Dýško u kadeřnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8700
28.7.25 14:18
@malachi píše: Více

Klííd, nebo ti rupne žilka v mozku a budeš tahat nohu za sebou ;) Ano, pro kamarády nevystavuju papíry, protože i cenou je to spíše kamarádská služba, než obchodní transakce. Oni mi to vrátí stejně výhodně ve chvíli, kdy potřebuji něco já od nich. Nevidím jediný důvod, proč se má stát přiživovat ve chvíli, kdy s něčím vypomůžu kamarádovi v podstatě bez zisku. Ale pro cizí nikdy nic bez papíru, ani kdyby se dušovali sebevíc, že nejsou kontrola z FÚ :) Právě proto, že svět je plný zavistivých kokotů, kteří by sami rádi pro sebe něco „bez DPH“, ale veřejně se potom projeví jako ty tady a udělají z každého podnikatele zloděje. A hlavně přitom nechápou, že to poslední a nejhloupější, jak ušetřit na daních, je nepříznávat příjmy. Pokud už chceš krátit daně, tak je hafo jiných nástrojů, jak to udělat naprosto legálně bez rizika postihu. A víš co je nevtipnější? Já jsem zažil dobu, kdy platební terminály po firmách byly novinkou a mnozí obchodníci poplatek připočítávali zákazníkům k ceně. A víš ty co? Všichni se z toho mohli posrat a najednou chtěli zaplatit hotovostí. Proto banky a platební společnosti časem stanovily pravidlo, že poplatek nesmí jít k tíži zákazníka. Já bych byl za, aby to zase šlo připočítávat k ceně zákazníkovi a hned by se vidělo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8700
28.7.25 14:23
@Petra Star píše: Více

Hádej, co si kontrola z finančního úřadu jako první vyžádá ve chvíli, kdy vleze do provozovny a uvidí ten automat? Ano, přesně tak, logy z toho stroje :) A zkus je jako majitel provozovny nevydat… Tudy opravdu cesta ke krácení daní nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1233
28.7.25 14:23

Neuplatňuje se spotřební daň až ve státu, kde je víno uvedené na trh?
O jakém znevýhodnění a oproti komu je řeč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
28.7.25 15:28
@rmot píše: Více

Podnikatelé ze sebe zloděje dokáží udělat sami, stačí je jen chvíli poslouchat a oni se dříve či později prokecnou nebo rovnou pochlubí co se jim kde podařilo oiebat. Úplně stejně jako ses teď prokecl ty, že zatajovat příjmy je sice prý ten nejhloupější způsob (nesmysl), ale u známých to klidně uděláš. V době okamžitých plateb a zastropovaných poplatků za karty by se nevidělo vůbec nic, protože jsou způsoby jak tu bezhotovostní platbu provést úplně zdarma nebo skoro zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.25 16:23
@Thallia píše: Více

Super, gratuluji, všichni pozéři ve vašem okolí budou závistivě zírat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
28.7.25 16:28

Když jsem fakt spokojená a kadeřnice se mi hodně věnuje, dám dýško 200. Jinak 100.
Platím kolem 1500-2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
28.7.25 16:29
@nevim_co_s tim píše: Více

Kdy už lidi pochopí, že drahé kabelky se nekupují „pro někoho“. Prostě to má někdo jako fetiš, mě taky neberou kabelky pod 10 tis., nelíbí se mi, prostě (bohužel) mě berou dražší kusy a rozhodně se tím nechlubím, protože většina lidí absolutně ty značky ani nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8700
28.7.25 16:36

Uvedu příklad. Kdyby ses živil tím, že bys okovával koně a soused na vesnici ti přivedl toho svého. Okoval bys mu ho a řekl „hele Franto, dej mi dvě stovky, co stojí ty podkovy a jsme srovnaní“, nebo bys mu dal plnou cenu s prací za litr a vystavil mu na to papír? Přestože ti Franta minulý týden dal zadarmo košík jahod, které jinak pěstuje a prodává na kšeft? Myslíš, že je fakt nutné na takovéto kamarádské služby vystavovat papíry?
Můžeš mi poradit, kdo poskytuje zdarma karetní transakce? Přešel bych tam hned s několika účty.

Příspěvek upraven 28.07.25 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
28.7.25 16:37
@nevim_co_s tim píše: Více

Nevahej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
28.7.25 20:18
@hopsahejsa píše: Více

To temhle povznesencum nad svetske statky nevysvetlis. Tyhle radosti si clovek dela pro sebe, ne pro blby, kteri zpochybni mentalni zdravi partnerky, pokud by vyuzila poukaz do kadernictvi za 5000 :) :jazyk: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
28.7.25 22:43

I na tohle myslí zákon a nahodilé drobné příjmy do určitého ročního limitu se nemusí přiznávat a danit. Např jednou za rok prodám třešně ze zahrady atd. Jenže to je zcela jiný případ, než když např hospodský každý den půlku tržby zataji a z toho pak vyplácí personál načerno.
Zdarma jsou ty QR kódy. A fakt mi nedělá problém dát pár korun navíc za to, že můžu zaplatit pohodlně kartou v mobilu než si špinit ruce hotovostí plnou bakterií. Rozhodně to stojí násobně méně než dávat někomu 10 % dysko jen za to, že se uráčil přinést mi oběd. Od jisté doby už dysko nedávám skoro vůbec a když už, tak ho radši dám tam, kde to není „povinné“ a kde z něj má obdarovaná upřímnou radost, protože se jí to nestává často než oprsklemu číšníkovi, který to bere jako samozřejmost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8700
29.7.25 00:05

Nemotej do toho nahodilé příjmy, o těch nebyla řeč. Bavili jsme se o běžném podnikání, jestli v tom modelovém případě napálíš sousedovi plnou palbu s papírem, nebo to uděláš bez papíru jako kamarádskou službu v podstatě bez zisku. Když jsi mě obvinil ze zlodějiny na daních v těchto případech, tak by mě zajímal tvůj přístup. Když to řeknu na plnou hubu, jestli by ses zachoval jako kokot a opálkoval souseda, abys nebyl jako já ten zloděj. To je vtipné vtipné samo o sobě, protože zloděj je ten, kdo bere majetek druhému, aniž by ten s tím měl možnost nesouhlasit, což je v tomto případě stát.
QR kódy samozřejmě beru vedle karet také, vždyť jsem o nich o kus dřív psal. Ale tys psal o kartách v podstatě zdarma, tak mě zajímá kde. Protože ono to není jen o tom veřejně uváděném poplatku, ale hodně karetních firem a bank k tomu má minimální částku bez ohledu na procenta, další procenta jsou mezibankovní transakce, další bere karetní asociace a u některých karetních společností zaplatíš ještě za přeposlání peněz na tvůj účet. Takže není problém, aby to u menších plateb v jednotkách stokorun udělalo v závěru třeba deset procent. Fakt se v takovém případě divíš, že o to obchodníci nestojí a tobě by nevadilo, kdybys dostal přirážku k ceně třeba těch deset procent jen proto, že platíš kartou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
29.7.25 00:23

A jaké jsou ty způsoby bezhotovostní platby kartou? Obchodník za ty transakce platí a čím nižší částka, tím je to pro něj méně výhodné. Proto u některých obchodníků je možné platit kartou až od určité částky. Do této výše přijímají jen hotovost. Nicméně nenechte se mýlit, i zaměstnanci oj€báv&jí stát.

Příspěvek upraven 29.07.25 v 08:40

• Citovat
  • Upravit
1160
29.7.25 00:46

Když ty kamaradske služby „bez“ zisku budou tvořit 3 % ročního obratu, tak to asi nikoho zajímat nebude. Když 30 %, beru to už jako podvod. Ty plačky jak jsou karty šíleně drahé jsou už k smíchu. 10 %, no to víš že jo. V extrémní případě u platby 10 Kč si umím představit, že poplatek bude 1 Kč, ale kdo dnes dělá nákupy za 10 Kč? I kdybych to bylo z malé 100 Kč platby 5 Kč, myslíš že se kvůli ušetření petikoruny potahnu nahánět někde bankomat? Je zajímavé, že v západní Evropě a překvapivě i na Ukrajině zaplatím kartou všechno a nikdo nefňuká jak je ro drahé, zato v ČR a na Balkáně je to šílený problém. Poplatky napříč Evropou budou stejné, ale oiebavaci mentalita bude rozdílná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8700
29.7.25 01:12

Takže do 3% vlastně najednou nejsem zloděj?
1Kč? Je vidět, že vůbec netušíš, o čem píšeš. Tak například jedna z nejrozšířenějších karetních společností v čr mají minimální poplatek za transakci 5Kč, ať je placená částka jakákoliv. Zároveň za každé přeposlání částky na účet mají 10Kč. Takže pokud se ti s přeposíláním nenakumuluje více plateb, tak minimum, co dáš vždy, je 15Kč. Minimum! Super, když si u tebe někdo koupí něco za stovku a zaplatí kartou. A ano, v reklamách ta společnost uvádí, že transakce mají do 2%, jenže realita je někde jinde. Pořád se divíš, že mnoho malých obchodníků, co mají především drobnější prodeje, nechtějí brát karty? Kup si věc za 30kč a zaplať kartou - pokud mají jako karetní firmu *** ***, tak právě minimálně půlku je stálo to, žes trval na platbě kartou. To jsi asi ani netušil že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová