Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem, 24.11.23 jsem byla na aplikaci Dysportu. Dostala jsem 40 jednotek doprostřed čela a to bylo ještě v pohodě, ale pak jsem šla na kontrolu 19.12. a paní doktorka mi dopichla ještě nad obočí 10 dalších, že prý se to bude ještě míň krčit. Po 14 dalších dnech mi spadlo obočí, zmenšili se mi oči a vypadám prostě jak neandrtálec
čelo se mi navíc roztáhlo tak o dva cm do stran a šíleně mě pne i teď tři měsíce po.. způsobilo mi to i řadu zdravotních komplikací - doteď mám šílené bolesti hlavy, nerovnosti/prohlubně na čele, pocit jakoby mě někdo tahal za vlasy, svalovou slabost a spousty dalších (na pohotovosti a kapackach jsem skončila asi 6×). Moje otázka je setkal se někdo s něčím podobným? Vrátilo se obočí a obličej do původního stavu a po jak dlouhé době? Byla to moje čtvrtá aplikace, vždy po roce a předchozí naprosto bez komplikací…
Nesedlo to jak měla. Spraví se to samo… ale obrň se trpělivostí.
Chodila jsem na botox kvůli migréně. Nyní 4 měsíce po poslední dávce stále to ještě není „moje“ čelo, ale již je to lepší.
Měla jsem různé pocity, jako by čelo nebylo moje, pocit nalepené náplati přes celé čelo, občas pocit brnění apod.
Lékaři jsem to neříkala, pomalu to přechází samo. Chce to čas.
Zamračit mi stále nejde.
@Anonymní píše:
Chodila jsem na botox kvůli migréně. Nyní 4 měsíce po poslední dávce stále to ještě není „moje“ čelo, ale již je to lepší.
Měla jsem různé pocity, jako by čelo nebylo moje, pocit nalepené náplati přes celé čelo, občas pocit brnění apod.
Lékaři jsem to neříkala, pomalu to přechází samo. Chce to čas.
Zamračit mi stále nejde.
Já paradoxně čelo můžu krčit dost, takže od vrásek mi to teda moc nepomohlo.. taky mám pocity brnění, pálení.. je to opravdu nepříjemné
buď mi toho dala moc nebo blbá technika, každopádně se do zrcadla teď dívám vlastně na cizího člověka..vypadám pořád zamračeně/smutně.. čelo se tak vyplo, že ho mám úplně placaté tak o dva cm širší do stran, samý hrbol jak mi to doslova obtahlo lebku
ostatní to asi nevnímají tolik jako já, ale já se teď stydím vylézt z baráku
nemůžu se ani nalíčit, kvůli suchým podrážděným očím… Snad se to spraví časem, když mi teda všichni tvrdí, že to není permanentní..
@Kla.lu ahojky jak ti to dopadlo ted s odstupem času dvou měsicu? Řeším to stejné, spadle celé čelo, oči jak mongol, neuveřitelne me boli svaly okolo oči jak je extremne zapojuji, abych otevrěla víc oči. Pne me cele čelo no hrůza, jen ja mam za sebou teprve 14dni 🥹prvni zkušenost.
@Lenusaaak píše: Více
Stalo se mi něco podobného. Na vrásku na čele to nepomohlo, ale čelo spadlé, oteklý oči, spadlejší víčka. Odeznělo cca po 3tt. Asi to špatně udělali a zateklo to dolů…nicméně už nikdy na botox nepůjdu. Je mi 45+.
@Anonymní píše: Více
Tak to je ale moc dobre že to odeznelo po 3tydnech, já se desim, že se takto trápit budu tri mesice v tom lepším případe teda. Měla bych mit dopich, ale na ten uz nejdu a dělam ted vše pro to, abych ho odbourala rychle🙁
@Lenusaaak ahoj, bohužel dnes je to 5 měsíců a změna žádná
šílené pnutí a bolesti, někdy mám problém se i soustředit v práci je to peklo.. nevím kdy tomu bude konec nebo vůbec jestli.. o tom jak to pořád vypadá ani nemluvím to už se asi do pořádku nedá nikdy..
@Lenusaaak píše: Více
ahoj, bohužel dnes je to 5 měsíců a změna žádná
šílené pnutí a bolesti, někdy mám problém se i soustředit v práci je to peklo.. nevím kdy tomu bude konec nebo vůbec jestli.. o tom jak to pořád vypadá ani nemluvím to už se asi do pořádku nedá nikdy..