Půlroční syn odmítá mléko

24.3.22 11:44

Půlroční syn odmítá mléko

Dobrý den, budu vděčná za vaše rady, jako prvorodicka jsem dost vystresovana :)… Syn bude mít za 2 týdny 6 měsíců a asi měsíc dávám již příkrmy (nebyl nikdy kvůli mým lékům kojen, od narození na UM, vždy pil bez problémů a prospíval). Jakmile ochutnal příkrmy a začala jsem ho krmit lžičkou, začal postupně úplně odmítat pití UM z lahvičky. Nejprve vypil málo, teď už dostane záchvat řevu jen když lahvičku vidí a odstrkuje ji ručičkou. Příkrm sní lžičkou bez problémů, z lahvičky nechce ani jiné tekutiny jako kojeneckou vodu, čaj, džusy.. Jen když mu to podám na lžicce nebo zamíchám do příkrmu. Ale to toho není dostatečné množství, tak mám obavy, aby nebyl dehydratovany, uz má úplně tuhou bobkovitou stoličku a při vyprazdňování křičí a kroutí se. Čím častěji mu nabízím pít mléko z lahvičky, tím více se vzteka. Zkusila jsem ho tedy už i nechat pár hodin az si řekne o jídlo sám, ale odmítá mléko z lahvičky i po celé noci bez jídla. Setkaly jste se s tímto problémem někdo? Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37108
24.3.22 11:57

Zkus ucici hrnecek, nebo nějaký s pitkem, brckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
24.3.22 12:07

Nedávej mu napít z láhve, ale zkus hrnek, brčko nebo cokoliv jiného. UM bych přidávala do příkrmů, dělala bych hlavně z většího množství tekutin, podávala přesnídávky, klidně malinko naředěné. Každý ml hraje roli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
24.3.22 12:08

Jinak ale, tuhá stolice je po přechodu na pevnou stravu normální, pokud mu to nepůsobí žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
25.3.22 08:27

Asi to bude znit vetsine jako scifi, ale klidne bych pustila neco v televizi na odpoutani pozornosti a zkusila mu nenapadne podsunout tu flasku. Treba to vezme. Nam to takhle syn vzal, kdyz byl hodne nemocny a ja ho potrebovala nejak zavodnit. Nebo venku v kocarku, v jine mistnosti, na rukou, proste zmenit ty okolnosti, co zatim piti provazi. Pripadne bych delala aspon trikrat denne ridkou kasi s um a davala po lzickach. A po kazdem prikrmu bych misto vody davala um po lzickach. Nam zatim syn taky nepije vodu, ale po lzickach do nej dam po jidle klidne deci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí