Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Rozmary, miminko už je veliké a už je tam stísněné, proto se ti i špatně dýchá.. Já měla prďolku malou takže mě to nic nedělalo, ale slyšela jsem že se to stává.. Proto i ty pohyby miminka ke konci už tak často nebývají, moje malá pořád spala…
A tupá bolest v zádech? to jsem měla noc před porodem
![]()
Ale tak ty máš ještě čas a jestli si nejsi jistá tak si cinkni tvému doktorovi…
Uvidíš že bude vše v pořádku ![]()
Myšelko mě už ty záda bolej asi tři dny,je to nepříjemný,taky mám myšky aby to nebyla nějaká předzvěst.V pondělí mám jít na kontrolu,tak snad budu ještě celá ![]()
Ty moji kamarádku bolely záda týden, pomalinku se to stupňovalo až taky porodila…
Ale tak myslím že by prcek mohl ještě chvíli v bříšku vydržet
… Já rodila 11 dní před termínem..
Já si myslím že dýchací potíže mělo hodně maminek a snad tu některá poradí, ale myslím že miminku by to vadit nemělo.. oni si udělají místečka kolik potřebují a tím tak stísní a tlačí na maminku…
ja uz ke konci funela jak lokomotiva…byla jsem rada ze sem se dovalila do obchodu nebo uklidila (naprosto vyrizena a zadychana)…vysat a vytrit byla praca na celej den
zada me bolely jak hrom…a po porodu jeste vic..a doted jsem se toho nezbavila
takze to k tomu nejspis patri…ale stejne mame kazda telo jiny ![]()
Příspěvek upraven 31.08.10 v 14:28
ahoj, mě se těžko dýchá už asi dva týdny a dle toho, co kde chytrýho čtu je to normální - zvětšující se pupík prostě tlačí na plíce… ale pozor na tu polohu na zádech - od 20tt se nedoporučuje na zádech spát, protože tíha břícha tlačí na dolní dutou žílu a projevuje se to špatným dýcháním a může dokonce dojít ke ztrátě vědomí…proto i poloha při porodu v leže na zádech je špatná…mamina nemá sílu tlačit a porod jde pomalu…kámošku takhle při třetím porodu donutili rodit a říkala, že ztrácela vědomí a necítila kontrakce, že to byl nejhorší porod…
takže to co cítíš je nejspíš normální, ale pozor na to ležení na zádech ![]()
covece a me se na zadech teda lezelo nejlip az do porodu…byla to jedina poloha kde jsem si odpocinula a bylo mi dobre…ale to uz je o tom ze kazda to mame jinak..jak jsem psala.
mě na zádech nejmíň bolí záda a kyčle…to je fakt, ale to dejchání mi nejde…ale je to taky možná tím, že jsem drobek a nosím v sobě dítka dvě…musím být aspoň v polosedě, abych mohla dejchat ![]()
Ahoj,
buď naprosto v klidu - je to normální.Nejhorší to bylo na osmém měsíci, kdy jsem třeba usínala a vyděšeně se vzbudila, že nemůžu dýchat - více polštářů a otevřené okno - pomůže.
Dnes jsem 39, dýchání je lepší, ale zase jsou jiné nepříjemné zaležitosti:)
Moc se těším na porod. ![]()
monduel jsem na tom uplně stejně,na zádech je to jediná poloha kdy mě záda tak nebolej,ale dýchat taky normálně v leže nemůžu,manžel na mě kouká jak na blázna,když se třikrát před spaním zvedám abych se pořádně nadechla,jinak miminko budu mít jenom jedno,ale břicho mám jak kdyby tam byli tři
Na bokách ležím někdy od 28 týdne tak už mě brněj jako svi..No kdybych za 14 dní porodila byla bych ráda ![]()
rozmary - tak to cítíme stejně
a musím říct, že na tohle jsou docela dobrý ty postele v nemocnici, kdy si můžeš trochu zvednout tu část pod hlavou a hrudníkem…ale to nikdo z nás doma nemá…no musíme to vydržet - čeká nás přece velká odměna ![]()
Tak tohle sami proživam taky o zadech ani nemluvne.A stim dychanim to mam tak od toho 31tydne přidemi to jako by se mi nedostavalo dost kysliku a kdyš mam vijit schody jako že bydlime ve třetim patře ..tak to funim jak lokomotiva
A tu bolest ve stehnech to mam ted ke konci ,mě spiš přide že me boli snad všechno nebo co..a koukam že to mame všichni dost podobny
Ahoj,
chtěla jsem založit podobnou diskuzi a už jsi mě předběhla
Já nemůžu dýchat zhrubá měsíc, jsem teď v 35tt a nedokážu spát jinak, než na zádech. A právě jsem se dočetla, že se to nedoporučuje…
Hmm… Tak co teď? Máte některá zkušenosti s podložením zad nebo boku třeba kojícím polštářem? Může to pomoct? ![]()
Jo! A nevíte náhodou, jestli potíže s dýcháním můžou být způsobené třeba nedostatkem železa v krvi? Že se pak špatně okysličuje krev? Nemůže to být nebezpečné pro mimi?
Ahoj,mám taky nedostatek železa,možná na tom něco bude.Začínám 39tt a fakt už nemůžu spát ani na těch zádech a přitom mi moje obří bříško spadlo proklatě nízko.Jediné co pomáhá hooooooooodně podložený záda ![]()
Ahjky,jsem ve 34+5 a poslední týden se mi hrozně těžko dýchá i v leže,malá se už druhý den nijak zvlášť nevrtí,tak nevím jestli jestli nemůže mít dýchací potíže taky ona.Taky mě neskutečně berou záda a ve stehnech mám takovou tupou bolest.Máte to některá taky,nebo mám žhavit telefon?