Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Oliva7 tO JE FAKT SRANDA: Žofii jsme měli psanou u minulého dítka, ale byl to kluk
ale také mě to úplně nechytlo, tak to rozhodl manžel. A ted to prý vypadá, že holku pojmenujeme po porodní asistence, která bude mít zrovna službu
vymyslel manžel!!! Prý :Jen oufám, že to nebude Bohuna!!!Ale i na to bychom si zvykli ![]()
Bohunu tedy v hledáčku nemám:-)Přítel navrhuje Lilianu, jenomže jeho příjmení má taky „L“ a podle mě to moc nezní…3× „L“…tak když byste n aněco přišli, tak dej vědět, jsme zvědavá, co vyberete, když máme podobný vkus na jména.-)
@Anonymní píše:
Ahoj jaká varianta se vám líbí nejvíc Eduard, Edvard, nebo Edward? Líbí se nám Eda a nevíme co dát. Já jsem asi pro Edvarda, protože máme trochu šišlavější příjmení, ale jinak bez příjmení bych zase byla pro Eduarda. Tatínkovi se Edvard nelíbí, ten by chtěl u nebo w, že to jinak vypadá blbě. Jsme už docela bezradní, proto budu ráda za vaše odpovědi.
Dík, nastávající mamina.
K typicky českému příjmení určitě Eduard. Edward je spíš pro zahraniční příjmení.
Co takhle Edmund „bohatý ochránce“ či Edgar "bohatý kopiník?
@alpana píše:
Ahoj, za mě Eduard, také můj favorit, Jenže my máme problém, že naše příjmení začíná na D…, hůře se to vyslovuje, tak uvažujeme ještě nad verzí Eda…nemáte někdo knihu o jménech jestli to jde?. Ale nevím, jestli by celý život zase nemusel říkat: já nejsem Eduard, jsem Edatak možná budeme myslet něco jiného…
Tolik k Edovi
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
@Oliva7 píše:
Bohunu tedy v hledáčku nemám:-)Přítel navrhuje Lilianu, jenomže jeho příjmení má taky „L“ a podle mě to moc nezní…3× „L“…tak když byste n aněco přišli, tak dej vědět, jsme zvědavá, co vyberete, když máme podobný vkus na jména.-)
Co třeba: Odeta, Jenovefa, Šárka, Doubravka, Drahomíra/Drahuše, Libuše, Milena, Brigid, Helen, Alexie, Antonie, Apolonie, Ariadné, Běla,…
@Morrígan Ní_Boii : nějak ani jedno se mi nelíbí…ach jo, s holkou bude potíž…
Běla by mi nevadila, ale manžel nesouhlasí
U nás ted naposledy padla Emílie, k tomu jsme neměli ani jeden žádnou velkou výtku, tak ještě uvidíme, do dubna času dost. Antonie je pěkné, mají příbuzní a známe i Doubravku ![]()
@Oliva7 píše:
@Morrígan Ní_Boii : nějak ani jedno se mi nelíbí…ach jo, s holkou bude potíž…
Na děvčátek je spousta krásných jmen: https://cs.wikipedia.org/…_p%C5%AFvodu
Krasny vecer,
Nevite nahodou, jestli jde v CR pouzit varianta Eduardo? Mame slovenské příjmení a s tim „o“ na konci mi to zni daleko lip…
Dekuji moc ![]()
@Anonymní píše:
Krasny vecer,
Nevite nahodou, jestli jde v CR pouzit varianta Eduardo? Mame slovenské příjmení a s tim „o“ na konci mi to zni daleko lip…
Dekuji moc
@Anonymní píše:
Krasny vecer,
Dekuji moc
V Knappový to je (v seznamu jmen, které je možné v ČR dát bez dalšího jazykového ověřování), tak by s tím snad neměl být problém.
Měla bych takový dotaz, co myslíte:
Kdybychom dali jméno Eduard, zvyklo by si okolí, že se mu neříká Edo (a není Eda), ale Ede (že je Ed)?
Ed/Eda/Edovi/Eda/Ede!/Edovi/s Edem se mi líbí prostě mnohem víc.