Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
chtěla jsem se zeptat,jestli nemáte někdo zkušenost s namoženými břišními svaly. Jsem 3 týdny po porodu a v včera jsem to přehnala s procházkou a úklidem a od té doby mě bolí v podbříšku.PA mi říkala, že to chce klid a odezní to samo,ale ono to přece jen hodně bolí,tak jestli má někdo zkušenosti co na to zabírá. díky
Jsi po spontánním porodu, nebo po císaři?
Po císaři si musíš dávat větší pozor, mě bylo řečeno, že nesmím namáhat a posilovat břišní svaly půl roku.. ![]()
šetři se.. nemusíš mít ještě úplně zavinutou dělohu.. takže vše s mírou a opatrně ![]()
Monny89 píše:
Po císaři si musíš dávat větší pozor, mě bylo řečeno, že nesmím namáhat a posilovat břišní svaly půl roku..
Fakt? Mě doktor dovolil posilovat už po šestinedělí, ale jen do bolesti a nebolelo to vůbec.
A omlouvám se za odbočení od tématu ![]()
Veruš1 píše:Monny89 píše:
Po císaři si musíš dávat větší pozor, mě bylo řečeno, že nesmím namáhat a posilovat břišní svaly půl roku..Fakt? Mě doktor dovolil posilovat už po šestinedělí, ale jen do bolesti a nebolelo to vůbec.
A omlouvám se za odbočení od tématu
To jako hýbat se a posilovat něco jiného trochu ano, ale posilovat výhradně břišní svaly až půl roku po operaci ![]()
Protože vnitřní řez se hojí strašně dlouho, a hrozí, že by jizva mohla uvnitř prasknout a následky si nechci ani domýšlet ![]()
Monny89 píše:Veruš1 píše:To jako hýbat se a posilovat něco jiného trochu ano, ale posilovat výhradně břišní svaly až půl roku po operaciMonny89 píše:
Po císaři si musíš dávat větší pozor, mě bylo řečeno, že nesmím namáhat a posilovat břišní svaly půl roku..Fakt? Mě doktor dovolil posilovat už po šestinedělí, ale jen do bolesti a nebolelo to vůbec.
A omlouvám se za odbočení od tématu
Protože vnitřní řez se hojí strašně dlouho, a hrozí, že by jizva mohla uvnitř prasknout a následky si nechci ani domýšlet
Mě normálně řekl, že když mě to nebolí, tak můžu normálně posilovat na břicho
(neposiluju, jsem si jen naivně myslela, že bych mohla
)
Byla jsem se i zeptat v posilovně, naivně jsem si myslela, že to půjde dřív.. a i tam mi řekli, že minimálně aspoň ty 3-4měsíce vůůůbec neposilovat.. i na internetu to všude píšou ![]()
Omlouvám se za OT, ale co mám dělat, když mám ještě 4 měsíce po porodu rozestup břišních svalů? Jenom nahoře nad pupkem, dole už je to OK. Vím, že se pak nemůže posilovat, klasické sedy lehy dělat nemůžu, ale co s tím? ![]()
Jaruškooo, no určitě ti už v porodnici rhb ukazovala,jak máš s bříškem po porodu nakládat. Jsi po přirozeném,tudíž nějaké lehké posilování jak břišních svalů,tak pánevního dna JE v tvém případě od věci. http://www.magazinzeny.cz/…ive-tim-lepe A jestli denně neposiluješ,tak to potom dopadá přesně tak,jak se tedˇcítíš. Tak si dej ze pár dnů oraz(namožené svaly jsi už určitě v životě měla,musíš vědět,že to po 3-4 dnech odezní samo)a dej se pomalu ve svém zájmu do lehkého posilování .Doma. Na netu najdeš nespočet instruktážních videjí a rad.
![]()
Gina108 píše:
Omlouvám se za OT, ale co mám dělat, když mám ještě 4 měsíce po porodu rozestup břišních svalů? Jenom nahoře nad pupkem, dole už je to OK. Vím, že se pak nemůže posilovat, klasické sedy lehy dělat nemůžu, ale co s tím?
Vleže s pokrčenýma nohama můžeš při výdechu přitahovat pupík k páteři. Dále můžeš posilovat šikmé břišní svaly. Obojí denně, ale nepřepínat to.
holky děkuji, v porodnici právě nic neukazovali, ale jak to přejde, tak začnu.
Gina108 píše:
Omlouvám se za OT, ale co mám dělat, když mám ještě 4 měsíce po porodu rozestup břišních svalů? Jenom nahoře nad pupkem, dole už je to OK. Vím, že se pak nemůže posilovat, klasické sedy lehy dělat nemůžu, ale co s tím?
Jejej, tak to neporadím, gyndr. ti nic neporadila? ![]()
Ahoj,mám dotaz.Od dnešníhho rána pocituju tepání v horní oblasti břicha,dokonce i vidím jak se nadzvedává,,připomíná mi to první pohyby mimča,,ale těhu stopro nejsem,už mám skoro desetiměsičního prcka.Nestalo se vám to už někdy?Mohou to být namožené bříšní svaly?