Ecobec a vedlejší příznaky

3361
12.6.12 11:25

Ecobec a vedlejší příznaky

Maminky, nedával někdo z Vás dítěti inhalačně ecobec? Vím, že to jsou kortikoidy a ty mohou způsobit po dlouhodobém užívání zvýšenou chuť k jídlu a přibývání na váze, ale jak to je, když se inhalují? V letáčku se o ničem takovém nepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
918
12.6.12 11:34

dítěti jsem ho nedávala. Ale dlouhodobě jsem ho užívala já. Neměla jsem ani jeden z příznaků který popisuješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
12.6.12 11:34

My ho brali jen narazove pri nemoci a to naopak chut k jidlu moc nebyla. Ale pri dlouhodobem uzivani vedlejsi ucinky nejake budou prece jenom jsou to kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
12.6.12 11:40

My je bohužel budem muset mít dlouhodobě, tak se toho docela bojím, malé je teprve 8 měsíců. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
12.6.12 11:45

Nedávla jsem dítěti, ale brala jsem ho já a myslím, že nic takového jsem neměla. (O nic víc než obvykle :-D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
12.6.12 11:49

Díky, uklidnili jste mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.6.12 12:04

Dcera ho bude užívat už rok a nic. Jsou jí dva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
12.6.12 12:20

Dítěti jsem ho nedávala a sama ho beru teprve krátce. Ale údajně by neměl vedlejší účinky moc mít, protože je to inhalátor a dostává se přímo do průdušek, kde pomáhá a nevadí a neměl by se ve větším množství dostat přímo do zbytku těla, narozdíl třeba od silných prášků s kortikoidy. Pokud to máte předepsané, určitě to bude OK.

• Citovat
  • Upravit
191
12.6.12 13:08

Můj malý ho bere teda zatím krátce a všimla jsem si, že je ještě více neposedný než byl a že začal být agresivní od té doby co to bere, ale to s tím nemusí mít žádnou souvislost. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.1.13 22:58

ECOBEC - vedlejší účinky

No my jsme ho dostali také na předpis. Po přečtení příbalového letáku mě teda dost viděsilo, co všechno z toho může být i když třeba ne tak často. Ta agresivita a hyperaktivita je tam psaná taky. I když samozřejmě to s tím nemusí souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
23.1.13 08:33

@Zuzi09 Tak my ho vdechujeme už od května(jsem zakladatelka této diskuze) a zatím tedy nic, žádné vedlejší příznaky:-) Dcerka je tedy živější, ale to je můj syn taky a nic nebere:-) Proč jste ho dostali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.1.13 12:46

My jsem ho dostali kvuli opakovaným zánětům průdušek (asi 6×) První měl nějak po 6-tém měsíci. Teď mu jsou 3,5 roku. Začal s tím častěji po tom třetím roce - jak začal navštěvovat školičky. Laringitýda byla jen jednou. Dost často začne rýmou a pak to přejde na dráždivý kašel - stáhnou se mu průdušky a kašle dokud se nepozvrací. Pak se to konečně na chvilku uklidní. Jinak teď už nějakou dobu je ok. Ecobec jsme ještě nezačali. Teď i běhá venku v tom mrazu - je celkově živější - a nijak exta nekašle, v noci je teď taky delší dobu klid. Tak si říkám, jestli je to vážně nutné hned nasazovat kortikoidy. Dostala jsem kontakt od mamky na alergoložku - tak asi taky zkusím tento směr. Malej je atopik - kdo ví, třeba to bude z alergií. Manžel je taky alergik a já atopik (taky dobrá dvojka :lol: ) Do respirační poradny jsme objednaní až koncem března. Trošku jsem se zalekla té hyperaktivity a agrese - on už náš malej je tak dost svéráz, kterej nejde pro ránu nebo boxování daleko a nevím jestli bych větší agresi zvládla. Ono třeba ani šedý nebo zelený zákal není žádná sranda - i když to není častý případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
23.1.13 12:55

@Zuzi09 Tak takhle přesně to bylo unás-ale nám byli 4 měsíce. Malá byla od narození atopik, pak následovalo několik zánětů průdušek doprovázených obstrukcí dýchacích cest, neštovice, 6.nemoc…po nasazení ecobeku se zlepšila o 100procent. Na alergologii nám řekli, že budeme muset ecobek používat nejméně rok a že je to správná léčba. A těch kortikoidů je tam minimální dávka, neboj, hlavně působí jen v průduškách, tak si říkám, že je to lepší, než nějaké prášky. A také bereme na alergie aerius sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
23.1.13 13:01

Ahoj, malému jsme taky začali stříkat Ecobec. Od října, a řekla bych že zlepšení určitě je. Trpí na průdušky. Vedlejší účinky na něm nepozoruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
23.1.13 13:13

@stepankab A kolik ho dáváte? My začali na 2 ráno, 2 večer, teď už jsme se dostali jen na 1 ráno :) (po 8 měsících)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí