Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Holky, obnovuji diskuzi. Cekam chlapecka a chtela bych mu dat jmeno bud Eduard nebo Edvard. Nevim, jakou variantu dat. K prijmeni jdou obe.
Mate zkusenost se jmenem, dali byste?
Eduard. Edvard s V je směšný a s W se do našich končin nehodí.
Eduard se mi líbí moc, zvažovali jsme ho jako jméno pro kluka, akorát se teď kolem nás vyrojilo hned několik malých Eduardů, tak proto jsme zvolili jiné.
Edward mi do českého prostředí (příp. s českým příjmením) nesedí a Edvard mi naskočí akorát Beneš a to bych nechtěla.
Eduard, je to docela často dávané jméno, Edvard ne. Mně přijde Edík hezký.
@klamonožka píše:
Eduard se mi líbí moc, zvažovali jsme ho jako jméno pro kluka, akorát se teď kolem nás vyrojilo hned několik malých Eduardů, tak proto jsme zvolili jiné.Edward mi do českého prostředí (příp. s českým příjmením) nesedí a Edvard mi naskočí akorát Beneš a to bych nechtěla.
Ani Beneš nebyl samozřejmě Edvard. Byl normálně Eduard, Edvard se mu jen říkalo.
Edvard je super, hned bych ho dala. A je mezinárodní. Známá má syna s tímto jménem, páč byl počat v Británii.
@LiduNe píše:
Edvard je super, hned bych ho dala. A je mezinárodní. Známá má syna s tímto jménem, páč byl počat v Británii.
S jednoduchým V?
@lucad77 píše:
Ani Beneš nebyl samozřejmě Edvard. Byl normálně Eduard, Edvard se mu jen říkalo.
Nechal si jméno změnit na Edvard, když si nechávala na jeho přání změnit křestní jméno jeho manželka. Alespoň co jsem se kde dočetla. V každém případě se tak o něm všude mluví a píše, takže mi tahle asociace nepřijde nijak překvapivá.
@Sadman šprt je ještě v dnešní době urážka? Já tedy rozhodně budu radši, když moje dítě bude šprt, než grázlík…
A teď k diskuzi, dala bych klasicky Eduard, bude to pak Edík, Eda, Ed, Edíček. Pokud bych dala jméno Edvard, tak bych čekala spíš oslovení Edví, Edvíku, Edvo, Edvíčku… takže záleží, jak mu chcete říkat a jak chcete, aby mu říkalo okolí
@Anonymní píše:
Holky, obnovuji diskuzi. Cekam chlapecka a chtela bych mu dat jmeno bud Eduard nebo Edvard. Nevim, jakou variantu dat. K prijmeni jdou obe.
Eduard je samo o sobě moc hezké. Není třeba vymýšlet jiné variace.
@Anonymní píše:
podle prijmeni, aby jmeno a prijmeni melo rozdil prave jednu slabiku. Takze pokud treba Cermak, tak Eduard, pokud Vesely, tak Edvard.
Eduard je nádherné jméno. Klidně bych ho svému synovi dala. Edvarda ne.
Edward