Dítě nechce jíst přikrmy

85
18.4.22 21:11

Dítě nechce jíst přikrmy

Ahoj holky, prosim vás má nebo měl někdo z vás podobný problém? Holce je 11 a půl měsíce od porodnice je na UM přikrmy jsem dávala od 4 měsíce papala hezky až do prvního zoubku to už bylo horší, ale něco pojedla zhruba v 10 měsících se mi pozvracela, když jedla asi jí to nějak zaskočilo či co a od tý doby šlus. Sunar leje, mohla by ho mít celej den ten jí jede. Snî mi jen kaši, jogurt, ovocnou přesnídávku a to mlíko jinak maso zeleninu nechce, zkoušela jsem i kupovaný a taky nic :zed: Co se týče pevnýho jídla, tak taky hrůza..ma 4 zuby nahoře i dole vše jen ukousne a vyplivne, jak se jí to dostane do krku už natahuje jako na blití. Ukazuju jí jak na to a jen se směje a chce mě krmit. Přitom váhu má dobrou, hraje si, uči se nový věci, teď začla chodit. Nevypadá že stráda, ale přeci nemůže být defacto jen o mlíku. Mám čekat, že se to zlomí nebo chtít třeba náky vyšetřeni? Děkuju za každou radu nebo uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
18.4.22 21:26
@vercousek píše:
Ahoj holky, prosim vás má nebo měl někdo z vás podobný problém? Holce je 11 a půl měsíce od porodnice je na UM přikrmy jsem dávala od 4 měsíce papala hezky až do prvního zoubku to už bylo horší, ale něco pojedla zhruba v 10 měsících se mi pozvracela, když jedla asi jí to nějak zaskočilo či co a od tý doby šlus. Sunar leje, mohla by ho mít celej den ten jí jede. Snî mi jen kaši, jogurt, ovocnou přesnídávku a to mlíko jinak maso zeleninu nechce, zkoušela jsem i kupovaný a taky nic :zed: Co se týče pevnýho jídla, tak taky hrůza..ma 4 zuby nahoře i dole vše jen ukousne a vyplivne, jak se jí to dostane do krku už natahuje jako na blití. Ukazuju jí jak na to a jen se směje a chce mě krmit. Přitom váhu má dobrou, hraje si, uči se nový věci, teď začla chodit. Nevypadá že stráda, ale přeci nemůže být defacto jen o mlíku. Mám čekat, že se to zlomí nebo chtít třeba náky vyšetřeni? Děkuju za každou radu nebo uklidnění.

U zubaře jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
18.4.22 21:34
@Russet píše:
U zubaře jste byli?

Ne ještě jsme nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
19.4.22 08:06

Dej jí čas a netlač na ni. To zase přejde a ona se rozjí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
19.4.22 08:07

Dej jí čas a netlač na ni. To zase přejde a ona se rozjí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
19.4.22 12:56

Zrovna řeším podobný problém :( Malá je kojená, příkrmy jsme začali dávat od 6.měsíce, papala krásně a od prvního zoubku problém. Sní max trochu jogurt, jablko, hrušku, jahodovou přesnídávku a občas ovesnou kaši jinak chce mlíko. Když k ní přijdu se lžičkou masozel. příkrmu, tak nadšeně otevírá pusinku, ale hned vyplivne. :( už nevím, co jí nabízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
19.4.22 13:18
@Klárinka.B píše:
Zrovna řeším podobný problém :( Malá je kojená, příkrmy jsme začali dávat od 6.měsíce, papala krásně a od prvního zoubku problém. Sní max trochu jogurt, jablko, hrušku, jahodovou přesnídávku a občas ovesnou kaši jinak chce mlíko. Když k ní přijdu se lžičkou masozel. příkrmu, tak nadšeně otevírá pusinku, ale hned vyplivne. :( už nevím, co jí nabízet.

Zkousela jsi davat kousky do ruky, at se krmi sama? ;) misto mixovaneho jidla na lzicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
19.4.22 14:10

@Luminance zkoušela jsem zeleninu (mrkev, cuketu) tu trochu ožužlá, chvíli si s ní hraje a po chvíli ji už nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
19.4.22 20:35
@Klárinka.B píše:

A kolik je malý? U nás s masozeleninou stejný problém dřív to alespoň ochutnala a spolkla teď to vyplivne a patlá to. Už jsem jí i nechala ať si jí sama jen to patlala a ani ty prsty jí nenapadne olíznout :zed: Zkoušela jsem i prostě nedat mlíko, i když vím že má hlad a pořád nabízet příkrm, ale ona by snad radši umřela hlady. Když pak vidim i mladší děti jak si žužlaj a papaj rohlík, tak si řikam, kde sakra dělam chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
13.5.22 16:14

Ahoj holky,
s dcerou (11 měsíců) máme úplně stejný problém. Co jsme zavedli příkrmy, papala krásně, jedla plné misky. V 9 měsících se odstavila úplně od kojení (sama) a teď přišel kámen úrazu. Sní mi akorát snídani (max k večeři toustovy chleba) ale jinak celý den mi z oběda sní 3 lžičky, na svačinu 3 lžičky presnidavky a tím to hasne..
Nevím jestli zkusit dát umělé?
Hlady Teda neplace, vypadá spokojeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
14.5.22 08:37
@Loloj1 píše:
Ahoj holky,
s dcerou (11 měsíců) máme úplně stejný problém. Co jsme zavedli příkrmy, papala krásně, jedla plné misky. V 9 měsících se odstavila úplně od kojení (sama) a teď přišel kámen úrazu. Sní mi akorát snídani (max k večeři toustovy chleba) ale jinak celý den mi z oběda sní 3 lžičky, na svačinu 3 lžičky presnidavky a tím to hasne..
Nevím jestli zkusit dát umělé?
Hlady Teda neplace, vypadá spokojeně.

Já už jsem to probírala s doktorkou. Řekla jsem jí, že jí jen kaše, sunar, jogurt a někdy ovocnou přesnídávku. Holka má dobrou váhu a je i vyšší, prý je dobře prokrvená a nic moc mi k tomu neřekla, asi když dítě prospívá, tak se to extra neřeší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
14.5.22 08:41

@vercousek já si včera právě všimla, ze jak bylo teplo e chtěla nic moc jíst. Ale jakmile přišel večer (nebo spíš už slu icko nemělo takovou sílu)
Do jedla mi celou misku jídla co měla mít k obědu. Tak možná i tim teplem to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
14.5.22 13:42
@Loloj1 píše:
@vercousek já si včera právě všimla, ze jak bylo teplo e chtěla nic moc jíst. Ale jakmile přišel večer (nebo spíš už slu icko nemělo takovou sílu)
Do jedla mi celou misku jídla co měla mít k obědu. Tak možná i tim teplem to je..

Právě u nás to trvá už dlouho. Jednou se mi u jídla pozvracela a od tý doby nechce masozelinový jídlo. Da si lžičku zjistí co to je a nechce. Doufam, že se to zlomí. Doktorka to neřeší, holka přibírá a je spokojená. Buď to bude psychika má to spojený s nepříjemnym zážitkem nebo je mlsná a prostě ji to nechutná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí