Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj hledám tady nějakou maminku nebo maminky, které v těhotenství prodělali eklampsii (záchvat), a mají po ní další dítě.
Budu ráda jestli se mi ozvete i anonimě, děkuji
a budu se těšit. ![]()
Příspěvek upraven 19.08.13 v 12:22
AHojky, gratuluji k holčičce. Já měla teda preeklampsii, což není to samé no, ale podobné ![]()
Ahoj já měla taky jenom preeklampsii a druhé těhotenství bylo bez problémů a i tlak jsem měla v normě. První porod skončil sekcí a druhý jsem rodila spontánně. Držím palce, at i u tebe to druhé těhu je v pohodě.
Opakovat se to určitě nemusí a víc hlídaná jsem nebyla, jenom věnoval víc pozornosti tlaku a bílkovině. ![]()
Já měla taky jen preeklampsii u první, u druhýho hned pod kontrolou s tlakem, jak byly známky zvyšování, hned na internu… ale nakonec se to vždycky srovnalo, takže jsme to dotáhly. Měla jsem pak spíše kolísavý, třeba 2 dny vysoký, pak se zase srovnal. Měla jsem doma tlakoměr a pravidelně se přeměřovala. Asi je důležitý u druhýho ta kontrola včas. Jinak se s tím nic moc nedá dělat, hlídat a když je už problém - tak mi řekli rovnou, jediná léčba je porod ![]()
Ahoj,
já měla zřejmě eklamptický záchvat, který nejprve hodnotili jako epileptický (epilepsii jsem nikdy předtím neměla) - porod císařem v bezvědomí - 37+5 tt - holčička - už je v pořádku.
Ahoj minulý týden jsem prodělala eklamptický záchvat v bezvědomí a císař. Miminko je v pořádku ale mě furt lítá tlak dostala jsem Dopegyt. Navíc mám černé fleky před očima. Abych pravdu řekla furt mám strach že se mi záchvat vrátí je to možné???Jsem zoufalá večer nemůžu ani spát páč se mi to stalo ve 4 ráno
Prosím o nějaké ujištění ze to opravdu končí ukončení těhu.
Ja teda taky mela „jen“ preeklamsii, bala jsem se druheho rehotenstvi, ze se to bude opakovat a nabere to jeste vetsi grady a nic. Tlak ok.
Opravdu to vetsinou ukoncuje konec tehotenstvi @Terinka23
Ano, existuji pripady tzv. post-partum eklampsie (eklampsie po porodu), vetsina se vyvine do 48 h po porodu. Takze jestli uz mas tyden po porodu, nejvetsi riziko mas za sebou.
Teoreticky se muze objevit cele sestinedeli, takze kdyby jsi mela bolesti hlavy, opravdu se necitila dobre a bylo ti hodne spatne, tak se ozvi gynekologovi. Ale celkove je to nejhorsi za tebou.
Ale já už záchvat měla před týdnem zajímá mě jestli to můžu dostat znovu týden po porodě. Jinak děkuji že odepisujete ![]()
Ja prodělala zachvat v pondělí a hledám někoho kdo si prošel něčím podobným. Mam uplne to same, porod v bezvedomi v 32tt, malá je v inkubátoru, ale jsme obě živé. Jen nevím co bude dál ![]()