Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@klamonožka píše:
Nechal si jméno změnit na Edvard, když si nechávala na jeho přání změnit křestní jméno jeho manželka. Alespoň co jsem se kde dočetla. V každém případě se tak o něm všude mluví a píše, takže mi tahle asociace nepřijde nijak překvapivá.
Možná, ale to nic nemění na tom, že rodiče ho pojmenovali normálně Eduard.
@LiduNe píše:
S jednoduchým.
To bude něco jako Džesika. Nebo Guči.
Buď to dám česky, nebo anglicky, ale správně. Tyhle mezipatvary jsou divné.
@lucad77 píše:
To bude něco jako Džesika. Nebo Guči.Buď to dám česky, nebo anglicky, ale správně. Tyhle mezipatvary jsou divné.
Nemyslím si. Edvard jako tvar jména Eduard se v českém prostředí používá relativně dlouho. Edvard Beneš třeba. Edward je původní anglosaský tvar, asi by byl nejlepší.
@LiduNe píše:
Nemyslím si. Edvard jako tvar jména Eduard se v českém prostředí používá relativně dlouho. Edvard Beneš třeba. Edward je původní anglosaský tvar, asi by byl nejlepší.
Edvard Beneš byl Eduard. Patvar Edvard si zvolil asi proto, že byl trochu cáklý - viz změna jména manželky z Anna na Hana, proč proboha?
Jiného Edvarda z dějin neznám. Ale samozřejmě je to každého věc. Já bych to zkrátka takto nedala.
Mimochodem všem Eduardům zdar, mají dnes svátek. ![]()
Edvardů je v ČR 506. Takže se tahle variace dává. Dcera taky není Melissa, jak je v Anglii. Ale je po našem Melisa a nikdo s tím větší problém nemá. Ono je to na pocitech. A na pocity druhých bych se mohla vykašlat. Takže si dej jméno, které chceš ty.
Máme Eduarda a starší syn když ho mladší brácha štve mu říká Edvarde…to jsou pak hádky… Eda má rád když se mu říká buď Edo, edíku, jeho rehabilitační doktorka mu říká Edoušku..úplně nejméně se mu líbí Edíčku..ale na něj to jméno sedne!