude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
15.6.15 20:42

@krasnodar No snad to bude ok…díky moc za rady! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie