Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, myslíte si, že je riskantní vzít si půl rocniho králíčka? Není zvyklý na děti, ale je prý mazlivy. Mám 2 děti, tak se bojím, aby se socializovat. Nemáte zkušenost?
Riskantní to podle mě není.
3-letý králík si tehdy zvykl na to že je z něj mazel (měl být na polívku takže ho nikdo nemazlil
)
Takže bych se toho nebála.
Půlnoční je podle mě lepší, než malej. Má za sebou pubertu, jeho povaha už je jasná. Ne všichni králíčci jsou mazliví a jakou náturu budou mít se pozná právě až po té pubertě. Víc bych řešila ty děti, jak jsou velké? K malým dětem králík vhodný není. A pak taky, jestli žere seno - ti, co ho nežerou, mívají od cca 3 let hodně zdravotní problémy.
@Dabba Pořizuji ho dcerce 7 let, mám i 3 letého syna. Králíčka jsme měli, bohužel jen krátce, po měsíci a půl zemřel, nic mu nebylo a ráno byl mrtvý…
@fly.zuzka tak pokud vám už jeden umřel, tak bych se zajímal proč. Jinak případnou chybu uděláte znova a zabijete dalšího. ![]()
Jinak půlroční je určitě lepší než úplně malej. Je víc odolnej.
Očkovaný byl. Dala jsem králíčka na pitvu, výsledky ještě nemáme.
@fly.zuzka píše:
@Dabba Pořizuji ho dcerce 7 let, mám i 3 letého syna. Králíčka jsme měli, bohužel jen krátce, po měsíci a půl zemřel, nic mu nebylo a ráno byl mrtvý…
No, oni Ti zakrslí králíčci jsou přešlechtění, takže přecitlivělí na vše. My máme teď skoro tříleťáka, brali jsme si ho v jeho roce. Silnej kousek, nikdy mu nebylo zle, zácpu a pak průjem měl jen jednou, když jsem ho v době línání zapomněla večer vyčesat. Před 14 dny v neděli dojdu ráno ke kleci a leží tam na boku, vypadá, že umře… frčela jsem s ním na pohotovost a prý „ucpaný střeva, skoro se nehejbou, nafouklej jak balón, dobře že jste dojela, do pár hodin by nebyl“. Dostal stejnou stravu, jako celý ty 2 roky, žádná změna ve stravě neproběhla. A veterinářka: „to se u nich prostě stává, jsou přešlechtění, jak jim něco nesedne, hned je to hodně špatné“. 4 dny byl na umření, týden dostával 3× denně injekce a rozchodil to. Kdyby byl od přírody křehčí, nedal by to. Ty případy, že králík je večer čilý a ráno mrtvý nejsou vyjímečné.
Btw, můžou umřít i ze stresu. Stejně tak můžou být ze stresu agresivní. Proto bych k tříleťákovi králíčka nepořizovala. Tříleťákovi nevysvětlíte, že ho nesmí hladit kdy chce, nosit jak chce. Králíčkovi zas nevysvětlíte, že když ho kluk uloví, má potlačit instinkt a nezdrhnout, nebo kluka nepokousat. Anebo že se ulovení nemá bát až ho z toho klepne.