Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, měla bych dotaz.
Kocourek nám hrozně poskrabal podlahu a jsme v pronájmu
chci se zeptat, zdali pomůže zastrihnuti drapku, jestli se to škrábání nějak zamezí díky tomu. Zároveň bude je mít i tak ostré, když třeba se po mně nějak ohání nebo tak? Otupi mu je to nějak? Děkuji
@Whtfishlddds píše:
Dobrý den, měla bych dotaz.
Kocourek nám hrozně poskrabal podlahu a jsme v pronájmuchci se zeptat, zdali pomůže zastrihnuti drapku, jestli se to škrábání nějak zamezí díky tomu. Zároveň bude je mít i tak ostré, když třeba se po mně nějak ohání nebo tak? Otupi mu je to nějak? Děkuji
Dejte tam svuj koberec, ten muze skrabat do aleluja.
@Whtfishlddds striham drápy kockam v byte pravidelně. Zničeno nemáme nic
@Whtfishlddds to se mi nezdá, že zrovna kocka poškrábe podlahu, vždyť při chůzi ma zatažené drápky. Jo kdyby rozdrapal gauč, to by byla jina
Ale drápky domácím kočkám bezne striham
Mam dva kocoury, zničeno nic…drapky se domácím kočkám stíhat musí, jinak by jim přerostly. Pravidelně kontrolovat.
Máme doma dvě kočky a nikdy podlahu nepoškrábaly. A ani jsme jim nikdy drápky nezastřihovaly, doposud si dělají manikúru a pedikúru díky škrabadlům ![]()
Buď vyražte k veterináři, ať vám je zastřihne a ukáže jak na to, nebo investuje do kvalitního škrabadla
@Janee19 ono to není, že by při běžném chození podlahu poskrabal, ale když si s něčím hraje a jakoby na ni „uklouzne“, tak tasi drápky a tak to přejede podlahu
@Whtfishlddds nebylo to už? Vždyť kocka je lehká… My měli od psa škrábance na podlaze v zatáčkách, když běžel a vybíral to, tak tam škrábance nechal. Ale byla to akce na pár let a byl tak 2× tezsi než kocka…
Dřevěné podlahy kočka poškrábe (hlavně v zatáčkách při běhání, laminátovou ne, máme ovšem nějaký extra odolný typ, právě kvůli kočce, mnohaletá zkušenost vedla k tomu, že už nechci dřevěné parkety. Ale drápky stříhám každopádně.
Nikdy jsme drápky nestříhali, máme škrabadlo v každém patře, podlahu si moc nedovedu představit, jak kočka poškrábe ![]()
sedačku, polstrované dveře to ano, to škrábou, ale podlahu ![]()
koupila bych teda raději koberec