Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Čtrnáctiletý syn před chvílí přijel od otce (jsem rozvedená), rozjásaný a rozlítaný, drzý. Na otázku, co dostal od táty k Vánocům vytáhl vaporizér (elektrickou cigaretu). Prý si bude kupovat jen náplně bez nikotinu a bude si je kupovat z kapesného. Je to bezpečné, když je to bez nikotinu? Může to když mu nebylo 18? Mám ex něco říct? Co byste dělaly vy? Prosím o anonym, píšu z účtu kamarádky.
Táta je blbec, nechápu, proč synovi kupuje něco, co evokuje cigaretu. Navíc věc, u které nejsou pořádně zjištěny následky užívání. Je to chemicky vyrobený preparát, myslíš, že to může být pro jeho zdraví dobré? Vrátila bych to otci a nebo hodila do koše, syn by se mohl třeba na hlavu postavit. Příště mu koupí karton, nebo snad gram trávy?
@Zkai Od táty to je, je hodně benevolentní a syn u něj nemá kamarády kteří by mu to mohli dát /prodat… Navíc o vapu už básnil…
Úplně zdravotně nezávadné to není, ale pokud nebude čudit nikotin, nemělo by to vadit. Nechápu, jak na takový dárek otec přišel. To kluk zkoušel kouřit? Já bych zuřila a vrátila mu to. Otázka je, jestli by synáček poslechl a nekouřil aspoň u táty.
@Russet píše: Úplně zdravotně nezávadné to není, ale pokud nebude čudit nikotin, nemělo by to vadit. Nechápu, jak na takový dárek otec přišel. To kluk zkoušel kouřit? Já bych zuřila a vrátila mu to. Otázka je, jestli by synáček poslechl a nekouřil aspoň u táty.
taky bych to asi vrátila zpátky tatínkovi, jasně syn bude zuřit jako černá ruka. Ale já jsem přísná matka, doma bych to netolerovala. Jasný, že táta, až bude u někoho, mu to dá. Typičtí tatínci.
No, nevím, i když je to bez nikotinu, nemyslím si, že to je bůh ví, jak škodlivé, ale asi nejlepší to také nebude. Bude s tím akorát machrovat před kamarády, já prostě netoleruju takovéhle kra.viny
.
I elektronická cigareta je od 18 let.
Takže bych si s tátou pěkně promluvil, že si nepřeju aby kluk takové dárky dostával.
Chápu že vapovat je pro něj strašně in. Ale dovolit aby do plic škukoval nějakej humus v době kdy ještě roste.
Stačí se podívat na složení e-liquidu. Navíc pokud mu není 18, tak byho neměl ani legálně koupit.
Složení „Propylen Glykol, rostlinný Glycerin, ochucující složku, vodu a případně nikotin.“
A pokud to někdo někde práskne, tak k vám může klidně i přijít sociálka. Je to jako kdyby jsi vědomě nechávala syna hulit cigára, nebo chlastat.
Ahoj všem. Čtrnáctiletý syn před chvílí přijel od otce (jsem rozvedená), rozjásaný a rozlítaný, drzý. Na otázku, co dostal od táty k Vánocům vytáhl vaporizér (elektrickou cigaretu). Prý si bude kupovat jen náplně bez nikotinu a bude si je kupovat z kapesného. Je to bezpečné, když je to bez nikotinu? Může to když mu nebylo 18? Mám ex něco říct? Co byste dělaly vy? Prosím o anonym, píšu z účtu kamarádky.