Dítě nechce jíst přikrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dítě nechce jíst přikrmy
Ahoj holky, prosim vás má nebo měl někdo z vás podobný problém? Holce je 11 a půl měsíce od porodnice je na UM přikrmy jsem dávala od 4 měsíce papala hezky až do prvního zoubku to už bylo horší, ale něco pojedla zhruba v 10 měsících se mi pozvracela, když jedla asi jí to nějak zaskočilo či co a od tý doby šlus. Sunar leje, mohla by ho mít celej den ten jí jede. Snî mi jen kaši, jogurt, ovocnou přesnídávku a to mlíko jinak maso zeleninu nechce, zkoušela jsem i kupovaný a taky nic
Co se týče pevnýho jídla, tak taky hrůza..ma 4 zuby nahoře i dole vše jen ukousne a vyplivne, jak se jí to dostane do krku už natahuje jako na blití. Ukazuju jí jak na to a jen se směje a chce mě krmit. Přitom váhu má dobrou, hraje si, uči se nový věci, teď začla chodit. Nevypadá že stráda, ale přeci nemůže být defacto jen o mlíku. Mám čekat, že se to zlomí nebo chtít třeba náky vyšetřeni? Děkuju za každou radu nebo uklidnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@vercousek píše:
Ahoj holky, prosim vás má nebo měl někdo z vás podobný problém? Holce je 11 a půl měsíce od porodnice je na UM přikrmy jsem dávala od 4 měsíce papala hezky až do prvního zoubku to už bylo horší, ale něco pojedla zhruba v 10 měsících se mi pozvracela, když jedla asi jí to nějak zaskočilo či co a od tý doby šlus. Sunar leje, mohla by ho mít celej den ten jí jede. Snî mi jen kaši, jogurt, ovocnou přesnídávku a to mlíko jinak maso zeleninu nechce, zkoušela jsem i kupovaný a taky nicCo se týče pevnýho jídla, tak taky hrůza..ma 4 zuby nahoře i dole vše jen ukousne a vyplivne, jak se jí to dostane do krku už natahuje jako na blití. Ukazuju jí jak na to a jen se směje a chce mě krmit. Přitom váhu má dobrou, hraje si, uči se nový věci, teď začla chodit. Nevypadá že stráda, ale přeci nemůže být defacto jen o mlíku. Mám čekat, že se to zlomí nebo chtít třeba náky vyšetřeni? Děkuju za každou radu nebo uklidnění.
U zubaře jste byli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna řeším podobný problém
Malá je kojená, příkrmy jsme začali dávat od 6.měsíce, papala krásně a od prvního zoubku problém. Sní max trochu jogurt, jablko, hrušku, jahodovou přesnídávku a občas ovesnou kaši jinak chce mlíko. Když k ní přijdu se lžičkou masozel. příkrmu, tak nadšeně otevírá pusinku, ale hned vyplivne.
už nevím, co jí nabízet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klárinka.B píše:
Zrovna řeším podobný problémMalá je kojená, příkrmy jsme začali dávat od 6.měsíce, papala krásně a od prvního zoubku problém. Sní max trochu jogurt, jablko, hrušku, jahodovou přesnídávku a občas ovesnou kaši jinak chce mlíko. Když k ní přijdu se lžičkou masozel. příkrmu, tak nadšeně otevírá pusinku, ale hned vyplivne.
už nevím, co jí nabízet.
Zkousela jsi davat kousky do ruky, at se krmi sama?
misto mixovaneho jidla na lzicku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luminance zkoušela jsem zeleninu (mrkev, cuketu) tu trochu ožužlá, chvíli si s ní hraje a po chvíli ji už nezajímá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klárinka.B píše:
Zrovna řeším podobný problémMalá je kojená, příkrmy jsme začali dávat od 6.měsíce, papala krásně a od prvního zoubku problém. Sní max trochu jogurt, jablko, hrušku, jahodovou přesnídávku a občas ovesnou kaši jinak chce mlíko. Když k ní přijdu se lžičkou masozel. příkrmu, tak nadšeně otevírá pusinku, ale hned vyplivne.
už nevím, co jí nabízet.
A kolik je malý? U nás s masozeleninou stejný problém dřív to alespoň ochutnala a spolkla teď to vyplivne a patlá to. Už jsem jí i nechala ať si jí sama jen to patlala a ani ty prsty jí nenapadne olíznout
Zkoušela jsem i prostě nedat mlíko, i když vím že má hlad a pořád nabízet příkrm, ale ona by snad radši umřela hlady. Když pak vidim i mladší děti jak si žužlaj a papaj rohlík, tak si řikam, kde sakra dělam chybu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
s dcerou (11 měsíců) máme úplně stejný problém. Co jsme zavedli příkrmy, papala krásně, jedla plné misky. V 9 měsících se odstavila úplně od kojení (sama) a teď přišel kámen úrazu. Sní mi akorát snídani (max k večeři toustovy chleba) ale jinak celý den mi z oběda sní 3 lžičky, na svačinu 3 lžičky presnidavky a tím to hasne..
Nevím jestli zkusit dát umělé?
Hlady Teda neplace, vypadá spokojeně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Loloj1 píše:
Ahoj holky,
s dcerou (11 měsíců) máme úplně stejný problém. Co jsme zavedli příkrmy, papala krásně, jedla plné misky. V 9 měsících se odstavila úplně od kojení (sama) a teď přišel kámen úrazu. Sní mi akorát snídani (max k večeři toustovy chleba) ale jinak celý den mi z oběda sní 3 lžičky, na svačinu 3 lžičky presnidavky a tím to hasne..
Nevím jestli zkusit dát umělé?
Hlady Teda neplace, vypadá spokojeně.
Já už jsem to probírala s doktorkou. Řekla jsem jí, že jí jen kaše, sunar, jogurt a někdy ovocnou přesnídávku. Holka má dobrou váhu a je i vyšší, prý je dobře prokrvená a nic moc mi k tomu neřekla, asi když dítě prospívá, tak se to extra neřeší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vercousek já si včera právě všimla, ze jak bylo teplo e chtěla nic moc jíst. Ale jakmile přišel večer (nebo spíš už slu icko nemělo takovou sílu)
Do jedla mi celou misku jídla co měla mít k obědu. Tak možná i tim teplem to je..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Loloj1 píše:
@vercousek já si včera právě všimla, ze jak bylo teplo e chtěla nic moc jíst. Ale jakmile přišel večer (nebo spíš už slu icko nemělo takovou sílu)
Do jedla mi celou misku jídla co měla mít k obědu. Tak možná i tim teplem to je..
Právě u nás to trvá už dlouho. Jednou se mi u jídla pozvracela a od tý doby nechce masozelinový jídlo. Da si lžičku zjistí co to je a nechce. Doufam, že se to zlomí. Doktorka to neřeší, holka přibírá a je spokojená. Buď to bude psychika má to spojený s nepříjemnym zážitkem nebo je mlsná a prostě ji to nechutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit