Namožené břišní svaly po porodu

43
6.8.11 17:57

namožené břišní svaly po porodu

chtěla jsem se zeptat,jestli nemáte někdo zkušenost s namoženými břišními svaly. Jsem 3 týdny po porodu a v včera jsem to přehnala s procházkou a úklidem a od té doby mě bolí v podbříšku.PA mi říkala, že to chce klid a odezní to samo,ale ono to přece jen hodně bolí,tak jestli má někdo zkušenosti co na to zabírá. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
6.8.11 18:17

To,co ti řekla PA- být víc v klidu a nechat to odeznět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.8.11 18:27

Jsi po spontánním porodu, nebo po císaři?
Po císaři si musíš dávat větší pozor, mě bylo řečeno, že nesmím namáhat a posilovat břišní svaly půl roku.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.8.11 18:32

po spontánním porodu,no jo, snažím se odpočívat :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.8.11 18:36

šetři se.. nemusíš mít ještě úplně zavinutou dělohu.. takže vše s mírou a opatrně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
6.8.11 18:47
Monny89 píše:
Po císaři si musíš dávat větší pozor, mě bylo řečeno, že nesmím namáhat a posilovat břišní svaly půl roku.. :roll:

Fakt? Mě doktor dovolil posilovat už po šestinedělí, ale jen do bolesti a nebolelo to vůbec.

A omlouvám se za odbočení od tématu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.8.11 19:04
Veruš1 píše:
Monny89 píše:
Po císaři si musíš dávat větší pozor, mě bylo řečeno, že nesmím namáhat a posilovat břišní svaly půl roku.. :roll:

Fakt? Mě doktor dovolil posilovat už po šestinedělí, ale jen do bolesti a nebolelo to vůbec.

To jako hýbat se a posilovat něco jiného trochu ano, ale posilovat výhradně břišní svaly až půl roku po operaci :nevim:
Protože vnitřní řez se hojí strašně dlouho, a hrozí, že by jizva mohla uvnitř prasknout a následky si nechci ani domýšlet :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
6.8.11 19:06
Monny89 píše:
Veruš1 píše:
Monny89 píše:

To jako hýbat se a posilovat něco jiného trochu ano, ale posilovat výhradně břišní svaly až půl roku po operaci :nevim:
Protože vnitřní řez se hojí strašně dlouho, a hrozí, že by jizva mohla uvnitř prasknout a následky si nechci ani domýšlet :oops:

Mě normálně řekl, že když mě to nebolí, tak můžu normálně posilovat na břicho :think: (neposiluju, jsem si jen naivně myslela, že bych mohla :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.8.11 19:10

Byla jsem se i zeptat v posilovně, naivně jsem si myslela, že to půjde dřív.. a i tam mi řekli, že minimálně aspoň ty 3-4měsíce vůůůbec neposilovat.. i na internetu to všude píšou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.8.11 19:50

Omlouvám se za OT, ale co mám dělat, když mám ještě 4 měsíce po porodu rozestup břišních svalů? Jenom nahoře nad pupkem, dole už je to OK. Vím, že se pak nemůže posilovat, klasické sedy lehy dělat nemůžu, ale co s tím? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.8.11 19:52

Jaruškooo, no určitě ti už v porodnici rhb ukazovala,jak máš s bříškem po porodu nakládat. Jsi po přirozeném,tudíž nějaké lehké posilování jak břišních svalů,tak pánevního dna JE v tvém případě od věci. http://www.magazinzeny.cz/…ive-tim-lepe A jestli denně neposiluješ,tak to potom dopadá přesně tak,jak se tedˇcítíš. Tak si dej ze pár dnů oraz(namožené svaly jsi už určitě v životě měla,musíš vědět,že to po 3-4 dnech odezní samo)a dej se pomalu ve svém zájmu do lehkého posilování .Doma. Na netu najdeš nespočet instruktážních videjí a rad. :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
6.8.11 20:32
Gina108 píše:
Omlouvám se za OT, ale co mám dělat, když mám ještě 4 měsíce po porodu rozestup břišních svalů? Jenom nahoře nad pupkem, dole už je to OK. Vím, že se pak nemůže posilovat, klasické sedy lehy dělat nemůžu, ale co s tím? :think:

Vleže s pokrčenýma nohama můžeš při výdechu přitahovat pupík k páteři. Dále můžeš posilovat šikmé břišní svaly. Obojí denně, ale nepřepínat to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.8.11 20:46

holky děkuji, v porodnici právě nic neukazovali, ale jak to přejde, tak začnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
6.8.11 21:13
Gina108 píše:
Omlouvám se za OT, ale co mám dělat, když mám ještě 4 měsíce po porodu rozestup břišních svalů? Jenom nahoře nad pupkem, dole už je to OK. Vím, že se pak nemůže posilovat, klasické sedy lehy dělat nemůžu, ale co s tím? :think:

Jejej, tak to neporadím, gyndr. ti nic neporadila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
13.2.12 13:39

Ahoj,mám dotaz.Od dnešníhho rána pocituju tepání v horní oblasti břicha,dokonce i vidím jak se nadzvedává,,připomíná mi to první pohyby mimča,,ale těhu stopro nejsem,už mám skoro desetiměsičního prcka.Nestalo se vám to už někdy?Mohou to být namožené bříšní svaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí