Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s nízko položenou placentou byla jsem u dr minulý týden (20.tt) a tohle mi řekla a že to za měsíc ještě zkontrolujeme byla jsem tak zaujatá miminkem, že mě ani nenapadlo se zeptat oč pořádně jde
já mám stejný problém, dr. ale říkal že řešit by se to muselo až po 26.týdnu, do té dpby at se nestresuju…jde o to, že pokud by se placenta nepřesunula víše, nemohla bys rodit spontáně a hrozilo by vykrvácení. Oni si to ale doktoři pohlídají a kdyžtak naplánují dřívější cisařský řez, nikterak bych se tím ted nezatěžovala. Jen u styku bysz´te měli být s partnerem opatrní.
no, to teoteriticky nevím, ale zkrátka placenta nepostupuje směrem nahoru, jak by to mělo být a zůstává dole, čímž znemožnuje normální porod.
mela jsem tyz problem.zjisteno ale az po 25tt,kdy jsem zacala krvacet. z krvaceni se mi utvarely hematomy.
do porodu se placenta vytahla,tam kam mela. Jeste ve 30tt byla pouze 1.5cm od branky.
vililik píše:
no, to teoteriticky nevím, ale zkrátka placenta nepostupuje směrem nahoru, jak by to mělo být a zůstává dole, čímž znemožnuje normální porod.
vetsinou se vytahne kam ma,pokud to neni primo praevia
Tak já byla včera na velkém ult (21tt.) a to stejné mi řekl Dr. nízko položená placenta na zadní stěně. Zatím prý nic nehrozí. Ale nervíky trochu mám. Příští týden jdu ke své Dr. do poradny tak se na vše poptám.
u nas ve 20tt na utz dr nerekla ani pul slova o nizko ulozene placene,zjistili az na pohotovosti o mesic pozdeji,kdyz jsem krvacela
já jí mám taky položenou vepředu níže. doktoři říkali (ptala jsem se několika různých podle toho, kdo mi zrovna dělal UTZ), že se to vytáhne nahoru. takže klídek. ![]()
nozu píše:
já jí mám taky položenou vepředu níže. doktoři říkali (ptala jsem se několika různých podle toho, kdo mi zrovna dělal UTZ), že se to vytáhne nahoru. takže klídek.
Mám to taky tak. Ale bohužel kvůli tomu špiním a občas i krvácím, tak musím jen ležet
Ale věřím, že se placenta vytáhne, budu mít pokoj od špinění a budu se moct vrátit do práce.
taky jsem mela par tydnu (nekdy mezi 5. a 6. mesicem) nizko polozenou placentu a mirne jsem spinila - u me to vzniklo tim, ze jsem byla nemocna a mela dost drsny kasel, jak jsem kaslala a otrasalo se cele telo, tak si placenta sesedla
dostala jsem antibiotika, vylecila a vse bylo zase v poradku, rodila jsem normalne
Taky jsem měla při prvním těhotenství vcestnou placentu. Vytáhla se asi dva týdny před porodem. Do té doby mě strašili císařem, ale placenta se umoudřila ![]()