Dýchací potíže

rozmary
31.8.10 13:10

dýchací potíže

Ahjky,jsem ve 34+5 a poslední týden se mi hrozně těžko dýchá i v leže,malá se už druhý den nijak zvlášť nevrtí,tak nevím jestli jestli nemůže mít dýchací potíže taky ona.Taky mě neskutečně berou záda a ve stehnech mám takovou tupou bolest.Máte to některá taky,nebo mám žhavit telefon? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5679
31.8.10 13:53

Ahoj Rozmary, miminko už je veliké a už je tam stísněné, proto se ti i špatně dýchá.. Já měla prďolku malou takže mě to nic nedělalo, ale slyšela jsem že se to stává.. Proto i ty pohyby miminka ke konci už tak často nebývají, moje malá pořád spala…
A tupá bolest v zádech? to jsem měla noc před porodem :roll: :roll:
Ale tak ty máš ještě čas a jestli si nejsi jistá tak si cinkni tvému doktorovi…
Uvidíš že bude vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
31.8.10 13:58

Myšelko mě už ty záda bolej asi tři dny,je to nepříjemný,taky mám myšky aby to nebyla nějaká předzvěst.V pondělí mám jít na kontrolu,tak snad budu ještě celá :wink:

• Citovat
  • Upravit
5679
31.8.10 14:02

Ty moji kamarádku bolely záda týden, pomalinku se to stupňovalo až taky porodila…
Ale tak myslím že by prcek mohl ještě chvíli v bříšku vydržet :palec: … Já rodila 11 dní před termínem..
Já si myslím že dýchací potíže mělo hodně maminek a snad tu některá poradí, ale myslím že miminku by to vadit nemělo.. oni si udělají místečka kolik potřebují a tím tak stísní a tlačí na maminku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
31.8.10 14:27

:lol: ja uz ke konci funela jak lokomotiva…byla jsem rada ze sem se dovalila do obchodu nebo uklidila (naprosto vyrizena a zadychana)…vysat a vytrit byla praca na celej den :mrgreen: zada me bolely jak hrom…a po porodu jeste vic..a doted jsem se toho nezbavila :roll: takze to k tomu nejspis patri…ale stejne mame kazda telo jiny :wink:

Příspěvek upraven 31.08.10 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
31.8.10 14:28

ahoj, mě se těžko dýchá už asi dva týdny a dle toho, co kde chytrýho čtu je to normální - zvětšující se pupík prostě tlačí na plíce… ale pozor na tu polohu na zádech - od 20tt se nedoporučuje na zádech spát, protože tíha břícha tlačí na dolní dutou žílu a projevuje se to špatným dýcháním a může dokonce dojít ke ztrátě vědomí…proto i poloha při porodu v leže na zádech je špatná…mamina nemá sílu tlačit a porod jde pomalu…kámošku takhle při třetím porodu donutili rodit a říkala, že ztrácela vědomí a necítila kontrakce, že to byl nejhorší porod…

takže to co cítíš je nejspíš normální, ale pozor na to ležení na zádech :palec:

• Citovat
  • Upravit
9454
31.8.10 14:29

covece a me se na zadech teda lezelo nejlip az do porodu…byla to jedina poloha kde jsem si odpocinula a bylo mi dobre…ale to uz je o tom ze kazda to mame jinak..jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
31.8.10 14:36

mě na zádech nejmíň bolí záda a kyčle…to je fakt, ale to dejchání mi nejde…ale je to taky možná tím, že jsem drobek a nosím v sobě dítka dvě…musím být aspoň v polosedě, abych mohla dejchat :-)

• Citovat
  • Upravit
481
31.8.10 14:49

Ahoj,
buď naprosto v klidu - je to normální.Nejhorší to bylo na osmém měsíci, kdy jsem třeba usínala a vyděšeně se vzbudila, že nemůžu dýchat - více polštářů a otevřené okno - pomůže.
Dnes jsem 39, dýchání je lepší, ale zase jsou jiné nepříjemné zaležitosti:)
Moc se těším na porod. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
31.8.10 16:24

monduel jsem na tom uplně stejně,na zádech je to jediná poloha kdy mě záda tak nebolej,ale dýchat taky normálně v leže nemůžu,manžel na mě kouká jak na blázna,když se třikrát před spaním zvedám abych se pořádně nadechla,jinak miminko budu mít jenom jedno,ale břicho mám jak kdyby tam byli tři :lol: Na bokách ležím někdy od 28 týdne tak už mě brněj jako svi..No kdybych za 14 dní porodila byla bych ráda :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymnice
31.8.10 18:48

rozmary - tak to cítíme stejně :lol: a musím říct, že na tohle jsou docela dobrý ty postele v nemocnici, kdy si můžeš trochu zvednout tu část pod hlavou a hrudníkem…ale to nikdo z nás doma nemá…no musíme to vydržet - čeká nás přece velká odměna :palec:

• Citovat
  • Upravit
Evinula
17.9.10 11:44

Tak tohle sami proživam taky o zadech ani nemluvne.A stim dychanim to mam tak od toho 31tydne přidemi to jako by se mi nedostavalo dost kysliku a kdyš mam vijit schody jako že bydlime ve třetim patře ..tak to funim jak lokomotiva :-) A tu bolest ve stehnech to mam ted ke konci ,mě spiš přide že me boli snad všechno nebo co..a koukam že to mame všichni dost podobny

• Citovat
  • Upravit
2344
24.9.10 09:05

Ahoj,
chtěla jsem založit podobnou diskuzi a už jsi mě předběhla :-) Já nemůžu dýchat zhrubá měsíc, jsem teď v 35tt a nedokážu spát jinak, než na zádech. A právě jsem se dočetla, že se to nedoporučuje… :-( Hmm… Tak co teď? Máte některá zkušenosti s podložením zad nebo boku třeba kojícím polštářem? Může to pomoct? :nevim:
Jo! A nevíte náhodou, jestli potíže s dýcháním můžou být způsobené třeba nedostatkem železa v krvi? Že se pak špatně okysličuje krev? Nemůže to být nebezpečné pro mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.9.10 09:40

Ahoj,mám taky nedostatek železa,možná na tom něco bude.Začínám 39tt a fakt už nemůžu spát ani na těch zádech a přitom mi moje obří bříško spadlo proklatě nízko.Jediné co pomáhá hooooooooodně podložený záda :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky