Dýško u kadeřnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8684
25.7.25 16:49
@Anonymní píše: Více

Nevyjde tě to nakonec dráž, než jinde bez poukazu? To bych také zohlednil u výše dýška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
25.7.25 17:02

AI bych se v tomto pripade urcite neridila, to jsou ti zblbli Americane, kde pokud nemas na tucne dysko, nemas radsi vubec nikam chodit. :roll: 10-15% z 5000, tzn petikilo+ navic, nad tim snad ani vazne neuvazujes. Spis bych prihledla k tomu, jak je ta cena srovnatelna s konkurenci (pokud uz tak jsou drazi v porovnani s cenou jinde, max bych zaokrouhlila). A predevsim jak budes spokojena s vysledkem. Pokud super, dala bych 200.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
25.7.25 17:03
@rmot píše: Více

Asi tak. Vyhlasene kadernictvi bude mit uz tak nadsazene ceny.

• Citovat
  • Upravit
6901
25.7.25 17:30

Tak já kadeřnici většinou dám těch 50-70 Kč. Je to majitelka. Dávám vždy. Co mi ale bylo naposledy nepříjemné, že jsem zrovna plazila kartou a neměla u sebe drobné a divně se na mě poté dívala. Tak mě to dost zarazilo. Víc jak stovku bych nedala. A to ve službách pracuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.7.25 18:12
@vejilka píše: Více

Baba jedna. Chtěla bych vidět účetnictví řady kadeřnic, EET na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6901
25.7.25 18:14
@884135 píše: Více

Mě nevadí dát dýžko bokem, vadí mi, pokud je to přímo majitelka, že s tím zkrátka počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
25.7.25 18:23

V takovém lepším kadeřnictví jsem nikdy nebyla, takže tam to bude asi víc…já v obyč nechávám 15 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8684
25.7.25 18:41
@884135 píše: Více

Tohle mě vždycky pobaví. Uvědomuješ si, že tím jen říkáš, že si přeješ platit vyšší cenu? :) Nehledě na to, že mě třeba bylo celé EET ukradené ohledně plateb. Známí jeli dál bez papíru, cizím si stejně nerisknu nedat účet a navíc nepřiznáním nějakého příjmu si nijak nepomůžu. To, na co podnikatelé u EET nadávali, byla ta buzerace a naprosto nesmyslné vysoké pokuty třeba za to, že u pultu obchodník dal kontrolorům do ruky napřed vrácené peníze a až potom účtenku. Nebo neměl dostatečně viditelně vylepenou ceduli s tím, že jede v režimu EET. Přitom jak by asi při pultovém prodeji jel bez něj, když to bylo povinné :roll: Skutečné případy a takových bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2723
25.7.25 18:45

Tak ono k ceně hodně záleží co přesně si zakladatelka bude přát za účes. Protože taková korekce blond, nebo micro melír do dlouhých hustých vlasů je fakt piplačka a klientka klidně sedí v křesle půlku dne. A to bych klidně i ty dvě stovky dala. Ale pokud je to fakt jen částka za barvu a střih tak je to brutálně přepálené. A v takovém případě už bych dýško buď žádné nedala. Nebo bych maximálně zaokrouhlila do pár desítek korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
25.7.25 18:59

Před časem jsem byla u kadeřnice a mně teda ani nenapadlo, že i tam někdo očekává dýško. Já ale dýško moc nedávám už ani v restauracích, kavárnách atd. Tenhle zvyk jsem nikdy nepochopila. Ať si dají to, kolik chtějí, rovnou do ceny, nebo číšníky ať platí normálně majitel restaurace.
Dýško se nečeká ve všech službách… Proč zrovna tady jo? Takže v případě zakladatelky bych taky tak max. zaokrouhlila, už takhle je ta cena nekřesťanská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
25.7.25 19:12

Také chodím do drahého salonu v Praze a dýško nikdy nedávám. Za střih a barvu dam cca 3600 a ještě dávat dýško? Komu a proč? Platím na recepci, ne přímo kadeřnici co mě stříhala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.25 19:19

U kadeřnice platím okolo 750kč, jdu 2× za rok, většinou platím na účet a hotově dám do 50kč…takové zaokrouhlení…u poukázky za 5tis bych dala tak stovku max

• Citovat
  • Upravit
8684
25.7.25 19:31
@kyslík píše: Více

Já dávám dýško jako vyjádření spokojenosti, takže do ruky tomu, s kým jsem spokojen a to klidně i v obchodě s potravinami, pokud ta prodavačka udělá něco nad rámec povinnosti, třeba s něčím ochotně poradí. Nelíbí se mi systém „povinných“ dýšek a pokud jsem vyloženě nespokojený, tak mě neobměkčí ani kyselé ksichty, když si nechám vrátit do koruny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
25.7.25 19:43

Kadernici davam 200, barberovi syna 100

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4188
25.7.25 19:45

Já teda nevím, pokud kasíruje samotná kadeřnice, ok je fajn jí něco nechat. Ale pokud půjdete do dražšího salónu, shrábne to tak leda recepční, všude jsou recepce a samotny kadeřník o tom ani nemusí vědět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová