Konizace v celkové anestezii - proč?

421
6.8.11 23:52

konizace v celkové anestezii - proč??

Ahojík holky, mám dotázek…
S manželem jsme se začli snažit-spíš jsme tomu nechávali volný průběh, před několika měsíci o mimi.
Bohužel jsem po milování vždy dost silně špinila, se svou dr jsme dlouho řešili otázku konizace…nějakou dobu jsme čekali, zda se můj stav nezlepší, ale bohužel, se to spíš zhoršilo, tak jsem se rozhodla, že to nebudu dál protahovat…stejně to prý nic není…
Jen je mi divné, že budu kvůli konizaci v celkové anestezii a 2 dny v nemocnici? Slyšela od spoustu holek, že jim byla konizace udělaná ambulantně, tak nevím :nevim:
Máte s tím někdo zkušenost??? Za jakýkoli info budu ráda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
421
6.8.11 23:56

a když už jsem v tom dotazování…dr mi kvůli té konizaci napsala na 3m anti, páč mám nepravidelnou ms. První týden v poho, ale po týdnu jsem opět začala špinit a prakticky jsem dosud nepřestala (v pondělí si beru poslední prášek z prvního platíčka). Nevíte, z čeho by to mohlo být?? Už jsem z toho dost nešťastná a co si budem povídat…manža taky, páč se mi do tulení moc nechce :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
7.8.11 00:02

Ne všechny antikoncepce „udrží“cyklus,tzn. že nekrvácíš v průběhu užívání tablet.Mě trvalo dlouho,než jsme našli antikoncepci,která je schopná udržet krvácení.Skončila jsem až na třífázévý antikoncepci s dost velikou dávkou hormonů.Ale přibírala jsem na váze,tak jsem potom zkusili Yasminelle a ta nakonec udrží cyklus a nemá nepříjemné otoky a přibírání na váze.I když cenově je asi nejdražší,nebo mezi nejdražšími.
Konizace je vlastně odříznutí vrstvy děložního čípku,proto se to dělá v celkové anestezii.Byla jsem v nemocnici tuším 3 dny a potom cca 7-10 dní doma v relativním klidu.Když jsem ho úplně nedodržovala,tak jsem krvácela.To co holky popisují jako ambulantní výkon je buď odběr kousku sliznice,nebo vypálení vřídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
7.8.11 00:04

Ahoj, me ceka stejny zakrok asi v zari, ale z jineho duvodu. Anestezie a nasledna hospitalizace je otazkou zarizeni, kde zakrok podstoupis - jake tam jsou zvyklosti. Pry hlavne v soukromych centrech jdes hned domu, v ostatnich nemocnicich zustavas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
7.8.11 00:18

Aha…děkuji moc holčiny…tak snad vše bude ok… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
7.8.11 01:17

Ja ji absolvovala a 2 hodky po zakroku, kdyz jsem se citila ok me pustili domu. Musela jsem mit odvoz napr. taxi nebo pritel. Bylo to celkem ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
7.8.11 08:06

Záleží, jestli jde o klasickou konizaci nebo tzv. konizaci elektronickou. Klasická se už moc nedělá, je zbytečně invazivní. Po ní se v nemocnici bývá ty dva dny, provádí se v celkové narkóze. Elektronická se dělá v místním znecitlivění, v podstatě se ta špatná sliznice spálí a pak se odlučuje, dost to pak smrdí :roll: Je to modernější metoda, ale už dost rozšířená, doktor se divil, že mojí známé 3 roky zpět dělali konizaci klasickou. Být Tebou, zkusila bych se poptat, jestli je nutná klasická konizace. Ta elektro je lepší i z hlediska otěhotnění, čípek není zjizvený a přece jen drží lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
7.8.11 10:39

ja byla na konizaci 2× a vzdy byla v celkove anestezii, ale je to jen takova lehka desetiminutovka… za 15min jste zpatky v posteli…
a dva dny v nemocnici? Ja tam byla vzdy jednu noc… jeden den jsem nastoupila… po obede byl zakrok a dalsi den jsem sla domu… s neschopenkou na tyden… a klidovym rezimem a zakazem 6m otehotnet, aby se stihl cipek uzdravit…

:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
7.8.11 10:40
haninka1987 píše:
Záleží, jestli jde o klasickou konizaci nebo tzv. konizaci elektronickou. Klasická se už moc nedělá, je zbytečně invazivní. Po ní se v nemocnici bývá ty dva dny, provádí se v celkové narkóze. Elektronická se dělá v místním znecitlivění, v podstatě se ta špatná sliznice spálí a pak se odlučuje, dost to pak smrdí :roll: Je to modernější metoda, ale už dost rozšířená, doktor se divil, že mojí známé 3 roky zpět dělali konizaci klasickou. Být Tebou, zkusila bych se poptat, jestli je nutná klasická konizace. Ta elektro je lepší i z hlediska otěhotnění, čípek není zjizvený a přece jen drží lépe.

jo ale to se ten „vridek“ spali vetsinou je potreba ho poslat na histologii aby se zjistilo, zda tam uz nebyly nejaky spatny postupy…
ja treba jednou mela dysplazii I.supne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
7.8.11 22:15

Holčiny díky moc za info, i když se přiznám, že jsem z toho trochu zmatená..no uvidím…tento týden bych se měla na zákrok objednat, tak se zkusim poptat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabi1291
8.8.11 12:55

Zrovna před měsícem jsem na konizaci byla, a to je mi teprve 20, takže moc dobře vím, o čem je tu řeč.
Opravdu nic to není(ikdyž jsem předtím měla opravdu strach) ale potřeba to je!
Ano, konizace se dělá v plné narkóze, sama nevím proč, ale když jsem si chtěla vybrat, tak mi bylo sděleno, že se konizace dělá jedině v celkové narkóze.
A v nemocnici se opravdu bývá min. do druhého dne do rána, pokud je vše v pořádku, ťapká se domů :-) .
Je to te´d „novinka“, protože ženy se prý v noci vraceli z domovů zpět do nemosnic, že mají bolesti a potíže. Proto jste min. do rána v nemocnici na pozorování, aby se tomuto předešlo :-) .
Nebojte se ahlavu vzhůru :wink:

• Citovat
  • Upravit
488
8.8.11 13:17

Mě je 27 a byla jsem na konizaci v květnu,normálně bez narkozy a cca za hodku jsem šla domů.Já byla ve FN v Plzni,a narkoza se dělala ženám nad 30let-myslím,tak nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
8.8.11 14:35

andule Před tím zákrokem odebírají vzorek tkáně, aby zjistili, jak velké tam ty změny jsou. Obarví to něčím, co reaguje s tou změněnou sliznicí a doktor tím pádem ví, z kama kousek štípnout, jen to trochu zatahá, nebolí, to se pak posílá na rozbor. Já jsem nějakou dobu jezdila jen na ta vyšetření, pak se to trochu zhoršilo a zvětšila plocha, tak jsem byla objednána na zákrok. Za několik dní mě čeká druhá kontrola od zákroku, tak snad bude čípek v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
8.8.11 19:27

Tak u me to bylo jinak… odebrali tu zmenenou tkan (klasicky ten kuzelovity vzorek a ten se posilal na rozbor… )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
18.3.12 08:25

ahoj zakladatelko, jak Tvůj příběh dopadl?
Já nastupuji na konizaci dnes v 13 hod., dnes odpočinek, zítra zákrok a v úterý domů ( takže 3 dny a 2 noci ), samozřejmě plná narkoza. Mám docela strach, snad bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí