Miminko málo papá, co s tím?

66
30.5.22 20:35

Miminko menej papa

Dobrý deň mam trojtýždňové bábätko plne kojene len problém je ten že najskôr veľa papalo a dosť pribralo zo dňa na deň prestal nejak papať a začal aj blinkat bola som v nemocnici aj u jeho doktora záver ten že má plné bruško a je prejedeny mám mu Max dávať jeden prsník 10min len že za tú dobu vypije 10ml(važila som pred a po kojeni ) čo mi príde extra malo aj po 4hod niekdy po kojeni 10-15min plače a znova chce nič skoro nevypije a mlieka mám dosť pred tým za takú dobu cca 20min mi vypil aj 70-80ml máte niekto skúsenosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.5.22 21:43

Taky jsme řešili kolik a jestli je to dost. Malá pila více a najednou jen půlku. Bylo to hrozné a nikdo neuměl poradit. A to jsem mela pozvanou i laktacni poradkyni jestli kojime dobre. Je důležité, aby malý pribral a měl aspoň 6ks počuranych plen. Přestala bych vážit každé kojeni, dala malému obě prsa, každé na 10 minut, zvazila kolik pribral za den a hlídala ty plenky. Moje malá pije málo podle tabulek ale evidentne ji to staci. Každé mimi je jiné, každý den je jiný. Kdyby náhodou někdy nepribral, nedělala bych si z toho hlavu. Hlavní je přírůstek 200g za týden. Preji pevne nervi a zdravi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
30.5.22 22:00

Doma mám dva nejedliky, oba jsou drobní. Dceři jsou už 4 roky a ještě nemá ani 15 kg. Prostě asi se moc neupinat na tu váhu. Je možné, že miminku začalo nějaké bolení bříška a proto po kojení brečí, a když se z dobré vůle dokrmuje, tak to bolení je větší a větší… Je to začarovaný kruh. Ale bude líp… ;) V tomto asi nedokáže poradit a i ta nejlepší laktační. Dítě si prostě veme stejně jen tolik kolik potřebuje… Ale pokud by nepribiralo vůbec, tak by to byl problém a to se už musí řešit… ;) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.5.22 22:02
@Zuzajda1Cmuntovna píše:
Taky jsme řešili kolik a jestli je to dost. Malá pila více a najednou jen půlku. Bylo to hrozné a nikdo neuměl poradit. A to jsem mela pozvanou i laktacni poradkyni jestli kojime dobre. Je důležité, aby malý pribral a měl aspoň 6ks počuranych plen. Přestala bych vážit každé kojeni, dala malému obě prsa, každé na 10 minut, zvazila kolik pribral za den a hlídala ty plenky. Moje malá pije málo podle tabulek ale evidentne ji to staci. Každé mimi je jiné, každý den je jiný. Kdyby náhodou někdy nepribral, nedělala bych si z toho hlavu. Hlavní je přírůstek 200g za týden. Preji pevne nervi a zdravi. :palec:

Plienok má pocuranych dosť aj kaká ale asi je fakt prejedeny a možno ho bolí bruško ako hovoria len týždne do zadu mi vysal aj 70ml a teraz toto tak som zúfalá nechápem naozaj on od pôrodu pribral skoro1kg za tie necelé tri tyždne ešte aj doktori frflali v nemocnici že ho prekrmujem a naraz nepije skoro nič skúšala som mu dať aj stej fľašky čo mu pripomína prsník a to je to isté 🤦možno je to fakt prejedenim išli sme s pôrodnice mal 3100g cca a teraz má cez 4000g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.5.22 22:05

@Veny89 práveže pribral od pôrodu skoro kilo za necelé tri týždne až moc a posledne dva tri dni mi je len takto malo furt hovoria že je prejedeny preto len že on mi chvíľku po kojeni plače lebo je hladný keď ho priložím k prsníku tak ma až škriabe a drape ako saje to zase niečo vypije a po chvíľke znova hlavne cez deň v noci a nie to spinká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.22 22:30

Taky mi říkali, že není dobře míchat natravene mliko s cerstvym. To pak způsobuje ještě další bolesti briska. Odstup kojeni by měl být aspoň hodinu. A jestli má bolení bříška třeba prdiky? Dáváme kapičky espumisan na doporučení doktora a biogaiu. Ale je třeba se poradit s doktorem, co dát. A pak samozřejmě další věci jako masáž briska, nahrivani, kopání nozkama,… taky mi malá málo pije na úplněk a nov a je více vzhuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
31.5.22 00:08

@Wulady96 podle mě bude pít i chvíli po kojení… Je to prostě ten sací reflex… Ale to natrávené mlíčko pak dělá paseku v bříšku. Mě se pak malý pokaždé pozvracel. Sázela bych spíše opravdu že je to bolení… Já jsem hlavně cvičila s nožičkami a mazala bebelem na bříško. Ty probiotika dělaly ještě větší paseku… A nebo má prostě období, kdy neroste tak rychle a nepotřebuje tolik pít. Já nechci radit, aby nebylo něco pak špatně. Spíš píši, jak to bylo u nás a zažila jsem to 2× a mohla bych o tom sepsat romány… Moje děti jsou extrémní nejedlíci… :zed: někdy je to vážně na hlavu… Ale musí se to nějak překlenout. A myslím si, že kilo za 3 týdny je teda wau a teď to nejezeni je divný… Proberte to s pediatrou a třeba dá nějakou radu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
31.5.22 10:07

Kojila bych na požádání, mimino si samo řekne kolik potřebuj, ve 3 týdnech bává první růstový spurt, děti jsou na prsu klidně nonstop, je to na zvýšení tvorby mléka důležité, řídila bych se přírůstkama co 3 dny, když bude prospívat nic jiného bych reřešila, jinak stačí i 150g/týden ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
31.5.22 10:19

@Veny89 volala som dnes mu vraj ho mám len sledovať včera sme boli u neho na kontrole stále mi tvrdia že je prejedeny čo mi nepríde lebo 5 dní normálne neje len po troskách čo je 10ml v noci mi nechcel vôbec na ráno o 6 :00 vypil tak znova 10ml ktoré hneď vygrcal tak som volala ešte laktacnej tak snáď konecne na niečo prídeme.. mám taký pocit že všade len všetko zľahčujú tak uvidíme fakt si už neviem čo robiť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí