Eduard nebo Edvard?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sierrablack
17.3.23 17:45

Edward

• Citovat
  • Upravit
24715
17.3.23 17:53
@Anonymní píše:
Holky, obnovuji diskuzi. Cekam chlapecka a chtela bych mu dat jmeno bud Eduard nebo Edvard. Nevim, jakou variantu dat. K prijmeni jdou obe. :think:
Mate zkusenost se jmenem, dali byste?

Eduard. Edvard s V je směšný a s W se do našich končin nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
17.3.23 17:57

Eduard se mi líbí moc, zvažovali jsme ho jako jméno pro kluka, akorát se teď kolem nás vyrojilo hned několik malých Eduardů, tak proto jsme zvolili jiné.

Edward mi do českého prostředí (příp. s českým příjmením) nesedí a Edvard mi naskočí akorát Beneš a to bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
17.3.23 18:08

Eduard, je to docela často dávané jméno, Edvard ne. Mně přijde Edík hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
17.3.23 18:27
@klamonožka píše:
Eduard se mi líbí moc, zvažovali jsme ho jako jméno pro kluka, akorát se teď kolem nás vyrojilo hned několik malých Eduardů, tak proto jsme zvolili jiné.Edward mi do českého prostředí (příp. s českým příjmením) nesedí a Edvard mi naskočí akorát Beneš a to bych nechtěla.

Ani Beneš nebyl samozřejmě Edvard. Byl normálně Eduard, Edvard se mu jen říkalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
17.3.23 20:08

Edvard je super, hned bych ho dala. A je mezinárodní. Známá má syna s tímto jménem, páč byl počat v Británii.

• Citovat
  • Upravit
24715
17.3.23 20:09
@LiduNe píše:
Edvard je super, hned bych ho dala. A je mezinárodní. Známá má syna s tímto jménem, páč byl počat v Británii.

S jednoduchým V?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
17.3.23 22:09
@lucad77 píše:
Ani Beneš nebyl samozřejmě Edvard. Byl normálně Eduard, Edvard se mu jen říkalo.

Nechal si jméno změnit na Edvard, když si nechávala na jeho přání změnit křestní jméno jeho manželka. Alespoň co jsem se kde dočetla. V každém případě se tak o něm všude mluví a píše, takže mi tahle asociace nepřijde nijak překvapivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
17.3.23 22:47

@Sadman šprt je ještě v dnešní době urážka? Já tedy rozhodně budu radši, když moje dítě bude šprt, než grázlík…

A teď k diskuzi, dala bych klasicky Eduard, bude to pak Edík, Eda, Ed, Edíček. Pokud bych dala jméno Edvard, tak bych čekala spíš oslovení Edví, Edvíku, Edvo, Edvíčku… takže záleží, jak mu chcete říkat a jak chcete, aby mu říkalo okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
17.3.23 23:04

@K92 Ty jseš fakt Eda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
18.3.23 07:37
@lucad77 píše:
S jednoduchým V?

S jednoduchým.

• Citovat
  • Upravit
74217
18.3.23 07:40
@Anonymní píše:
Holky, obnovuji diskuzi. Cekam chlapecka a chtela bych mu dat jmeno bud Eduard nebo Edvard. Nevim, jakou variantu dat. K prijmeni jdou obe. :think:

Eduard je samo o sobě moc hezké. Není třeba vymýšlet jiné variace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.3.23 10:50
@Anonymní píše:

podle prijmeni, aby jmeno a prijmeni melo rozdil prave jednu slabiku. Takze pokud treba Cermak, tak Eduard, pokud Vesely, tak Edvard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
18.3.23 12:37

Eduard je nádherné jméno. Klidně bych ho svému synovi dala. Edvarda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
18.3.23 13:36

@Sadman?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...