Sonda do žaludku

1699
15.1.22 18:59

Malý narozen 35tt akutním císařem. (Sonda týden).
Vydrž pokud, byl malý opravdu takhle maličký, tak potřebuje na všechno čas. Neboj všechno se zlepší opravdu. Chce to jen čas a pevné nervy. Třeba není ještě prostě připravený na lahvičky, drž se. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18
15.1.22 18:59

Sonda do žaludku

Dobrý den, začínám být zoufalá. Malý se nám narodil předčasně 37tt, ale v bříšku se mu nedařilo tak moc nerostl takže jako by byl ještě o 6 týdnů mladší. Šli jsme akutním císařským řezem. Od té doby máme problém s papaním z jistého důvodu nekojime :( malý je nyní měsíc a půl na světě a stále jíme přes stříkačku a přes prst a bohužel máme stále zavedenou sondu do žaludku protože malý vypije max.20 ml z 50 ml a pak už nechce pít nebo usne. Stále doufám že se to zlomí. 🙏Chtěla bych se zeptat zda měl někdo podobně nebo máte s tímto nějaké zkušenosti? Nemáte někdo nějaký tip jak mu pomoci? Moc děkuji ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
15.1.22 19:01

Můj prcek (34tt) 2 týdny pouze sonda, pak kojení. Pokud u tebe přihlédnu na týden porodu, těch 6 týdnů + měsíc a půl na světě. Tzn cca 37 týdnů. Tak je normální, že u toho tak usíná. To se zlomí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
15.1.22 19:08

@Rita7 Co říká lékař? jinak mateřský pluár je tedy hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
15.1.22 19:14

Pokud je jinak zdravotně v pořádku, tak mu dej čas, potřebuje nabrat sílu :hug: kolik váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.1.22 19:16

@Annabela11 no právě že nic, máme krmit aby si zvykal, ale zatím žádné větší posuny, všechna možná vyšetřene v pořádku tak už jsem zoufalá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.1.22 19:21

@GirlsNick moc děkuji za podporu :srdce: snažím se zachovat klid

Příspěvek upraven 15.01.22 v 19:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
15.1.22 19:21

Znám to. Dlouho jsem byla s dcerkou na JIP pro nedonošené děti a sondičku mělo snad každé druhé miminko. Jak je syn starý? Nemá žloutenku? Ta je pro takové drobečky náročná. Děti jsou spavější a vysílené. Každopádně vás nepustí, dokud si nebudou jistí, že to malý zvládne. Hlavně se nesnaž dostat domů za každou cenu. Vím o čem mluvím. Přeci jenom v nemocnici vědí co dělat a můžeš se kdykoliv s čímkoliv obrátit na personál. Doma jsi najednou na všechno sama a s nejedlikem je to o zdraví. Je to náročné, ale ty to zvládneš 💗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.1.22 19:22

@Jaaanča zdravotně je jinak v pořádku, všechna vyšetření jsou v normě teď vážíme 2570 g, pořád doufám že se to zlomí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.1.22 19:24

@Modra1 děkuji moc, už je to jako věčnost a člověk má strach o malého :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.1.22 19:29

@aleaa malému je nyní měsíc a půl, nn nikam nespěchám právě co bych si doma s malým počala tam už je člověk na vše sám, malý žloutenku nemá ani při porodu jí neměl. Je stále takový spavý tak si říkám že ještě potřebuje čas, ale člověk se bojí a čeká až se to zlomí :srdce: moc děkuji za podporu to jsem přesně potřebovala ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4689
15.1.22 19:39

Sice Vám moc nepomůže. Ale moc dám držím palečky. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
15.1.22 19:40

@mimi2017 moc děkuji :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
15.1.22 19:41

V nemocnici je problém, že je pravidelné krmení, které když nevypije, tak jej napucnou sondou. Miminko se tedy moc nehlásí a nemá potřebu pít. V jiné diskuzi píšeš, že nemá ani 2,5 kg. Počkej, až zesílí a pak se zkus domluvit s lékařem, jestli by jej nenechali trochu vytrávit, ať se taky trochu snaží. Ale až nabere, samozřejmě. Neboj bude to dobré. Věř mu. Děti jsou velcí bojovníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.1.22 19:44

Nas byl taky 35tt. Sonda teda nebyla (mel 2950g) ale usinal pri kojeni. Pomohlo foukani do obliceje :) jednou jsem si tak vzdychla, ach jo a vyfoukla a on se vzbudil a pil dal :) pak jsem ho ofukovala pravidelne.

Jinak v porodnici radili polechtat, treba na nozicce, otrit mokrym hardikem oblicej…

Ale rozkojil se az doma. Chtelo to klid. Ze zacatku mel problem i s 35 ml a za mesic jiz bastil 190-200 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí