Dcera 18m. Nekouse jidlo

2
3.5.22 02:00

Dcera 18m. Nekouse jidlo

Ahoj holky, jsem uz bezradna, mam rok a pul starou holcicku ktera mi vubec nechce kousat jidlo, at ji dam cokoliv, od tvrdého po měkké jidlo tak vubec nechce kousat, snazim se denne ji vzdy neco dat, oloupanou okurku nakrájenou na ‘hranolky’ Jablicka na mesicky, krupky, kurku od chleba, no proste cokoliv a nic, kdyz ji dam uvareno bramboru tak ji musim rozmackat fakt na jmeno aby to vubec spolkla, uvareno mrkev nakrájenou na kolecka strci do pusy cele kolecko a po treba az 20 minutach ho vyplivne, kdyz dostane treba hrozny tak strci celou kuličku do pusy a vrati mi ji opet po delsi dobe ale treba nakousanou jenze jen trochu, nikdy ne treba rozkouslou, banán to samé, dostane pulku do ruky a je to jen okousane, nebo spis jen videt jak po tom přijíždí zuby jakoby se snažila ale nikdy ani nezakousne. Piti ani nemluvim, snazim se dennodenne a nic, vim ze je asi chyba v tom ze tak dlouho kojim, ale at se snazim jak chci tak do ni nic nedostanu, z omáček nebo mixovanych prikrmu ci polivky do ni dostanu max tak 7 lzicek a uz i to je kolikrat moc. Rikala sem si kolikrat ze kojit prestanu ale kdyz vidim jak se nechce napit z flasky, spis si s ni hraje, a ze z jidla do ni nedostanu nic co by ji zasytilo tak se obavam aby vubec neco do sebe dostala, a mam aji strach jakej teror by to pro nas obe byl.
Kdyz sem se asi v jejich 10 mesicich zminila u doktorky tak mi rekla ze je problem v kojeni, ze uz davno kojit nemam ze z toho nic nema, coz ja si tedy uplne nemyslim, kdyz jsem se zminila ze nekouse tak mi bylo řečeno ze ma cas. Kdyz sem se zminila v roce tak mi bylo řečeno ze se to naučí. No ted půjdeme na 18. Mesicni prohlídku a mam tak trochu představu co mi doktorka rekne, ale vim ze mi neporadi nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2053
3.5.22 03:30

Kojením to není. Podívej se na kousak.cz, nebo klinického logopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
3.5.22 04:16

Taky bych řekla logoped a s kojením tohle nic nemá.

• Citovat
  • Upravit
15995
3.5.22 05:35

V 10 mesicich ti doktorka rekne, ze uz kojit nemas? Ze z toho nic nema? Ta by me uz asi nevidela :pocitac: Muzes pani doktorce sdelit, ze asi vynechala na skole hodinu, kde se ucilo, ze clovek patri mezi savce, a at si zjisti aktualni doporuceni WHO. No nic, to jsem se zase rozcilila…

Ne, s kojenim to nesouvisi…mozna s tim pitim, starsi syn taky nechtel nic moc pit, dokud byl kojeny, holt mel tekutin dost asi…s tim se da trochu kouzlit, zkouset ruzne „nadoby“ napriklad (u nas zabrala lahev s brckem)…ale i tak je spoustu kojenych deti, co vesele piji jine veci.
Pokud v 18m nedokaze vubec nic ukousnout, muze mit problem se svaly na tvari, souhlasim, ze by to mel videt logoped.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
28.7.22 22:07

Meli jsme u prvniho ditete s kousanim problem taky. Uz jsme meli kontakty na logopedy (vetsina logopedu tohle nedela), ale ty objednaci doby byly tak dlouhe, ze se nakonec ve dvou letech dite pomaloucku naucilo kousat samo, tak uz jsme tam nesli. Ale kdyz je u vas problem i s pitim, to mi prijde jeste o dost zavaznejsi, nechala bych si napsat zadanku a fakt bych vyhledala odbornika. Mate hodne spatnou pediatricku. Taky mi nekteri nadavali, jak za to muzu ja, ze to delam spatne, protoze dite malo trenuju a malo nechavam vyhladovet atd., ale druhe dite jsem vychovavala uplne stejne a takovy problem nebyl, takze pristupem to nebude :nevim: takze at to na tebe nikdo nehazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí