Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
kazivost tubů po ecobecu jsem také řešila - informovala jsem alergologa a vysadili jsme ho. Domluv se s lékařem.
U alergologa jsme ho vysadili, dala mi právě ten montelukast. (je to náš druhý alerg. ). Teďka nám ho chce zpět dát pediatr. Je nějaký inhalační sprej bez kortikoidu?
Dětská chce ecobec nasadit mému mladšímu. Zeptam se na to ještě, jestli není jiná možnost.
Moje dcera bere seritide rano a vecer a ecosal velmi casto3-4denne. a jak nepomaha tak inhalujeme ventolin. a k tomu mame tz zvikaci tablety na vecer.jsou ji 3roky a 5mesicu. zoubky mame spatne ale nenapadlo me ze s toho.:-)
@terezinka25 my skoro to samý, akorát ventolin mi přijde že líp reaguje na sirup, tak dávám ten když je třeba. Mladší je na ventolinu 14 dni z měsíce už od září.
Starší má jeden zoubek otevřený, má tam díru, musíme čistit a proplachovat, a myslím že ty žvýkací tablety tomu zrovna moc napomáhají.
@andelka83 my museli uz trhat mela vacek bobek.my mame inhalace od 5mesice zivota.nam sirupy uz nepomahaji.je to hruza od ledna dvakrat zapal plic a vecnej kasel a zahleneni. a 7dni na jipce.za zivot uz 5nemocnic hruza.
@terezinka25 píše:
@andelka83 jinak ty tablety rozmackavame do piti
A jak přesně? Mi trvalo dlouho ho donutit, aby to vůbec pozvykal, hned to zapiji.
No, pokud se s tím zubem něco po..tak bude muset ven taky.
Teda to jste si užili. My zatím nemocnice nic, ale záněty průdušek pořád, docházka do školky týden tam,3 týdny doma. Teď v MŠ vydržel měsíc a půl, ale už to zas začíná.
Ja to rozmackam mezi lzickama na prasek dam do take te odmerky od leku do toho nejake piticko co ma rada a vypije v poho.mala je astmaticka a staci trochu a je marod.ve skolce chybeĺa zatim 5tydnu ![]()
@Mefag-r : Syn(skoro 5.r.) užívá Ecobec rok a půl, 2×denně, ale kazivost zubů jsem zatim nezaznamenala. Po užití opravdu pořádně vypláchnout pusu, nejlépe vyčistit zoubky.
Holky, chtěla bych se zeptat, zda jste nezaznamenaly pupínky okolo pusy z ecobecu? Vsichni mi tvrdí, že to ecobec nemůže způsobit, ale od te doby, co ho mame, tak ma maly osypanou pusu. Uz jsem sundala tu gumu z inhalatoru, ale tim to není. Tak mi dali další kortikoidy na pupinky, ty pomohly, ale nejdou užívat pořád, takže to ted mazeme Sudocremem a držíme to nějakých nic moc mezích. Setkal jste se s tím někdo a pomohlo vam neco dlouhodoběji? díky
Ahoj holky, syn (19 měsíců) užívá Ecobec asi 4 měsíce kvůli častým obstrukčním bronchitidám, kdykoli se mu spustí rýma, vždy to pak pokračuje v kašel, který přejde na průdušky, po Ecobecu na pár měsíců pokoj a teď opět. Zaznamenala jsem u syna od té doby, co Ecobec používá velmi hojné tmavé ochlupení na zádech, což před tím neměl a je mi divné, že takhle z ničeho nic, pokud to bude takovouto rychlostí pokračovat, tak nevím
. Už jsme objednaní na endokrinologii a v respiračce se o tom samozřejmě také zmíním, pediatrička říkala, že se jí nezdá, že by to měl z toho, ale že to možné je, přeci jen jsou to kortikoidy. Už jsem z toho na palici, neměly vaše dětičky podobné nežádoucí účinky?
Děkuji