Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ivodička píše:
Maminky, nedával někdo z Vás dítěti inhalačně ecobec? Vím, že to jsou kortikoidy a ty mohou způsobit po dlouhodobém užívání zvýšenou chuť k jídlu a přibývání na váze, ale jak to je, když se inhalují? V letáčku se o ničem takovém nepíše.
Ahojky,
Dnes doktor predepsal synovi, je mu 9mesicu, take ecobec a taky ma jeste ventolin.Sem rada ze jsem narazila na tohle tema, protoze sem prave cetla letak a zacala sasit, ze je pro deti od dvou let, a malemu je 9m.Ale proc to tam pisou a pak davaj driv
doufam ze nebude mit vedlejsi ucinky a pribirat, uz ted ma 11kg na to kolik mu je.Je to pekny macanek. A meri 75cm. Jedna pani v jine diskuzi psala, ze jeji syn po nem hrozne pribira, ze je tlusty.Je ale uz starsi, myslim kolem 7let.
@zoui08 tak malá ho bere od května minulého roku, to ji bylo 7 měsíců…nyní ji je už 19 měsíců, bere ho stále, tedy už jen 1 vstřik ráno a žádné vedlejší účinky nemáme ![]()
@ivodička píše:
@zoui08 tak malá ho bere od května minulého roku, to ji bylo 7 měsíců…nyní ji je už 19 měsíců, bere ho stále, tedy už jen 1 vstřik ráno a žádné vedlejší účinky nemáme
Ty jo ted jsem se navic docetla v jine diskuzi, ze ecobek taky zastavuje růst u deti
. Teda jeste aby mi malej bribiral a prestal rust.
A co vy, jak jste na tom s tim rustem? A od te doby co ho berete, jak na tom mala je, nemarodi uz? Ja uz sem z toho uplne na palici.5leta dcera ma taky astma.Syn od zacatku zimy porad marodi, mel uz dvoje antibiotika, poraf nejake sirupy a kapky.Dnes mu brali krev a budou delat komplet vysetreni, tak jsem zvedava.Jo a zacal pred par dny chraptit, dr rikal ze ma lehci laringitydu do toho, ale to se ukaze z vysledku, jak na tom stou laryngitidou je. A ani nevim, jestli s nim muzu chodit ven?
@ivodička píše:
@zoui08 tak malá ho bere od května minulého roku, to ji bylo 7 měsíců…nyní ji je už 19 měsíců, bere ho stále, tedy už jen 1 vstřik ráno a žádné vedlejší účinky nemáme
Ty jo ted jsem se navic docetla v jine diskuzi, ze ecobek taky zastavuje růst u deti
. Teda jeste aby mi malej bribiral a prestal rust.
A co vy, jak jste na tom s tim rustem? A od te doby co ho berete, jak na tom mala je, nemarodi uz? Ja uz sem z toho uplne na palici.5leta dcera ma taky astma.Syn od zacatku zimy porad marodi, mel uz dvoje antibiotika, poraf nejake sirupy a kapky.Dnes mu brali krev a budou delat komplet vysetreni, tak jsem zvedava.Jo a zacal pred par dny chraptit, dr rikal ze ma lehci laringitydu do toho, ale to se ukaze z vysledku, jak na tom stou laryngitidou je. A ani nevim, jestli s nim muzu chodit ven?
@zoui08 tak za mě můžu říct, že skutečně žádné vedlejší příznaky nemáme
Možná jen, že má zvýšenou chuť k jídlu…pořád se něčím cpe, ale vidět to na ni vůbec není-má v roce a půl 9kg
A růst taky odpovídá věku…
Nám moc pomohl, malá v 5 měsících měla za sebou neštovice, asi 3 záněty průdušek, šestou nemoc. bylo to hrozný, pak se ji začalo rozvíjet astma. Od té doby, co jsme začali foukat(ventolin 6krát denně, ecobec 4krát denně), tak je naprosto bez problémů! bere tedy ještě sirup. Postupem času jsme ventolin úplně vysadili, ecobec snižovali-teď jaro bylo nejkritičtější období. A je úplně v pořádku. vypadá to, že ecobec vysadíme v červnu úplně ![]()
@ivodička píše:
@zoui08 tak za mě můžu říct, že skutečně žádné vedlejší příznaky nemámeMožná jen, že má zvýšenou chuť k jídlu…pořád se něčím cpe, ale vidět to na ni vůbec není-má v roce a půl 9kg
A růst taky odpovídá věku…
Nám moc pomohl, malá v 5 měsících měla za sebou neštovice, asi 3 záněty průdušek, šestou nemoc. bylo to hrozný, pak se ji začalo rozvíjet astma. Od té doby, co jsme začali foukat(ventolin 6krát denně, ecobec 4krát denně), tak je naprosto bez problémů! bere tedy ještě sirup. Postupem času jsme ventolin úplně vysadili, ecobec snižovali-teď jaro bylo nejkritičtější období. A je úplně v pořádku. vypadá to, že ecobec vysadíme v červnu úplně
Tak mi krom té 6té nemoci, jsme to měli uplně stejně. Dcera přinesla ze školky neštovice, syn je chytl a od té doby to jede. Opakované záněty průdušek, antibioitika až nás to dotáhlo na astma, lehkou laryngitidu a dnes jsem volla dr. a říkal, že z výsledků vyšlo že je na něco alergický, ale proto že je malinký, nedá se ještě zjistit na co.Tak snad nám ten ecobec také pomůže. Ventolin dáváme také, při potížích.
@zoui08 …jako by jsi mluvila o nás…tak snad vám ecobec pomůže stejně, jako nám ![]()
@ivodička píše:
@zoui08 …jako by jsi mluvila o nás…tak snad vám ecobec pomůže stejně, jako nám
Prosim te, jeste bych se chtela zeptat. Nekde jsem cetla, ze kdyz maji deti astma, tak jak jsou zahleneny a chrčí, tak ze davaj pri potizich ventolin a zaroven nejaky sirup na to odhleneni, treba mucosolvan, nebo ACC dirup.Nam nic takoveho doktor nerekl, ackoliv je syn zahleneny a chrčí. A myslim, ze odhlenit by potreboval.Tak ja vubec nevim, kdyz nam nic takoveho nerekl. Myslis ze ten ventolin a ecobec staci a odhleni ho to taky? Nebo jak to mate vy? Syn uz moc nekasle, ale proste chrčí.
@zoui08 ne, na odhlenění jsme nic nedostávali. Náš pediatr(kterému moc věřím) říkal, že s těmato léky to bývá ještě horší - hleny se rozpustí, dítě to neodkašle, stékají dolů a jsou z toho jen další záněty. V tomto případě bych vám doporučila to, co jsme měli my: dechovou rehabilitaci. Naučili mě během dvou návštěv, jak masírovat hrudníček a pak následně vyklepat, takto jsem cvičila s malou třikrát děnně, to vyklepávání i víckrát a skutečně to hrrrrozně pomohlo. měla po tom cvičení úplně „trhací kašel“ a vykašlala snad i to, co tam musela mít týdny ![]()
Dobrý večer, oživuji téma. Dcera (4,5). Brala ecobek, asi rok a půl. Začali se ji to tom hodně kazit zoubky. Vysadili jsme ho a bere montelukast. Teďka je období, že nějakou dobu kašle(vykašlává). Pediatr nám znova napsal ecobek. Já se jen děsím, že se ji začnou kazit i ty druhé zoubky. Nemáte nějakou radu?
@Mefag-r měla by se pořádně vypláchnout pusa a vyčistit zoubky.My máme teda už Seretide, ale vím že mi to u těch inhalátorů říkala lékárnice.
Montelukast máme taky, večer před spaním. No i tak se zoubky máme problémy, tak jsem z toho taková..rozpačitá.
My jsme si už s těmi zuby užili dost, vrtání trhání. Ty první čert vem, ale ty druhé mě trápí, mám prostě strach. Ikdyž ten ecokec nám stejně nijak moc nepomohl.
Nám dala Ecobec dětská doktorka, a alregoložka ho pak vyměnila za Seretide.
No my jeden zub držíme hlavně proto, aby nebyl problém pak s růstem těch stálých zubů. Ale o ty se budu ještě více bát.