Test na vývojové vady

1853
31.8.10 10:26

test na vývojové vady

Ahoj holki nevím jestli jsem se vyjádřila úplně přesně .Nevíte některá jak se jmenuje a kolik stojí (popř .jestli je schopný ho udělat každý gyn.)test ,který se dělá na vývojové vady plodu v začátcích těhotenství a má průkaznější hodnoty než tripple test? dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
31.8.10 10:29

Ahojky asi máš na mysle screening ve 12tt neboli screening v prvním trimestru. Dělá se ne specializovaním pracovišti. Měl by ti ho nabídnout i tvůj gynekolog. Mě stál 850Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.8.10 10:37

Ještě jsem slyšela názvy NT screening, prvotrimestrální screening. A v Praze stojí tak do 1500,– záleží na pracovišti kde ho provedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
31.8.10 10:37

mě ho nabídnul taky můj Dr. a nabízel mi prahu a nebo Kladno…stál mě 500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
31.8.10 10:50

a co Brno nebo Břeclav nemáte zkušenosti ? Ale v Brně by to asi taky měli normílně dělat ,že? Mám jen trochu strach,že to bude doktor zase brát jako ,že vymýšlíme pitominky .Je na to nějakej „nárok“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
31.8.10 10:58

Já bych řekla, že NT screening se dělá automaticky :nevim: . Měl by tě na něho poslat. Já jsem byla v Brně na Veveří v Centru prenatální diagnostiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
31.8.10 10:59

Tak v Brně ho budou dělat 100%. Zeptej se na to doktora, určitě to není zbytečnost!!!!§

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
31.8.10 10:59

Nárok na to žádný není, ale nevidím důvod, proč by to tvůj doktor měl brát jako vymýšlení. V Brně je několik akreditovaných pracovišť, která tento test dělají :wink: V dnešní době je NT screening už běžný, ale jen ho neproplácí pojišťovna :roll: A navíc, mám dojem, že žádný papír od svého doktora na tento test nepotřebuješ, prostě se objednáš na příslušné pracoviště. Ale tohle fakt s jistotou nevím, můj doktor má akreditaci, takže tento test dělá (já chodím ke svému Dr. přímo do nemocnice, kde tento test dělají), takže jsem mu jen řekla, že ten test chci, ještě před tím, než mi o něm sám pověděl :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
31.8.10 11:08

Já chodím na Orlí v Brně a tam ho dělají, cena 1450 Kč. Pokud chodíš jinam kde ho nedělají, objednej se do Prenatalu v Brně na Veveří, cena tuším stejná. www.prenatal.cz, doporučení nepotřebuješ, pojišťovna to nehradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
31.8.10 11:22

V mém okolí posílají doktoři snad všechny těhulky. Tvrdí, že je to spolehlivější než tripple test. Objednáváš se sama a doporučení nepotřebuješ. Stojí jak kde. Já byla v Olomouci za 1450,–.
A dobrá zpráva - pokud jsi u Metal Aliance, 1000 Kč přispívají :wink:
hodně štěstíčka !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
31.8.10 11:39

ahoj, mne ho delala moje gynekolozka primo a nestal me nic. Merila tam nosni kustku, nejakej tuk za krkem atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
31.8.10 11:50

Ja ho mela v Praze zadarmo u Apolinare, doporuceni jsem mela… zrejme v ramci nejakeho grantu… poprve jsem ho mela mit taky zadarmo, tenkrat taky v nejakem grantu a melo to byt v Gennetu, ale nakonec jsem ho nestihla(odjizdela jsem do UK)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
31.8.10 11:51

Já byla v Olmiku,měla jsem doporučení a bylo to zdarma.teď jdu ve 20tt,máme v rodině zátěž na rozštěp,a s doporučením opět zdarma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
31.8.10 11:57

já mám roštěp horního rtu…byla jsem na genet. vyšetření a žádný roštěp malá nemá…je fajn že to neni 100% dědičné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
31.8.10 11:59

Mytri právě můj bratr a mamky bratr má taky rozštěp,ale komplet oboustranně ret,patro i čelist :-( Ale první dcerka je zdravá,dopovala jsem se listovkou,tak snad i druhé mrňátko bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí