Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, za mě Eduard, také můj favorit, Jenže my máme problém, že naše příjmení začíná na D…, hůře se to vyslovuje, tak uvažujeme ještě nad verzí Eda…nemáte někdo knihu o jménech jestli to jde?. Ale nevím, jestli by celý život zase nemusel říkat: já nejsem Eduard, jsem Eda
tak možná budeme myslet něco jiného…
@alpana Jak jsem psala, deda byl Eduard a ani tenkrat mu nikdy nikdo Eduarde nerekl. Dalsi Eduard byl v praci kolega a take pouze Eda. My jsme vybrali Eddie. Bydlim v Holandsku a tady se zdrobneliny apod nepoužívají, takže Eduard by zůstal Eduardem ![]()
V rodině máme Edvarda a to jméno se mi líbí. Akorát mu zatím všichni říkají Edo.
Edmund:-)
Nejvíc se mi líbí Edwin, ale to mi přijde v Čechách přeci jen už poněkud nepoužitelné.
Edward bych nevolila k českému příjmení (jinak klidně, Stmívání mě minulo;-)), Eduard či Edvard mi přijde pěkné obojí, Eduard asi o něco hezčí.
Edvard - Střihoruký Edvard, Edward Cullen
Eduard - v naší kotlině se „Ty si Eda“ používá skoro jako urážka ![]()
V pubertě vám asi moc nepoděkuje. ![]()
@emalinka Neznám pomalu ani jedno dítě, které by v pubertě rodičům poděkovalo za jméno. Když jsem se pohybovala v kolektivu puberťáků a ptala jsem se jich na to, tak to stejně více řešily holky, ty měly vymyšlených tisíc krásnějších a modernějších jmen, než jak se jmenovaly. Kluci také třeba nebyli spokojení, ale nic lepšího je nenapadlo, nebo jim to bylo šumák. Co my víme… Eduard je pěkné, tvárné, klasické jméno. Žádná exotika a přitom je v dnešní době originální!!! Kdyby se nám hodilo k příjmení, jdeme s mužem do toho ![]()
A ještě k urážkám. U nás je urážka např ještě : Ty jsi Janek, Matěj, atd… a kolik jich tu kolem nás běhá, a myslím si, že se jim nikdo pomstit nechtěl ![]()
Eduard je mé vysněné jméno. Je nádherné, velmi tvárné a super i v základním tvaru. Doufám, že jednou budu mít syna:-)Líbí se mi strašně moc i Vilém, dále pak Otakar, Oliver a Hugo.
@Oliva7 Jé, no tak to máš podobný vkus na jména, nám se můj vysněný eda nehodí k příjmení, tak jsme se dohodli na Vilémovi
teda, když to nebude holka u té jsem bezradná úplně moc…
Alpano, škoda, že jsem to nepřipsala:-)))…na holku nemáme jediné jméno. Nejde o to, že bysme se neshodli, ale já prostě hezké dívčí jméno neznám. Mám tak nějak Olivii, Vilmu/Vilemínu a Žofii, ale ani jedno mě nechytlo za srdce tak jako Eduard a Vilém. Zatím dítě nečekáme, tak snad ještě na něco přijdu. Viléma máte krásného. Vilda, Vilík…opravdu nádherné jméno. Gratuluju:-)
Jo to je asi pravda, že v pubertě je najednou všechno špatně.
Proč ale dávat zbytečně záminku.. ![]()