Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak je těžká forma epilepsie? Je to až tak, že ti ji nevezmou do školky?
Ahoj,no,právě,nevezmou do školky,už jsem obešla plno mš v okolí,ale všude mi řekli,že ne,že dávaj přednost zdravím dětem a at si to domluvím ve speciální mš,ale taková tu není,takže já fakt nevím.
Taky mi jedna paní ředitelka řekla,že oni nejsou povinní hlídat kdy které dítě má dostat léky,což se mi taky zdá jako drsný.Chápu,že tam toho mají až nad hlavu,ale když by bylo jen jedno dítě ve třídě nemocné,tak si myslím,že se to zvládnout dá.Epilepsie přece není nemoc,u které by mělo být dítě izolované od svých vrstevníků.To,že nemůže být očkována,to chápu,ale bát se toho přece nikdo nemusí,aby takové děcko přijal.
ahoj a jak moc je postižená? Myslím tím tělesně a duševně - nají se sama, obleče se sama, chodí na WC ? Má dáno nějaké mentální postižení nebo fyzické -? Pokuď ne tak nechápu proč ti jí do školky nevemou
,přece ejstli půjde na klasickou základní školu tak jsou povini vzít kažýho předškoláka kdo k nim chce ,takže stejně by ti jednou malou vzít museli … Určitě by nebyla jediná kdo ve školce bere léky…Rozhodně bych napsala dotaz na ministerstvo školství jak to tedy je ..
Tak to je krutý přístup. Tvé dítě má trvalou kontraindikaci (potvrdí vám to lékař) a není to důvodem odmítnutí dítěte. Bohužel nutnost nestandardního přístupu díky nemoci už překážkou v přijetí být může.
Soukromé školky také odmítly?
Ano,kruté to je.Lékař už nám vše potvrdil.V soukromé školce jsem se ani neptala-na to nemáme peníze.
Tak o žádné postižení se doposud nemluvilo.Byla i na sezení u psychologa a ten nám řekl,že je vývojově i mentálně v pořádku.Zatím teda nechodí na nočník,snaží se jíst sama,jenom vázne trochu ta řeč,ale to logoped přiklání k té epilepsii.I když za poslední dva měsíce udělala v mluvení pokrok a dokonce říká nádherně i slovíčka s písmenkem R,což jí logoped chválil,že to prý ještě neumí lecjaké 5leté dítě.Ano,doktoři říkají,že by měla nastoupi do základní školy,ale až od sedmého roku-to teda trošku nechápu proč,ale to je jedno,ted mě zajímá ta školka.Známé syn bere léky na cukrovku a chodí do normální školky,ale v Brně.O tom dopise na ministerstvo už jsem též uvažovala.Cítím to jako velkou diskriminaci.
měla jsem to stejné se synem ale po očkování klíšťovky, byla jsem s ním i před posudkovou komisí a nic mi nedali, do školky taky nevzali, každou chvíli jsem píchala diazepan, tenkrát matka samoživitelka, ještě že jsem měla maminku jinak nevím jak by to dopadlo, sehnala jsem práci o víkendech, to maminka nebyla v práci a pohlídala, tenkrát jsem ještě doplácela epileptika okolo 1000,– měsíčně,pak to dost snížili, bylo to drsné období, také jsem dlouho nešla do dalšího dítěte.
Držím palce ať to zvládnete.
syn také začal později mluvit, dlouho mu to nešlo, a do školi šel od sedmi, psycholog na neurologii nám to doporučul.
Tak pokuď je v pořádku tak nechápu postoj školky
známý chlapeček 5 let dle lékařů v naprostým pořádku umí říct pouze máma,haf, bumbum ( bumbat) , číí ( čurat,kakat) ham ( jídlo) a do školky šel ve 3 letech a to si myslím,že s ním museli mít teda dost práce.
Chápala bych kdyby měla dcera mentální nebo fyzické postižení ( to někdy u epilepsie je),ale pokuď je jako její vrtevníci tak to teda nechápu
a taky mi to příjde jako diskriminace - do speciální školky patří děti s mentální, fyzickým nebo kombinovaným postižením a tam by dcera tak akorát zakrněla , vím,že jsou občas někde speciální třídy pro děti s oční vadou,ale tam taky nemá co dělat …Rozhodně je v dnešní době dost dětí i s cukrovkou a taky jim někdo v tý školce musí píchnout inzulín nebo dát léky a epilepsie není nic co by nikdo neznal, myslím,že epilepsii trpí teď hodně dětí
ještě bych se zkusila optat na městě -jestli město spravuje školky a patří pod něj a pak už jen stížností na ministerstvo. Třeba by ti jí vzali aspoň od příštího roku tey ve 4 letech ![]()
@Megg píše:
měla jsem to stejné se synem ale po očkování klíšťovky, byla jsem s ním i před posudkovou komisí a nic mi nedali, do školky taky nevzali, každou chvíli jsem píchala diazepan, tenkrát matka samoživitelka, ještě že jsem měla maminku jinak nevím jak by to dopadlo, sehnala jsem práci o víkendech, to maminka nebyla v práci a pohlídala, tenkrát jsem ještě doplácela epileptika okolo 1000,– měsíčně,pak to dost snížili, bylo to drsné období, také jsem dlouho nešla do dalšího dítěte.
Držím palce ať to zvládnete.
jj posudková komise
docela by mě zajímalo podle čeho posuzují ,protože to co z nich někdy vypadne je na
…
záleží asi také na ochotě školky, mít to od nich písemně že nevezmou a s tím někam jít
Hnus,stat by snad mel nest dusledky poskozeni zdravi ockovanim,ne??Nejenom,ze je nenese,ale jeste se k rodicum naprosto obraci zady.
Zakladatelko,na tohle se zkus spise poptat na webu postizene deti,je tam urcite hodne maminek ve stejne situaci co Ti radi poradi
Děkuji MEGG.Také jsi to neměla snadné.Nám to doporučil doktor také až od sedmi,aby šla školy.To mi nijak nevadí.Co se týče druhého dítěte,tak také váhám,ale nejspíš do toho půjdeme,nejdřív tak za rok.Měj se a děkuju. ![]()
MMONICO děkuju,určo se kouknu.Ano,je to fakt,tady v tom státě to stojí za.....na tom se poslední dobou shodne čím dál víc lidí a o to je to smutnější,když se jedná o dětskou populaci ![]()
Moc vás tu všechny zdravím.Pátrala jsem tady emimi,ale nenašla jsem odpověd,tak proto zakládám nové téma,snad se na mě nebudete zlobit
nemít žádné peníze. 

Jde o to,že dcerka-3 roky má dost komplikovanou formu Epilepsie,nesmí být očkována,má potíže s mluvením.Bylo jí to diagnostikováno ve 13 měsících,kdy jí to začlo po očkování Prevenarem 13 a odvezla nás rychlá s febrilníma křečema a bezvědomím.
Náš neurolog mi řekl,at se zeptám na příslušném úřadě na příspěvek na péči.Tam mi paní dala papíry a já je vyplnila a podala žádost se vším,co po mě chtěli.Nejdříve mi řekli,že nárok na to máme,ale před pár týdny mi volali,že to nejde.Jenže když mi holčičku nemůžou vzít ve školce,tak jak to máme tedy tedka vyřešit?Nemůžu s ní být přece doma a
Je tu někdo v podobné situaci kdo by mi prosím mohl poradit?
Děkuji za vaše rady a přeji pěkný den