Dvouměsíční miminko nejí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dvouměsíční miminko nejí
Zdravím, už jsem úplně zoufalá. Mám chlapečka 2,5 měsíce starého, do minulého pondělí krásně jedl, vypil cca 90-130ml umělého mléka, nemohla jsem kojit, takže jsme od narození na um. Nejdřív jsme měli Nutrilon, ale po něm nekadil a měl koliky, takže jsme přešli na kendamil a všechno bylo v pořádku. V pondělí byl na prvním očkování hexou, tak nevím, jestli to může mít souvislost, ale od toho pondělí strašně špatně jí. Za den vypije maximálně 500ml, přitom váží skoro 6 kilo a měl by vypít daleko víc. U krmení je to vždycky o nervy, nejdřív začne pít, ale po 30ml se začne strašně vztekat, odstrkuje flašku, řve, probíhá se, uklidní ho jenom dudlík. Nepomáhá odkrnuti během pití, změna polohy, změna lahvičky, prostě nic. Dávám mu každé 3 hodiny, dřív si mléko nevezme vůbec ani trošku. 120 mi vypije jedině v noci, když u pití skoro spí, přes den dá maximálně 70 a jsme z toho vyřízený oba dva.
Ale vodu pije normálně, nejdřív odmítá, ale když zjistí, ze to není mléko, hned se na flašku vrhne… V pondělí samozřejmě volám doktorce, jen mě zajímalo, jestli nemá některá zkušenost a radu, co s tím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A klidne bych mozna i to mliko zmenila.. occividne mu uz nejak nejede… hlavne ze pije v tehle vedrech vodu to je asi to nejdulezitejsi. Ze nebude alespon dehydratovany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, co po těch dětech pořád chcete.
Zaprvé je to mimino, neumí číst a nezná tabulky. Takže neví, kolik by „mělo vypít“, prostě pije, kolik chce a potřebuje. Je úplně normální, že ta potřeba se dětem postupem času různě mění. Zadruhé, všimla sis, jak je venku ukrutné vedro? Jak moc se ti chce teď jíst? Asi taky méně, než bys jedla jindy, že jo. Mimina to mají úplně stejně. Úplně normálně děti v tomhle vedru chtějí jíst méně, nechtějí úplně vždycky teplý, to je přece běžný, normální stav. Vykašli se na nějaký „měl by pít tolik a tolik“ a dávej mu mléko prostě tehdy, kdy chce, kolik chce, nabízej na žízeň vodu a řeš s doktorkou až nějaký zdravotní problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zkoušela jsi třeba chladnější mléko? Vodu nemá asi taky teplou. A v tom vedru může mít i menší hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po ockovani se tohle stava, melo by to prejit, vydrz.
At to doktorka napise do karty a dalsi davku bych vazne zvazila, minimalne odsunula az az na pozdeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Já nevím, co po těch dětech pořád chcete.Zaprvé je to mimino, neumí číst a nezná tabulky. Takže neví, kolik by „mělo vypít“, prostě pije, kolik chce a potřebuje. Je úplně normální, že ta potřeba se dětem postupem času různě mění. Zadruhé, všimla sis, jak je venku ukrutné vedro? Jak moc se ti chce teď jíst? Asi taky méně, než bys jedla jindy, že jo. Mimina to mají úplně stejně. Úplně normálně děti v tomhle vedru chtějí jíst méně, nechtějí úplně vždycky teplý, to je přece běžný, normální stav. Vykašli se na nějaký „měl by pít tolik a tolik“ a dávej mu mléko prostě tehdy, kdy chce, kolik chce, nabízej na žízeň vodu a řeš s doktorkou až nějaký zdravotní problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, v těhle vedrech by si teplé mléko dal jen blázen. Uber trochu na teplotě. Navíc i děti na Um mívají různé „spurty“, kdy ji moc nebo naopak nechce, většinou je to vždy jen nějaké období.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V polospanku přes den budu zkoušet dávat.
Zkoušela jsem dávat Sunar, ale ten mi taky nepije… Přes den i docela blindi, klidně i dvě hodiny po jídle. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia Mám o dítě prostě strach, jsem prvorodička a prostě nevím, co je normální. O dítě jsme se snažili fakt dlouho, tak pardon, že jsem trochu vyděšená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx doktorce to řeknu a tu další dávku chci odsunout, co nejvíc to půjde, teď mu druhou dát nenechám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlečnaDahlia píše:
Já nevím, co po těch dětech pořád chcete.Zaprvé je to mimino, neumí číst a nezná tabulky. Takže neví, kolik by „mělo vypít“, prostě pije, kolik chce a potřebuje. Je úplně normální, že ta potřeba se dětem postupem času různě mění. Zadruhé, všimla sis, jak je venku ukrutné vedro? Jak moc se ti chce teď jíst? Asi taky méně, než bys jedla jindy, že jo. Mimina to mají úplně stejně. Úplně normálně děti v tomhle vedru chtějí jíst méně, nechtějí úplně vždycky teplý, to je přece běžný, normální stav. Vykašli se na nějaký „měl by pít tolik a tolik“ a dávej mu mléko prostě tehdy, kdy chce, kolik chce, nabízej na žízeň vodu a řeš s doktorkou až nějaký zdravotní problém.
Amen!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ScRiBbLe píše:
V polospanku přes den budu zkoušet dávat.Zkoušela jsem dávat Sunar, ale ten mi taky nepije… Přes den i docela blindi, klidně i dvě hodiny po jídle.
A dřív takhle neblinkal?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera taky nikdy tabulkově nepila, nejedla a ani nejí. Ale je pro mě hlavní, že je spokojená, něco přibírá a v těchto vedrech taky moc jíst nechce, tak jí nenutím.
Normálně nevypila víc jak 50 ml vody za den, ale posledních pár dní dá i 150ml. Akorát dcera je starší - 10m.
Každopádně pokud nehubne, nemá příliš tmavou moč, tak neplaš. Není důvod.
Edit - S tím odmítáním flašky dcera „blbnula“ od měsíce do asi 4 a taky dost ublinkávala. To trvalo od toho měsíce a půl do skoro 8. Pokud to nejsou šavle do dálky, tak je to normální. U dcery se situace rapidně zlepšila, když přešla na příkrmy. Vydrž, bude dobře. ![]()
Příspěvek upraven 24.07.22 v 17:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ScRiBbLe píše:
@SlečnaDahlia Mám o dítě prostě strach, jsem prvorodička a prostě nevím, co je normální. O dítě jsme se snažili fakt dlouho, tak pardon, že jsem trochu vyděšená.
My jsme se o prvni dite snazili pres 5 let, ale takhle jsem nesilela. Uvedom si, ze kdybys kojila, tak absolutne netusis, kolik toho dite vypilo. Fakt kasli na veskere tabulky a sleduj potreby a spokojenost sveho miminka.
Ja teda klidne i v techto vedrech jim tepla jidla uplne stejne jako jindy. Ale vetsina lidi to ma jinak. A podle me tvuj maly pije dost. Znam i 5lete deti, ktere v techto vedrech prijmou 500 ml tekutin a jsou v poradku. A jidlo vazne neres, proste si vezme, kolik potrebuje.
Dodam, ze mam 4 netabulkove deti a absolutne to neresim. Hlavni je, ze jsou spokojene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit