Náhradní vozidlo - nájezd

Anonymní
24.7.25 16:42

Náhradní vozidlo - nájezd

Ahoj holky,

mám dotaz ohledně náhradního vozidla a kolik na něm můžu najet? Máme od servisu náhradní vůz - nevím zda to je tím, že nám v servisu nabourali auto oni při manipulaci, ale dali nám uplně nové auto s nájezdem 150km. Muž s tím autem nechce jezdit, ale dětem jsme na víkend slíbili ZOO. Představa, že pojedeme vlakem, OK, cesta tam bude dobrá (45minut) ale zpět po celodenním chození po Olomoucké ZOO? Kdo to tam znáte, tak se ne nadarmo jmenuje „Kopeček“ navíc od vlaku to je kus a i my to máme kus k vlaku :lol: Máme to cca 120km daleko do Olomouce. Je to od nás prasárna s tím autem prostě jezdit? Na druhou stranu tím, že mám teď dovolenou, tak nikam nejezdím, :nevim: Je to od autorizovaného servisu, při předávání mi jen pán řekl, že mi předává auto s plnou nádrží a s plnou jej máme vrátit :nevim:

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2026
24.7.25 16:45

Akýkoľvek limit máš mať napísaný v zmluve, ak neni tak neni limit. 120km je smiešne, nám hrozilo že s náhradným budeme musieť na dovolenku 800km do Chorvátska. Na to to auto predsa človek má, nie aby stalo na dvore a on jazdil vlakom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35455
24.7.25 16:51
@Anonymní píše: Více

Tak náhradní vozidlo je od toho, aby se s ním dalo jet, když nemáš svoje? Nějaké smluvní podmínky nemáte? Logicky by mělo náhradní auto sloužit tak, abys s ním mohla jet kam potřebuješ. Takže si přečti smluvní pravidla. Ve většiě případů se smí s náhradním vozem jezdit po celé ČR, přpadně do zahraničí, podle smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.25 16:53
@Elfido píše: Více

To právě ve smlouvě nemám. Mám tam jen rozepsané pokuty za překročení dohodnuté doby nájmu (0kč) a pokutu za provedení úpravy a přenastavení vozidla za 10 000kč :nevim:

Auto máme na týden, tak si říkám, když tam najedu ten výlet + ještě nějaké aktivity co máme domluvené, bude to cca 300km :nevim: ale já prostě tolik týdně najezdím. A to ještě je léto, tak nejezdím do školy, to jinak mám nájezd 300km za jeden den :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.7.25 16:55
@arinecka píše: Více

Tak fajn, to tam upravené není. Muže asi apíše zarazilo, že v kufru byla cedulka o prodeji a ten náhradní vůz je předváděcí, takže se bojí, abychom ho nájezdem neznehodnotili. :nevim: Ale já jim tam říkala, že je léto a potřebuju auto a proto chci náhradní, že s dětmi budu jezdit - a i tak mi dali nové auto z prodeje. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12011
24.7.25 17:01

Když dali tak dali. Normálně bych s ním jezdila tak jak potřebuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35455
24.7.25 17:03

Chápu že se bojí, nové auto, není vaše. Ale klid, pojištěné je, a vy potřebujete fungovat. Zas tolik s ním nenajedete přece. A hlavně, máte ho proto, že někdo znehodnotil to vaše. Takže bych to zas tolik neřešila a do Zoo jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26461
24.7.25 17:24

Množství kilometrů se mnou v servisu neřešili, jediná podmínka byla vrátit auto s plnou nádrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
24.7.25 17:27

Normálně s tím autem jezděte a užijte si nové auto. Určitě vám ho nedali jen na cestu ze servisu domů. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
24.7.25 17:29

Normálně bych na výlet jela. Od toho to náhradní auto máte abyste si dojeli kam chcete. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12112
24.7.25 17:37

Když s tím budete jezdit normálně, tak je to k autu šetrnější, než spousta předváděcích jízd. Tam si někteří řidiči zkouší, co to auto umí, prudké rozjíždění a brždění a tak. Takže bych s výletem do ZOO byla úplně v klidu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30413
24.7.25 17:48

Taky bych jela autem. Dostali jsme náhradní auto, abyste ho používali, kdyby mělo stát, tak si ho nechají. Já se vždy jen bojím nehody, když máme něco takto půjčeného, ale oni na tom budou mít určitě i havárku, že i tento problém by se vyřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17044
24.7.25 18:07

A k čemu teda náhradní vozidlo, když byste s tím nemohli jezdit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37280
24.7.25 18:19

Auto je na ježdění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21072
24.7.25 18:25

Tak u předváděcích vozů se běžně při prodeji pohybuje nájezd mezi 5-15 tisíci km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová